دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
بوش دیگر کانگوروها را دوست ندارد
شکست جان هاوارد در انتخابات استرالیا ضربه تازه ای را بر پیکره نومحافظه کاران واشنگتن وارد آورده است.هاوارد به عنوان یکی از اصلی ترین همپیمانان کاخ سفید در عراق از هیچ اقدامی در راستای تقویت مواضع آمریکا در خاورمیانه و خاوردور فروگذار نکرد.اما هاوارد سرانجام طعم تلخ شکست را پذیرفت تا به جمع همراهان شکست خورده بوش پسر در نظام بین الملل بپیوندد....
● توقف لیبرالها در ایستگاه سیدنی
انتخابات استرالیا در حالی برگزار شد که بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاسی و بینالمللی شکست جان هاوارد در این انتخابات را محتمل می دانستند.البته هاوارد خود نسبت به این مسئله اعتقاد نداشت.هاوارد سعی داشت با تکیه بر فرمولهای اقتصاد لیبرالی برای پنجمین بار متوالی خود را در راس معادلات سیاسی سیدنی حفظ نماید.در هر حال انتشار خبر شکست هاوارد در انتخابات غیر از نومحافظه کاران واشنگتن جریانات و افراد دیگر را شوکه نکرد..کوینراد، رهبر حزب کارگر استرالیا توانست با کسب اکثریت قاطع آرا، در انتخابات سراسری این کشور، حزب محافظه کار استرالیا را شکست دهد.
● عواقب شکست هاوارد
با پیروزی کوین راد در انتخابات نخست وزیری استرالیا، جرج بوش یکی از دوستان و همپیمانان نزدیک خود را از دست داد. استرالیا در حال حاضر آخرین کشوری است که انتخابات آن نشان از تمایل مردم آن کشور به خروج نظامیان آن از عراق دارد.بر این اساس رای منفی مردم استرالیا به نخستوزیر این کشور که همپیمان نزدیک رئیس جمهوری آمریکا در جنگ عراق و تغییرات اقلیمی بود، جرج بوش را بیش از پیش در سطح جهان منزوی کرد. شکست سنگین جان هاوارد در انتخابات سراسری استرالیا و حذف وی از راس معادلات سیاسی سیدنی دغدغه های بوش پسر در نظام بین الملل را دو چندان ساخت.نومحافظه کاران واشنگتن که به تازگی شوک ناشی از شکست دوقلوهای کازینسکی در لهستان را پشت سرگذاشته اند این بار با فقدان مهره ای رو به رو شده اند که از دست دادن آن آن برای بازهای سلطه طلب قابل هضم نیست..هاوارد در کل روابط نزدیک و صمیمانه ای با طیف افراطی حزب جمهوریخواه آمریکا داشت.پس از حضور جرج واکر بوش در کاخ سفید،هاوارد توان و قدرت سیاسی و استراتژیک سیدنی را در راستای پیاده سازی اهداف کلان واشنگتن در خاوردور و اقیانوسیه استوار ساخت.از این رو نخست وزیر سابق استرالیا به عنوان یکی از اصلی ترین همپیمانان بوش و چنی به حیات سیاسی خود در جهان سیاست ادامه داد.شکست افرادی مانند خوزه ماریانا اسنار،سیلویو برلوسکونی و تونی بلر بارها زنگ خطر را برای هاوارد به صدا در آورد ولی وی همچنان به مسیر نادرست خود ادامه داد.
اشغال عراق واقعه ای بود که جبهه مخالفان و متحدان کاخ سفید را از یکدیگر تفکیک نمود.در این میان هاوارد به همراه جونیچیرو کویزومی،نخست وزیر وقت ژاپن خود را در جبهه اشغالگران بغداد تعریف نمودند.اعزام نیروهای ژاپنی و استرالیایی به عراق با مخالفت شدید شهروندان این کشورها مواجه شد.اما هاوارد در راستای تکمیل سیاستهای بوش پسر در جهان یک گام فراتر گذاشت و به تبعیت از آمریکا از امضای پیمان کیوتو سرباز زد.نخست وزیر شکست خورده استرالیا نه تنها با سیاستهای اشغالگرایانه بوش در عراق همراهی می کرد،بلکه به صورت مخفیانه بخشی از هزینه های تداوم این اشغال را نیز به کاخ سفید می پرداخت.کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در سفر سال گذشته خود به خاوردور مطالبات مالی کاخ سفید از دولتهای هاوارد و کویزومی را مطرح نمود.این خواسته واشنگتن در قالبی محرمانه مطرح گردید اما هاوارد نسبت به آن پاسخی مثبت داد.سرانجام جان هاوارد نیز به جمع چهره های شکست خورده نظام بین الملل در اولین دهه هزاره سوم میلادی پیوست.تاثیرگذاری مستقیم شکست هاوارد در رفتارهای بعدی واشنگتن قابل مشاهده خواهد بود.کوین راد ،رهبر حزب چپ میانه استرالیا که توانسته است هاوارد را شکست دهد،متعهد شده است که نیروهای استرالیایی را از عراق خارج نموده و پیمان کیوتو را بر خلاف خواسته آمریکا امضا نماید.در صورتی که کوین راد به این دو تعهد خود عمل کند به اعتبار کاخ سفید در عراق و نظام بین الملل ضربه ای اساسی وارد خواهد آمد. شکست هاوارد مترادف با شکست افراطی گری در سیدنی بود.
● اظهارات کوین راد پس از پیروزی
اظهارات کوین راد پس از پیروزی بر جان هاوارد در انتخابات استرالیا اظهارات قابل تاملی نموده است.نخست وزیر منتخب استرالیا از حزب کارگر ضمن وعده درخصوص برقراری روابط نزدیکتر با هم پیمانان خارجی تعهد داده است که اتحاد و انسجام در کشورش را بیشتر خواهد کرد.
کوین راد، دیپلمات سابق ۵۰ ساله استرالیا با وعده در خصوص خارج کردن ۵۰۰ سرباز ارتش این کشور از عراق و نیز با امضای پروتکل کیوتو، خود را رهبر نسل جدید معرفی کرد؛ اقداماتی که واشنگتن را در هر دو مسئله منزویتر میکند.
کوین راد در اولین سخنرانی خود پس از پیروزی در انتخابات، قول داده است که دوره تازهای را در تاریخ استرالیا شروع کند. در شش دوره تغییر دولت استرالیا از جنگ جهانی دوم به این سو شش نخست وزیر از جمله جان هاوارد شاهد از دست دادن قدرت خود بودهاند. حزب کارگر با پیروزی در انتخابات سراسری استرالیا حداکثر ۸۶ کرسی از مجموع ۱۵۰ کرسی پارلمان این کشور را به خود اختصاص داد.
مطابق قانون اساسی استرالیا شرکت در انتخابات اجباری است و تعداد شرکت کنندگان در این انتخابات، بیش از ۱۳ میلیون نفر تخمین زده میشود. کوین راد به احتمال زیاد روابط کشورش با چین و سایر کشورهای آسیایی را نزدیکتر خواهد کرد. وی علاوه بر این خواهان مواضعی مستقل در زمینه سیاست خارجی است. این در حالی است که واشنگتن به هیچ عنوان با همگرایی سیدنی با کشورهایی مانند چین موافق نیست.
● موضع گیری کاخ سفید
هرچند ایالات متحده آمریکا سعی نموده در نخستین موضع گیری خود نسبت به شکست هاوارد چهره خشمگین و مستاصل خود را در ماورای عبارات تبریک آمیز به کوین راد پنهان نماید،اما بر همگان مشخص است که بوش پسر نسبت به حضور کوین راد در سیدنی دید بدبینانه ای دارد.
رئیس جمهور آمریکا ضمن تبریک به راد به خاطر پیروزی در انتخابات سراسری استرالیا از تلاشهای جان هاوارد تقدیر و تشکر کرده است.کاخ سفید در بیانیهای اعلام نموده است که ایالات متحده و استرالیا از مدتها پیش شرکای قوی و هم پیمانی محکم بودهاند و رئیس جمهور به همکاری با دولت جدید استرالیا برای تداوم روابط تاریخی خود امیدوار و علاقهمند است.
اما در صورتی که استرالیا نیروهای خود را از عراق بخواند و پیمان کیوتو را نیز بر خلاف آنچه کاخ سفید می خواهد امضا نماید چه محلی برای اشتراک واشنگتن و سیدنی باقی خواهد ماند؟
میشل گراتان، از مفسران سیاسی با سابقه استرالیا در روزنامه سان هرالدمعتقد است که کوین راد به ناچار باید هر چه سریعتر مذاکرات با سازمان ملل را در خصوص خروج نظامیان استرالیایی از عراق آغاز کند. این حرکتی تعیینکننده است چرا که با این تصمیم حزب کارگر برای نخستین بار محک خواهد خورد.
مسلما در صورتی که کوین راد به دو وعده مهم خود در رابطه با امضای پیمان کیوتو و خروج از عراق عمل نکند از سوی طرفدارانش طرد خواهد شد.این در حالی است که جان هاوارد و دیگر لیبرالها نیز تلاش گسترده ای را جهت سنگ اندازی در مقابل حزب کارگر آغاز خواهند نمود.در نهایت اینکه بوش پسر دیگر سرزمین کانگوروها را دوست ندارد.در زمان حضور جان هاوارد سیدنی به محلی برای تکمیل و تداوم سیاستهای سلطه طلبانه کاخ سفید تبدیل شده بود.حتی پس از خروج نیروهای انگلیسی از بصره دولت هاوارد اعلام نمود که نیروهای خود را در عراق حفظ خواهد کرد.اما اکنون کوین راد از خروج کامل نیروهای استرالیایی از عراق خبر می دهد.بوش یکی از اصلی ترین همپیمانان خود در نظام بین الملل را از دست داده است.فردی که مانند تونی بلر و نیکولاسارکوزی سعی کرد جای در پای بوش پسر گذاشته و چهره استراتژی و سیاسی جهان را در راستای مانورجریان سلطه متحول کند.
سحاب فاطمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست