پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
تست خوراکی حاملگی
تا به حال بارها در مورد رژیم غذایی سالم دوران بارداری گفتهایم و اگر از خوانندگان «سلامت» بوده باشید، حتما دیگر میدانید در این دوران حساس نباید پرخوری کنید اما لازم است همه گروههای غذایی را به میزان مورد نیاز در برنامه غذاییتان بگنجانید....
بهطور کلی خانمی که مشکل وزنی یا بیماری بهخصوصی ندارد، در دوران بارداری باید روزانه ۴-۳ لیوان شیر و فرآورده لبنی، ۱۸۰-۱۲۰ گرم گوشت بدون چربی، مرغ یا ماهی، ۵-۳ لیوان سبزی خام (۱ لیوان پخته)، ۴-۳ عدد میوه و ۳۲۰-۲۱۰ گرم غلات مصرف کند اما عمل به این توصیهها روزهای بارداری را صددرصد بدون خطر نمیکند. برای داشتن تغذیه سالم در دوران بارداری تبعیت از چند نکته ظریف توصیه میشود که با پاسخ به سوالهای این آزمون و مطالعه پاسخها آنها را درخواهید یافت.
۱. ویار به کدام ماده غذایی نشاندهنده کمبود یک ماده غذایی مهم در بدن است؟
الف) شکلات
ب) هویج
ج) یخ
د) چیزبرگر
۲. اگر در دوران بارداری زیاد هویج بخورید، فرزندتان به هویج علاقهمند میشود.
الف) درست ب) نادرست
۳. خوردن غذاهای تند، باعث شروع درد زایمان میشود.
الف) درست ب) نادرست
۴. در دوران بارداری نباید مواد کافئیندار مصرف کرد.
الف) درست
ب) نادرست
۵. دمنوشهای گیاهی کافئین ندارند پس جایگزین خوبی برای قهوه هستند.
الف) درست
ب) نادرست
۶. مصرف مکمل فولیکاسید از چه زمانی ضروری میشود؟
الف) به محض اطلاع از بارداری
ب) از زمان تلاش برای بارداری
ج) قبل از تصمیم به بارداری
۷. زنجبیل ویار صبحگاهی را کاهش میدهد.
الف) درست
ب) نادرست
۸. خانم باردار کدام را نباید بخورد؟
الف) موز، کارامل و تیرامیسو
ب) چلوکباب و زرده تخممرغ
ج) سالاد الویه
د) الف و ب
۹. خانمهای گیاهخوار باردار معمولا دچار فقر کدام ریزمغذی میشوند؟
الف) ویتامین D
ب) ویتامین B۱۲
ج) آهن
د) تمام موارد
۱۰. خوردن جوانه خام برای خانم باردار مفید است.
الف) درست
ب) نادرست
۱ ۱. خرید آبمیوه تازه از آبمیوهفروشی اشکالی ندارد چون از میوههای فصل تهیه شده و مانده نیست.
الف) درست
ب) نادرست
۲ ۱. اگر هنگام تهیه کیک و کلوچه هوس کردیم از خمیر آن بخوریم، اشکالی ندارد.
الف) درست
ب) نادرست
● پاسخها
۱. ج. ویار در دوران بارداری طبیعی است و اشکالی ندارد با توجه به محدوده وزنی به آنچه هوس کردهایم ناخنک بزنیم اما ویار به مواد غیرخوراکی مانند مواد شوینده، گچدیوار، خاک یا رس نشاندهنده کمبود ریزمغذیهای بدن است و باید حتما با متخصص معالج مشورت شود.
۲. الف. مطالعهها نشان داده کودک پس از تولد با طعم غذاهایی که مادرش در دوران بارداری زیاد مصرفکرده، آشنایی بیشتری دارد و بهتر آنها را میخورد. خوردن ادویهها و سبزیهای معطر چون کاری و سیر مایع آمنیوتیک را معطر میکند و جنین هنگام بلع این مایع، با طعمهای مختلف مواد غذایی آشنا میشود.
۳. ب. چنین ادعایی هنوز به اثبات نرسیده است فقط خوردن این مواد محرک در بعضی خانمها باعث سوزش سردل هم میشود.
۴. ب. اگرچه عدهای از دانشمندان معتقدند کافئین باعث کاهش وزن تولد میشود اما یافتههای علمی نشان میدهد مصرف حداکثر ۲۰۰ میلیگرم کافئین (مقدار کافئین موجود در ۲ فنجان ۲۵۰ میلیلیتری) در روز برای مادر و جنین خطری ایجاد نمیکند.
۵. ب. دمنوشهای گیاهی کافئین ندارند اما حاوی ترکیبهای دیگری هستند که هنوز آثار دقیق آنها بر سلامت مادر و جنین مشخص نشده بنابراین در مصرف آنها زیادهروی نکنید.
۶. ج. فولیکاسید از بروز بسیاری از نقایص مادرزادی پیشگیری میکند و این اثر زمانی ممکن است از قبل دوران بارداری مصرف شود. گاهی خانمها تا بعد از هفته ۸ بارداری از مادر شدن خود بیاطلاعاند پس برای اطمینان باید قبل از تصمیم به بارداری هم مکمل آن را مصرف کرد.
۷. الف. ویار خانمهای باردار بعد از ۳ ماهه اول برطرف میشود با این حال محققان دریافتهاند برای کاهش آثار نامطلوب آن میتوان روزی
۱ گرم زنجبیل مصرف کرد. مصرف خوراکیهای شیرین، بیسکویتهای شور یا نوشیدنیهای ترش هم برای برخی خانمها سودمند است.
۸. د. تخممرغ منبعی مناسب برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن است اما مصرف تخممرغ خام به خانمهای باردار توصیه نمیشود زیرا ممکناست حاوی باکتری سالمونلا باشد. این باکتری در تخممرغ پخته کشته میشود بنابراین در این دوران حساس خوراکیهای حاوی تخممرغ خام (برخی کیکها و شیرینیها و چلوکباب) را نخورید.
۹. د. اگر گیاهخوارید و قصد مادر شدن دارید، حتما قبل از اقدام به بارداری با متخصص زنان و متخصص تغذیه مشاوره داشته باشید تا ریزمغذیهایی که از منابع گیاهی تامین نمیشوند به کمک مکملها و مواد غذایی غنیشده در اختیارتان قرار دهند.
۱۰ ب. هر چقدر جوانهگندم را خوب بشویید باز هم نمیتوانید از تمام باکتریهای موجود در آن خلاص شوید. سازمان جهانی غذا و دارو به دلیل حساسیت دوران بارداری، مصرف جوانه خام را برای خانمهای باردار ممنوع اعلام کرده است. اگر این ماده غذایی را دوست دارید، میتوانید آن را بپزید بعد میل کنید.
۱ ۱. ب. مصرف آبمیوههای غیرطبیعی که چیزی به جز آب، رنگ و شکر به بدنتان نمیرسانند کلا فراموش کنید. در مورد آبمیوههای طبیعی عرضهشونده در آبمیوهفروشیها هم چندان خیالتان راحت نباشد زیرا این نوشیدنیها منبع مناسبی برای رشد باکتری ایکولای هستند و بهدلیل اینکه مدتها در مخازن آبمیوهگیری مغازه میمانند، احتمال آلودگی میکروبی در آنها بالاست. هر میوهای که دوست دارید بخرید و خودتان در منزل آب آن را بگیرید.
۱۲. ب. بیشتر خمیرهای نان و کیک حاوی تخممرغ خام هستند و همانطور که در پاسخ شماره ۸ اشاره کردیم، تخممرغ خام میتواند به باکتری سالمونلا آلوده باشد و شما را به خطر بیندازد.
منبع: WebMD
ترجمه: یاسمین ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست