یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

حمایت از مادر برای شیردهی پس از سزارین


حمایت از مادر برای شیردهی پس از سزارین

راهکارهایی برای موفقیت در شیردهی مادر در ساعت اول پس از زایمان سزارین که به‌عنوان حمایت از مادران در بیمارستان‌های دوستدار کودک صورت می‌پذیرد:
۱) مادر را برای داشتن تماس پوست …

راهکارهایی برای موفقیت در شیردهی مادر در ساعت اول پس از زایمان سزارین که به‌عنوان حمایت از مادران در بیمارستان‌های دوستدار کودک صورت می‌پذیرد:

۱) مادر را برای داشتن تماس پوست به پوست به محض امکان تشویق کنید: به‌طور معمول مادرانی که بی‌هوشی، اسپانیال یا اپیدورال دارند هوشیار بوده و همانند مادرانی که زایمان طبیعی داشته‌اند قادر به پاسخ‌گویی فوری به نوزادشان هستند. به دنبال بی‌هوشی عمومی‌ در صورت پاسخ‌گویی مادر تماس او با نوزاد ممکن است در اتاق ریکاوری اتفاق افتد. هرچند که ممکن است مادر هنوز خواب‌آلود بوده یا تحت تاثیر بی‌هوشی باشد.

۲) مادر را برای شروع شیردهی از وقتی که نوزاد علایم آمادگی را نشان می‌دهد، کمک نمایید: برای شیردهی اولیه لازم نیست که مادر بنشیند و نوزاد را در بغل بگیرد و یا سایر معیارها را رعایت کند. نوزاد خود پستان را پیدا می‌کند و می‌مکد. وجود یک همراه و فرد کمک‌کننده سبب می‌شود که چنانچه هنوز مادر خواب‌آلود بوده و هوشیار کامل نیست، نوزاد بتواند پستان او را بگیرد و بمکد.

۳) به مادرانی که سزارین شده‌اند کمک کنید در وضعیت صحیح برای شیردهی قرار گیرند: ممکن است محل قرارگرفتن سرم مادر نیاز به تغییر داشته باشد تا نوزاد بتواند در وضعیت صحیح برای شیرخوردن قرار گیرد. خوابیدن به یک سمت به پرهیز از درد در ساعت اول کمک می‌کند حتی اگر مادر پس از بی حسی اسپاینال مجبور باشد به پشت یا طاق‌باز دراز بکشد. نشستن به کمک یک بالش یا به پهلو شدن وگرفتن نوزاد در امتداد بدن با بازوی نزدیک‌تر به پستان؛ طاق‌باز خوابیدن در حالی که شیرخوار روی مادر دراز کشیده است؛ گذاشتن بالش زیر زانو در هنگامی‌ که مادر نشسته است یا زیر زانو و در قسمت پشت کمر مادر وقتی که به پهلو دراز کشیده است به شیر خوردن نوزاد کمک می‌کند و اما چند نکته دیگر:

ـ امکان هم‌اتاقی را فراهم کنید و کمک‌های لازم را ارایه کنید تا زمانی که مادر بتواند از کودک‌اش مراقبت کند. چنانچه که کارکنان حامی‌ و با معلومات هستند اقامت طولانی‌تر در بیمارستان بعد از سزارین به برقراری جریان شیرکمک می‌کند. در این صورت می‌توان طی نیم ساعت اول پس از تولد، نوزاد را با شیر مادر تغذیه کرد.

ـ مادر و نوزاد را با هم نگهداری کنید. نوزاد را روی سینه مادر قرار دهید. هر وقت نوزاد آماده بود به وی اجازه بدهید پستان مادر را بمکد. هرگز عجله نکنید و یا مکیدن نوزاد را قطع نکنید.

ـ شروع هرچه زودتر تغذیه با شیر مادر در ساعت اول فواید دیگری هم دارد: طول مدت تغذیه با شیر مادر را افزایش می‌دهد. نوزاد یاد می‌گیرد چگونه به‌طور موثر بمکد. به مادر کمک می‌کند علایم گرسنگی نوزاد را بیاموزد.

دکتر محمداسماعیل مطلق

دانشیار دانشگاه جندی‌شاپور اهواز و مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت



همچنین مشاهده کنید