یکشنبه, ۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 26 May, 2024
مجله ویستا

شبکه «اترنت» Ethernet چیست


شبکه «اترنت» Ethernet چیست

دستیابی به اطلاعات با روشهای مطمئن و با سرعت بالا یکی از رموز موفقیت در هر سازمان و مؤسسه ای است در سالیان اخیر, هزاران پرونده و کاغذ حاوی اطلاعات باارزش برای هر سازمان در رایانه ذخیره شده اند

دستیابی به اطلاعات با روشهای مطمئن و با سرعت بالا یکی از رموز موفقیت در هر سازمان و مؤسسه ای است. در سالیان اخیر، هزاران پرونده و کاغذ - حاوی اطلاعات باارزش برای هر سازمان - در رایانه ذخیره شده اند. با تغذیه دریایی از اطلاعات به رایانه، امکان مدیریت الکترونیکی اطلاعات فراهم شده است. کاربران متفاوت در اقصی نقاط جهان قادر به اشتراک اطلاعات اند و تصویری زیبا از همیاری و همکاری اطلاعاتی را به نمایش می گذارند. شبکه های رایانه ای در این راستا و جهت نیل به اهداف فوق نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.

اینترنت عالیترین تبلور شبکه ای رایانه ای در سطح جهان است که امروزه در مقیاس بسیار گسترده ای استفاده شده است و عرضه کنندگان اطلاعات یا فراورده های اطلاعاتی خود را در قالب محصولات تولیدی و یا خدمات در اختیار استفاده کنندگان قرار می دهند.

شبکه ها به دو گروه عمده LAN)Local area network) و WAN)Wide area network) تقسیم می شود. در شبکه های LAN ، مجموعه ای از دستگاههای موجود در حوزه جغرافیایی محدود، نظیر ساختمان، به یکدیگر متصل می شود .

در شبکه های WAN تعدادی دستگاه که از یکدیگر کیلومترها فاصله دارند به یکدیگر متصل خواهند شد. مثلا اگر دو کتابخانه که هر یک در ناحیه ای از شهر بزرگی مستقرند، قصد اشتراک اطلاعات را داشته باشند، باید شبکه WAN ایجاد و کتابخانه ها را به یکدیگر متصل کرد. برای اتصال دو کتابخانه یادشده، می توان از امکانات مخابراتی متفاوتی نظیر خطوط اختصاصی (Leased) استفاده کرد. شبکه های LAN نسبت به شبکه های WAN سرعت بیشتری دارند.

● اترنت:

در سال ۱۹۷۳، پژوهشگری با نام «متکالف» در مرکز تحقیقات شرکت زیراکس اولین شبکه اترنت را به وجود آورد. هدف وی ارتباط رایانه به چاپگر بود. وی روشی فیزیکی به منظور کابل کشی بین دستگاههای متصل به هم در اترنت طرح کرد. اترنت در مدت زمان کوتاهی به عنوان یکی از فناوریهای رایج برای برپاسازی شبکه در سطح دنیا مطرح شد. همزمان با پیشرفتهای مهم در زمینه شبکه های رایانه ای و تجهیزات و دستگاههای مربوط، شبکه های اترنت نیز با تحولات یادشده همگام و ظرفیتهای متفاوتی را در بطن خود ایجاد کرد. با توجه به تغییرات و اصلاحات انجام شده در شبکه های اترنت، عملکرد و نحوه کار آنان نسبت به شبکه های ابتدایی تفاوت چندانی نکرده است .

در اترنت اولیه، ارتباط تمام دستگاههای موجود در شبکه از طریق کابلی انجام می گرفت که در تمام دستگاهها به اشتراک گذاشته می شد. پس از اتصال دستگاه به کابل مشترک، باید ظرفیتهای لازم به منظور ایجاد ارتباط با سایر دستگاههای مربوط نیز در بطن دستگاه وجود داشته باشد (کارت شبکه). بدین ترتیب، امکان گسترش شبکه به منظور استفاده از دستگاههای جدید بسادگی وجود دارد و نیازی به اعمال تغییرات روی دستگاههای موجود در شبکه نخواهد بود. اترنت نوعی فناوری محلی (LAN) است. اکثر شبکه های اولیه در حد و اندازه یک ساختمان است و دستگاهها نزدیک به هم بودند. دستگاههای موجود روی شبکه اترنت صرفا قادر به استفاده از چند صد متر کابل بیشتر نبودند. بتازگی، با توجه به توسعه امکانات مخابراتی و محیط انتقال زمینه استقرار دستگاههای موجود در شبکه اترنت با مسافتهای چند کیلومتر نیز فراهم شده است.

محدودیتهای اترنت در هر شبکه اترنت دارای محدودیتهایی متفاوت از ابعاد گوناگون (به کارگیری تجهیزات) است.

طول کابلی که تمام ایستگاهها به صورت اشتراکی از آن به عنوان محیط انتقال استفاده می کنند یکی از موارد بسیار شاخص در این زمینه است. علامات الکتریکی در طول کابل بسرعت منتشر می شود. همزمان با پیمودن مسافتی، علامتها ضعیف می شود؛ و چون میدانهای الکتریکی - که دستگاههای مجاور کابل (نظیر لامپهای فلورسنت) ایجاد می کنند - باعث تلف شدن علامت می شود، طول کابل شبکه باید کوتاه باشد تا امکان دریافت علامت برای دستگاههای موجود در دو نقطه ابتدایی و انتهایی کابل به صورت شفاف و با حداقل تأخیر زمانی فراهم شود. همین امر باعث بروز محدودیت در طول کابل استفاده شده می شود. عهدنامه « CSMA/CD » امکان ارسال اطلاعات برای صرفا هر دستگاه را در هر لحظه فراهم می کند. بنابر این، از لحاظ تعداد دستگاههایی که ممکن است روی شبکه ای مجزا وجود داشته باشد نیز محدودیتهایی به وجود خواهد آمد.

● خدمات مهندسی شبکه

این مرکز با هدف ارائه رهیافتهای جامع و خدمات تخصصی در زمینه شبکه های رایانه ای بر مبنای متدولوژیهای نوین انفورماتیک خدمات متنوعی را در زمینه راه اندازی و اجرای شبکه های کامپیوتری انجام می دهد. اینک این مرکز به عنوان تنها نماینده رسمی شرکت دات کام - نماینده انحصاری تجهیزات فعال Planet و غیرفعال FULL - در طراحی و پیاده سازی شبکه های رایانه ای با سیم و بی سیم فعالیت دارد. ساختار بخش شبکه مرکز با دیدگاه گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه، طراحی و پیاده سازی شبکه های رایانه ای، عرضه بهترین محصولات فعال (Active) و غیرفعال (Passive) شبکه و خدمات پشتیبانی و آموزشی شکل یافته است.

● برخی از جدید ترین محصولات شبکه این مرکز عبارتند از:

تجهیزات فعال (Active):

▪ دوربین های مداربسته - دیجیتال و آنالوگ (IP Camera)

▪ انواع تجهیزات ویدئو کنفرانس ( IP Surveillance/ Internet Video Conferencing)

▪ سیستم های تلفن اینترنتی (Internet - Telephony Gateway)

▪ انباره های ذخیره سازی (NAS - (Network Attached Storage

▪ انواع Print Server

▪ انواع تجهیزات شبکه های بی سیم (Wireless) و Bluetooth

▪ انواع تجهیزات فیبر نوری (Fiber Optic Media Converter)

▪ انواع مودم دیجیتال و ADSL

▪ انواع کارت شبکه (۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰)

▪ انواع درگاه و روتر پیشرفته (Advanced Router / Multi-Homing Security Gateway)

▪ تجهیزات Power Line Communication - PLC

▪ تجهیزات L۴-L۷ Ethernet Devices

▪ انواع سوئیچ های KVM

▪ تجهیزات IP Power Management

▪ انواع سوئیچ های خانگی و صنعتی

تجهیزات غیر فعال (Passive):

▪ انواع Patch Panel (برای کابلهای Cat ۵, Cat۶ و Fiber Optic)

▪ انواع Cable Management و Rack Panel

▪ انواع Power Module برای Rack

▪ انواع کابل

▪ انواع Patch Cable

▪ انواع Connector

▪ انواع Keystone

▪ انواع FLB - FLOOR BOXES FOR RAISED FLOORS

▪ انواع FACE PLATE

▪ انواع سوکت دیواری

▪ انواع Inline Coupler

▪ انواع ابزار نظیر Crimping، Striper، Punch Down و...

▪ انواع USB HUB

▪ انواع تستر

▪ انواع رک آماده نصب ( با تجهیزات داخلی)

توسط iaxxoi

http://kaajeesabz.blogfa.com