دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
کی گفته شلغم، زورش به شیر میرسد ؟!
هرچند شلغم کلسیم بالایی دارد اما به هزار و یک دلیل نمیتوانید آن را جایگزین شیر کنید! این هشدار یک متخصص تغذیه است پس از انتشار خبری در یکی از خبرگزاری ها که مصرف شلغم به جای شیر را مجاز دانسته بود.
خبری در یکی از خبرگزاری ها منتشر شده است که بر اساس آن، کسانی که نمی توانند شیر بخورند و بدن شان تحمل لاکتوز را ندارد، باید به جای آن شلغم بخورند تا کمبود کلسیم مورد نیاز بدن شان برطرف شود اما ما برای پیگیری درستی اش از دکتر سعید حسینی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در این باره پرسیدیم.
حسینی منکر خواص بسیار زیاد شلغم نیست، اما با ابراز تعجب از پیشنهاد جایگزین کردنش با شیر می گوید؛ در بحث تغذیه همیشه موضوع خوردن مقدار متعادل از هر خوراکی مطرح است. این که شلغم جزو سبزی هایی است که میزان بسیار زیادی کلسیم دارد،درست است اما برای آن که میزان کلسیم مورد نیاز بدن انسان با خوردن شلغم تأمین شود فرد باید حجم بسیار زیادی شلغم بخورد که به هیچ وجه منطقی نیست!
برای روشن تر شدن گفته های این استاد دانشگاه شاید بهتر باشد برویم سراغ اعداد و ارقام تا شما هم از پیشنهاد شلغم خوری به جای شیر خوری آگاه شوید. بر اساس اطلاعات موجود در کتاب های تغذیه، هر ۱۰۰ گرم شلغم خام ۱۹۰ میلی گرم کلسیم دارد. مقدار شلغم مورد نیاز بدن انسان در روز حدود ۱۰۰۰ میلی گرم است. با این حساب کسی که قصد دارد به جای ۲ تا ۳ لیوان شیر باید روزی بیش از ۵ کیلو شلغم خام بخورد.
حسینی می گوید یکی دیگر از گیاهان غنی از کلسیم،کلم بروکلی است فرض کنید که هر یک فنجان کلم بروکلی حدود ۹۰ میلی گرم کلسیم داشته باشد اگر فردی بخواهد کلسیم مورد نیازش را با خوردن کلم بروکلی تأمین کند باید روزی بیش از ۱۰ فنجان کلم بروکلی بخورد. در حالی که چنین کاری ممکن نیست.
کلم بروکلی را رها کنید!بگذارید برگردیم سراغ شلغم! این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران به نکته مهمتری نیز اشاره می کند.شلغم مقدار زیادی فیبر دارد که یعنی پس از خوردن آن میزان دفع فرد آسان تر و بیشتر می شود. حالا فرض کنید کسی که حدود ۵ کیلو شلغم خورده است در چه شرایطی خواهد بود.
بدتر این که این متخصص تأکید می کند بالا رفتن دفع بدن باعث می شود موادی مانند کلسیم نیز از بدن خارج شود و میزان جذب شان به شدت کاهش پیدا کند.
از همه این ها گذشته حسینی تاکید می کند که شلغم مقدار بسیار زیادی سدیم دارد و مردم هم آن را با نمک که سرشار از سدیم است مصرف می کنند حال آنکه سدیم، فشار خون را بالا می برد و به همین علت مقدار زیاد شلغم ، فشار خون را بالا می برد و باید آن را در حد متعادل مصرف کرد.
به گفته این متخصص تغذیه کسانی که تحمل لاکتوز شیر را ندارند و دچار حساسیت می شوند می توانند در برنامه غذایی شان ، شیر بدون لاکتوز یا پنیر و ماست را جایگزین شیر عادی کنند.
مریم یوشی زاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست