چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
مجله ویستا

نقش بحرانهای غیر اقتصادی در خروج انگلستان از اتحادیه اروپا


نقش بحرانهای غیر اقتصادی در خروج انگلستان از اتحادیه اروپا

این مقاله به بررسی عوامل غیر اقتصادی در شکل گیری و خروج انگلستان از اتحادیه اروپا می پردازد

نقش بحرانهای غیر اقتصادی در خروج انگلستان از اتحادیه اروپا

سر انجام پس از کش و قوس های فراوان و رقابت های تبلیغاتی دو گروه مخالف و موافق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ، انگلیسی‌ها به خروج از این اتحادیه رأی دادند. مردم انگلستان در اقدامی تاریخی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی داده‌اند؛ آرأیی که می‌تواند حیات اتحادیه اروپا و بریتانیا را در معرض خطر قرار دهدو بدینوسیله خروج انگلستان از اتحایده اروپا قطعی شد.

بر اساس اعلام مراکز شمارش رأی، حامیان خروج از اتحادیه با اختلاف بیش از یک میلیون رأی، پیروز شده‌اند.

مجموع آرا: ۳۳,۵۷۷,۳۴۲

خروج: ۱۷,۴۱۰,۷۴۲ (۵۱.۹%)

ابقا: ۱۶,۱۴۱,۲۴۱ (۴۸.۱)

با مشخص شدن رای مردم انگلستان شاخص های اقتصادی به سرعت تاثیر پذیری خود را از این اتفاق نشان داد ارزش پوند افت کرد و قیمت طلا در بازار جهانی افزایش یافت . بورسهای کشورهای مختلف به میزان تاثیر پذیریشان از اقتصاد اروپا و انگلستان نیز دستخوش تغییر شد .

سیاست مداران کشورهای عضو اتحادیه نتوانستند نگرانی خود را از این رخداد پنهان کنند چرا که این اتفاق می تواند بلافاصله بر سایر کشورهای عضو تاثیر گذاشته و موجب فروپاشی و یا حداقل تضعیف این اتحادیه شود .

میشل افزود: «ما باید اولویت‌های خود را تعریف کنیم و آینده‌ای جدید برای اروپا تدوین کنیم. هدف از این اقدام باید ابتکارهایی با توجه به دیجیتالی شدن اروپا باشد تا امنیت اتحادیه اقتصادی و مالی از داخل و خارج تامین شود.»

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان ضمن ابراز تاسف عمیق از نتیجه همه پرسی مردم انگلیس درخروج از اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا به قدری قوی است که بتواند جوابگوی خوبی در قبال این تصمیم مردم بریتانیا باشد.

.

وی تاکید کرد خیلی از مردم اروپا به طور کلی در خصوص روند اتحادیه اورپا با شک مواجه شده اند و باید تلاش و کوشش ها را در این خصوص تشدید کرد تا مردم احساس کنند که اتحادیه اروپا زندگی آنها را بهبود می بخشد.

ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه رأی انگلستان به خروج از اتحادیه اروپا را «مایه تأسف» توصیف کرد و گفت این اتحادیه باید اعتماد مردم به خود را جلب کند.

اگر چه تحلیلگران موضوع برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) را از جنبه های اقتصادی، تجارت و اشتغال،مهاجرت ، حق عضویت در اتحاده اروپا، صنعت گردشگری ، حاکمیت ملی, قدرت نظامی و دفاعی مورد بررسی قرار داده اند اما بنظر نگارنده آنچه موجب خروج انگلستان از اتحادیه اروپا علیرغم تلاش فراوان دولتی ها برای جلوگیری از این رخداد ؛ شد بحرانی فرا تراز یک نگاه اقتصادی بود افت شدید اعتماد به اتحادیه اروپا نتیجه نا کارآمدی سیاست های این اتحادیه در سالهای اخیر و در مواجه با بحرانهایی چون بحران یونان – بحران آوارگان – بحران امنیتی انفجارهای پیاپی در کشورهای اروپایی و خطر توسعه فعالیت های تروریستی داعش در کشورهای عضو این اتحادیه و ناتوانی در کنترل جابجایی عوامل این نا امنی در سطح اروپا را می توان از عوامل مهم بی اعتمادی انگلسیسی ها به اتحادیه اروپا دانست .

در این رابطه از نظر نگارنده ترکیه نقش کلیدی را در فروپاشی این اتحادیه بازی کرده و خواهد کرد. چرا که علیرغم سالها تلاش این کشور برای نزدیکی به اروپاییان و هماهنگ سازی فرهنگ ، اقتصاد، و سیاست های خارجی و داخلی خود با این اتحادیه به دلیل وجود و تقویت اسلام در این کشور ؛ اروپایی ها هرگز آنان را به عنوان یک عضو نپذیرفتند و همین مسئله باعث شد تا ترکیه رفتار خود را تغییر دهد و برای ماندن در جهان اسلام تلاش کند . اما بروز بحران سوریه یکبار دیگر ترکیه را درگیر مسئله بحرانی بزرگی کرد که باید اروپایی ها نیز هزینه های آن را می پرداختند در حالی که آنان هیچ وقت نمی خواستند هزینه این جنگ را بپردازند ترکیه آنها را وارد بحرانی نمود بنام بحران آوارگان سوری با سرازیر شدن آوارگان به این کشورها هرچه اروپاییان برای کنترل آن تلاش کردند نتوانستند راهکار مناسب و کم هزینه ای پیدا نمایند . بحران آوارگان ساختار سیاسی , اقتصادی و امنیتی این کشورها را دچار مشکل نمود و در حالی که تلاش برای کنترل بحران بود بروز انفجارهای پی در پی در بروکسل و فرانسه توجه کشورهای اتحادیه اروپا را به وجود خلا امنیتی جلب نمود .

حالا دیگر اروپایی که تا دیروز درگیر بحران اقتصادی یونان و اسپانیا بود درگیر بحران ناکارآمدی سیاست های کنترل مرزها و امنیت کشورها نیز گردیده است .

اروپا ییان پس از بحران یونان و اسپانیان ؛ بحران سرازیر شدن آوارگان , بحران انفجارهای متعدد در پایتخت های این کشورها و نهایتا بحران خروج انگلستان از این اتحادیه باید منتظر بحرانهای دیگری باشند که نتیجه آنها ضرورت بازنگری در سیاست ها و روشهای موجود این اتحادیه است موضوعی که وزیر خارجه فرانسه به آن اشاره کرده است وی گفت: «برای پادشاهی متحد متأسفم. اروپا به حیات خود ادامه می‌دهد، اما باید عکس‌العمل نشان داده و اعتماد مردم را به خود جلب کند. این یک ضرورت فوری است.»

و همانطوری که نخست وزیر ایتالیا گفته است اروپا باید مسیر خود را تغییر دهد

وی در پیامی در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: «ما باید تغییر ایجاد کنیم تا به سمت انسانیت و عدالت بیشتر برویم. اروپا خانه و آینده ماست.»

علی اسلام نیا