جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

برداشتن خال کار آرایشگر نیست!


برداشتن خال کار آرایشگر نیست!

خانم جوانی به منظور برداشتن خال روی بینی خود به یک آرایشگاه مراجعه کرده و حالا به دنبال منظره بد ناشی از گوشت اضافه ایجاد شده در محل خال، برای سلامت نامه نوشتند. من به‌عنوان …

خانم جوانی به منظور برداشتن خال روی بینی خود به یک آرایشگاه مراجعه کرده و حالا به دنبال منظره بد ناشی از گوشت اضافه ایجاد شده در محل خال، برای سلامت نامه نوشتند. من به‌عنوان یکی از همکاران سلامت شاهد آن بودم که بسیاری از همکاران متخصص قبلا در این‌باره هشدار داده بودند. علت همه تاکیدی که بر این موضوع داریم آن است که برداشتن خال‌ها چه به منظور زیبایی باشد و چه به دلیل نگرانی شما یا پزشک‌تان از تغییرات خال به سمت بدخیمی، حتما باید شما پیش از برداشتن تحت معاینه قرار بگیرید. پزشک متخصص با معاینه دقیق تغییرات ظاهری خال را می‌سنجد و اگر نگران و مشکوک به بدخیمی شود با یک نمونه‌برداری کوچک و فرستادن آن نمونه به آزمایشگاه پاتولوژی، ماهیت خال را می‌شناسد و تصمیم صحیح می‌گیرد...

اگر این خانم از سوی پزشک ویزیت می‌شد و از او شرح حال می‌گرفتند، می‌پرسیدند که بیماری زمینه‌ای مانند دیابت یا غیره دارد یا خیر؟ یا آیا مستعد تشکیل کلوئید (گوشت اضافه) در محل هر زخم کوچک است؟ و بسیاری سوالات دیگر. بعضی‌ها اغلب پس از هر جراحی، چه برای کیست باشد و چه خال و غیره مستعد تشکیل کلوئید هستند. پوست ناحیه روی بینی خیلی قابلیت کشش ندارد و باید به‌وسیله لیزر مخصوص CO۲ سوپرپایپ و به‌وسیله پزشک متبحر به صورت ظریف برداشته شود. استفاده از لیزر و دستگاه رادیوفرکوئنسی نتیجه موردپسندتری به جا می‌گذارد و سوزاندن خال با استفاده الکتروکوتد، خیلی مطلوب نیست. پس از لیزر یا رادیوفرکوئنسی هیچ اسکاری برجا نمی‌ماند بنابراین پزشک برحسب محل قرارگیری خال و پس از آنکه به ماهیتش پی برد اقدام به انتخاب روش مناسب شما می‌کند.

به شما توصیه می‌کنم حتما با یک پزشک متخصص در شهر خود مشورت کنید. نگران آن کلوئید هم نباشید.

دکتر پروین منصوری - متخصص پوست و مو - استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران