شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
۵ نقطه خطرناك در خانه
همیشه از تزیین گفتیم و اینكه كدام وسیله را كجا قرار دهیم تا اینكه زیبا شود، كجا را چه رنگی تا زیباتر به نظر برسد و...
اینجا می خواهیم در یك مطلب به زیبایی و تزیین منزل نپردازیم و از خطرات در قسمتهای مختلف منزل صحبت كنیم. همه شما هر روز پس از سپری كردن یك روز كاری با فرار از ترافیك و شلوغی و سروصدا به خانه پناه می برید تا در آنجا استراحت كنید و دقایقی باقی مانده از روز را آرام بگذرانید. اما آمار نشان می دهد كه خانه آنقدرها هم كه می گویند امن نیست. در آمریكا از ۵نفری كه بر اثر آتش سوزی جان خود را از دست می دهند، ۴نفر در خانه دچار حریق شده اند. نود درصد گازگرفتگی ها در منزل اتفاق می افتد و همچنین شكستگی های دست و پا هم در خانه كم نیستند.
یكی از علتهایی كه در پیش آمدن اینگونه حوادث تلخ در خانه دخیل است علتشان زیاد در خانه ماندن و زمان گذاشتن در خانه است. در این مطلب می خواهیم به چند جای پرخطر در خانه اشاره ای داشته باشیم تا حواسمان بیشتر جمع باشد.
آشپزخانه:
آشپزخانه قلب و مرز خطر در خانه شماست. به سادگی از این مطالب نگذرید. همان ماهیتابه شما روی گاز در صورت بی توجهی شما خطرناكترین وسیله منزلتان است. هیچ وقت آشپزخانه را در حالی كه مشغول پخت و پز هستید رها نكنید و جای دیگری بروید. اكثر آتش سوزی ها از همین جا شروع می شوند. به كودكانتان اجازه ندهید به گاز نزدیك شوند. آب جوش و یا روغن داغ ممكن است روی آنها بریزد و آسیب های جدی به آنها وارد كند.
آتش سوزی صددرصد قابل پیشگیری نیست اما به هر حال همیشه راههایی برای جلوگیری است. یكی از این راهها، نصب هشدار دهنده دود است. حتماً این كار را بكنید برای پیشگیری از آتش سوزی ها بسیار مفید خواهدبود.
حمام:
این شوخی نیست. حواستان به لیز خوردن در حمام باشد. این هشدار تنها برای شما نیست، برای كودكانتان جدی تر است. مقدار میلیمتری آب در كف حمام باعث زمین خوردن بچه ها می شود. این هشدار را جدی بگیرید. پس از استفاده از حمام سعی كنید حتماً كف آن را خشك كنید.
وقتی می خواهید كودكتان را به حمام ببرید همیشه بازوی آنها را بگیرید. این نكته را هم به خاطر بسپارید كه هیچگاه كودكان را در حمام تنها نگذارید، حتی برای چندلحظه. مثلاً برای جواب دادن به تلفن یا باز كردن در آوردن حوله و امثال این كارها بچه ها را تنها نگذارید. اما به غیر ازكودكان افراد بالای ۷۵سال و مسن هم از افرادی هستند كه لیز خوردن در حمام و به زمین افتادن را بیش از دیگران تجربه كرده اند. به همین علت هم هست كه اكثر طراحان داخل منزل معمولاً سعی می كنند از كف های كاملاً صاف و لیز كمتر استفاده كنند.
مسمومیت از دیگر آسیب دیدگی های خانه است كه معمولاً به حمام هم برمی گردد. بازهم آمار نشان می دهد كه هر هفت دقیقه در آمریكا یك نفر به خاطر مسمومیت از موادشیمیایی شوینده به اورژانس مراجعه می كند. اكثر این افراد را باز هم كودكان تشكیل می دهند. این مواد را معمولاً در كابینت های حمام قرارمی دهند و كودكان برای آگاهی ازمحتویات آن باز می كنند یا بوی می كنند یا می نوشند یا به سرو صورت كه می ریزند كه همه اینها انواع و اقسام خسارت را وارد می كند. جعبه داروها هم از این قضیه مستثنی نیست. استفاده از قفل های مخصوص و قرار دادن در ارتفاع بالا مشكل شما را حل خواهدكرد. والدین هوشیار حتماً این كار را انجام داده اند. بد نیست آمار مرگ و میر كودكان در آمریكا را كه براثر خوردن دارو جان خود را از دست داده اند را هم بدانید. در سال ،۱۹۶۰ ۴۵۰ كودك براثر خوردن دارو كشته شدند و اكنون این آمار در آمریكا به ۳۰ نفر در سال كاهش یافته. شما هم پیشگیری كنید.
اتاق خواب:
والدین باید اتاق خواب كودكانشان را كاملاً تحت نظارت خود داشته باشند مخصوصاً در زمان بازی كودكان. هرگاه اسباب بازی و یا عروسك تازه برای كودكانتان تهیه می كنید كاملاً آن را مورد بررسی قرار دهید تا مشكلی نداشته باشد. مثلاً در قسمتی از آن تیزی و یا خشكی وجود نداشته باشد. كودكان بزرگتر خود را آموزش دهید تا وسایلش را داخل كمدی قفل دار و دور از دسترس خواهر یا برادر كوچكترش قرار دهد تا او دچار آسیب دیدگی نشود. توپ های بادی، بادكنك و امثال این وسیله ها كه بادی هستند . خطر جدی برای كودكان است. خارج شدن ناگهانی باد آنها در دهان كودك موجب تنگی نفس و احتمالاً خفگی می شود برای اتاقهای خواب بزرگتر نكته مهم و قابل توجه استفاده از گرم كننده های مناسب است كه با خاموش شدن آنها خطرگاز گرفتگی ایجاد نشود. این نكته البته از نكاتی كه در این فصل جایی ندارد.
راه پله ها و دزدبان:
زمین خوردن برای هر كسی ناراحت كننده است و زمین خوردن های سخت حتی باعث شكستگی های ناجوری هم می شود. اما برای افراد سالخورده و مسن زمین خوردن و شكستگی در یكی از بخش های بدن آنها یعنی پایان استقلال آنها. اگر خانه را برای كودكان امن می كنید برای بزرگسالان هم باید این كار را انجام دهید.
اغلب زمین خوردن ها معمولاً از پله اتفاق می افتد. از تخت افتادن در رده دوم قرار دارد و افتادن از نردبان در رده سوم زمین افتادن ها قرار گرفته است.
نكته مهم كه باید در خصوص پله ها، چه در منزل و چه در راهروها رعایت شود، این است كه باید اشیا را از روی پله ها جمع كنید و نگذارید چیزی روی آن باشد.
یك سطل حصیری یا پلاستیكی در بالا یا پایین پله ها قرار دهید و وسایل و اشیا را داخل آن بگذارید. بعضی اوقات یك مداد، بله یك مداد باعث افتادن و شكستگی های سختی شده است.
به هنگام بالا رفتن از نردبان بی توجه بالا نروید. این بدین معناست كه حواستان كاملاً جمع باشد و به اطراف توجه نكنید. به هنگام بالا رفتن از نردبان از كسی برای ثابت نگه داشتن نردبان استفاده كنید. به این قسمت آخر ممكن است بخندید اما خنده دار نیست. تلفن را دم دست قرار دهید تا اگر در تنهایی از نردبان بالا رفتید و ناگهان به زمین افتادید بتوانید به دیگران اطلاع دهید.
استخر و وان:
هر سال در حدود ۲۵۰كودك زیر ۵سال در استخر و ۱۰۰كودك دروان حمام صدمه می بینند. برای حمام كه توضیح دادیم اما اگر در خانه تان استخر دارید سعی كنید از آب راههایی كه آب را می كشند استفاده كنید تا از هرگونه صدمه جلوگیری كنید. این مطالب را گفتیم نه برای اینكه شما را نگران كنیم. برای اینكه بیشتر حواستان را جمع كنید و ساعت استراحت در خانه تان به ساعاتی لذت بخش و بدون حادثه تبدیل شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست