جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

۱۳ همیشه نحس نیست


۱۳ همیشه نحس نیست

در حاشیه انتخاب رئیس ستاد تبصره ۱۳ به عنوان سرپرست وزارت کشور

داستان «۱۳» در دولت نهم همچنان ادامه دارد. اگرچه نحسی ۱۳ که از سوی الهام «سناریوی ۱۳» خوانده شد گریبان دو وزیر کشور و اقتصاد را گرفت و با خداحافظی مصطفی پورمحمدی و داوود دانش جعفری تعبیر شد اما ظاهراً این عدد چندان هم برای یاران احمدی نژاد بدیمن نیست، چرا که تاکنون دو مدیر رئیس دولت نهم از ستادی که به نام تبصره ۱۳ نامگذاری شده است راهی وزارتخانه های احمدی نژاد شده اند.

پس از فتح کرسی وزارت صنایع و معادن توسط محرابیان رئیس اسبق ستاد تبصره ۱۳ این بار نوبت به «سیدمهدی هاشمی» رئیس سابق این ستاد رسید تا از اتاق این ستاد در خیابان کارگر شمالی به ساختمان بلند وزارت کشور در خیابان فاطمی نقل مکان کند و هدایت کلیدی ترین وزارتخانه کشور را برای دو ماه به دست بگیرد تا رویای تکیه زدن بر صندلی وزارت با سه سال تاخیر برای وی تعبیر شود چرا که هاشمی وزیر پیشنهادی محمود احمدی نژاد برای تصدی وزارت رفاه بود که در مردادماه سال ۱۳۸۴ از سوی رئیس دولت نهم راهی بهارستان شد اما نتوانست اعتماد نمایندگان مجلس هفتم را جلب کند. اگرچه در مرداد ۸۴ بخت با هاشمی یار نبود و وی پشت در بسته وزارتخانه ماند اما این گره در سال ۸۷ گشوده شد و هاشمی راهی سیاسی ترین وزارتخانه دولت شد تا هم وی به هدف سه سال پیش خود برسد و هم اوضاع سردرگم وزارت کشور برای سه ماه سامان بیابد چرا که حکم سرپرستی وی در حالی امضا شد که این وزارتخانه ۴۵ روز سردرگمی را از سرگذرانده است و در شرایطی که به عنوان نهاد برگزارکننده انتخابات مشغول ایفای یکی از نقش های مهم خود در انتخابات مجلس هشتم بود هر لحظه از سویی با خبر تغییر و تحول مورد فشار قرار می گرفت، به طوری که گلایه بالاترین مسوولان وزارتخانه را نیز به دنبال داشت.اخبار تغییر و تحول و طرح گزینه های احتمالی برای تصدی این وزارتخانه از سوی مقامات مسوول تا بدانجا پیش رفت که مصطفی پورمحمدی لب به اعتراض گشود و از طرح چنین مسائلی در زمان برگزاری انتخابات انتقاد کرد.

گمانه زنی ها و اخباری که در فاصله برگزاری دور اول و دوم انتخابات مجلس هشتم آغاز شد در روز رای گیری دومین مرحله انتخابات به اوج رسید.خبرگزاری های مختلف کشور ضمن مخابره این خبر که مصطفی پورمحمدی ساعتی پس از اخذ آرا اتاق کار خود در وزارت کشور را جمع وجور خواهد کرد، اعلام کردند کلید این وزارتخانه به «محمدرضا رحیمی» رئیس سازمان بازرسی سپرده خواهد شد و معاون رئیس جمهور اندکی پیش از برگزاری انتخابات به صراحت اعلام کرد حکم سرپرستی وزارت کشور به نام رحیمی امضا شده است، اما واکنش به این انتصاب از سوی حامیان و همفکران احمدی نژاد تا به آنجا پیش رفت که حکم رحیمی از میز کار احمدی نژاد به بایگانی سپرده شد. در این میان نام گزینه های دیگر بلافاصله در محافل خبری و رسانه یی مطرح شد و هر روز نام نزدیکان احمدی نژاد به عنوان سرپرستان احتمالی وزارت کشور مطرح می شد به طوری که «مجتبی ثمره هاشمی» و «صدرالدین شریعتی» سرلیست این گمانه زنی ها بودند، اما یک ماه پس از این شایعات ناگهان ورق برگشت و نام «مهدی هاشمی» به عنوان نامزد تصدی کرسی بلاتکلیف وزارت کشور در محافل مطرح شد.

اگر چه این گزینه چندان از سوی رسانه ها و محافل خبری جدی گرفته نشد اما جمعه هفته گذشته حکم سرپرستی وزارت کشور به نام وی به امضا رسید.البته این حکم نیز نتوانست واکنش های خاصی را برانگیزاند. به رغم اینکه خبر انتصاب رحیمی بلافاصله موجی از انتقادات را برانگیخت اما محافل سیاسی و همفکران احمدی نژاد از هر اظهارنظر مخالف یا موافق در این باره امتناع کردند چرا که برخی از نمایندگان مجلس معتقدند هاشمی وزیر پیشنهادی احمدی نژاد برای وزارت نیست و وی تنها سه ماه هدایت این وزارتخانه را به عهده خواهد گرفت.اما گذشته از این گمانه زنی هایی که میان تایید و تکذیب سرگردان است و از سوی هیچ مقام مسوولی تایید نشده سرپرستی مهدی هاشمی بر وزارت کشور قطعیت یافته و مهدی هاشمی سومین روز خود را در راس بالاترین مقام این وزارتخانه می گذراند.سرپرست چهل و پنج ساله کابینه، سال ۱۳۴۲ در تهران تولد یافته است. وی پس از اخذ مدرک کارشناسی معماری در رشته کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل شد. نام هاشمی اولین بار با روی کار آمدن دولت نهم به صورت جدی مطرح شد.

احمدی نژاد ۲۳ مرداد سال ۸۴ وی را برای تصدی وزارت رفاه راهی مجلس کرد اما او با گرفتن ۱۳۱ رای موافق در برابر ۱۰۸ رای مخالف و ۳۸ رای ممتنع از دستیابی به وزارت باز ماند و جای او پرویز کاظمی با ۱۷۸ رای به کابینه راه یافت، اما وی از دولت خارج نشد و به عنوان معاون هماهنگی امور عمرانی وزیر کشور مشغول به کار شد. هاشمی سپس با حفظ سمت در حوزه ریاست سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ایفای نقش کرد اما شش ماه گذشته برای هاشمی مقطع مهمی به شمار می آید. در پی انتصاب محرابیان به وزارت صنایع و معادن و خالی شدن کرسی وی در ستاد تبصره ۱۳، محمود احمدی نژاد هاشمی را جایگزین وی کرد. این در حالی بود که علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی نیز در همان موقع وی را به عنوان سرپرست جدید فدراسیون تیراندازی منصوب کرد. اما گذشته از چهار شغل وی آنچه نام هاشمی را در چند ماهه اخیر در رسانه ها مطرح کرده است، خبر احداث ۶۶ کیلومتر منوریل در تهران تا سال ۱۳۹۰ و عرضه بنزین آزاد از ۲۷ اسفند است که توسط وی در رسانه ها مطرح شد. نامه تند وی به محمدباقر قالیباف و درگیری های او در حوزه شهری با شهرداری نیز یکی از سوابق سرپرست کنونی وزیر کشور به شمار می آید.

عضویت در کمیته انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران از سال ۵۷، عضویت و فرماندهی یگان های مختلف سپاه پاسداران در مناطق عملیاتی، مدیر پروژه، مجری و مشاور پروژه های مختلف وزارت دفاع در زمینه های مختلف دفاعی، فرهنگی، ورزشی و مسکونی، معاون مهندسی نیروی مقاومت بسیج، رئیس هیات مدیره شرکت های مختلف مشاور عمران دولتی، عضو شورای مرکزی و دبیر جامعه مهندسی بسیجی، فرمانده مهندسی نیروی انتظامی، عضو هیات مدیره شرکت تولیدی عمران پرو، سرپرستی و مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی، عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی و معاون امور مناطق شهرداری تهران از سوابق مدیریتی و اجرایی وی است.هاشمی دارای سوابق علمی، پژوهشی و تحقیقاتی همچون تدریس در مراکز آموزشی مهندسی سپاه، مشارکت در پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه امام حسین(ع) و وزارت دفاع، مسوول کمیته مشاوره و طراحی نمایشگاه بین المللی تهران، انجام فعالیت های شرکت های مختلف (بیمارستانی- درمانگاهی)، انجام فعالیت های معیشتی پرسنل سازمان های تحت پوشش در شهرداری، انجام فعالیت های کاری در امور بحران و مسائل غیرمترقبه است.سرپرستی یکی از مدیرانی که بیش از سبقه سیاسی سابقه کار در حوزه شهری را در کارنامه خود دارد از سویی و عدم اظهارنظر و واکنش جدی همفکران و منتقدان احمدی نژاد در مورد هاشمی این احتمال را در اذهان متبادر می کند که وی وزیر پیشنهادی احمدی نژاد برای وزارت کشور نخواهد بود؛ وزارتی که مهم ترین تکنسین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال آینده است.

فرناز حسنعلی زاده