سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
پروکسی سرور این نرم افزار قوی
نگاهی به رابط میان اینترنت و کاربران
اگر جزء کاربران دنیای وب هستید حتماً بارها و بارها با واژه پروکسی سرور برخورد کرده اید و شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که به درستی پروکسی سرور به چه معناست که در پاسخ باید گفت پروکسی سرور در واقع نرم افزاری است که در یک شبکه حد واسط بین اینترنت و کاربران واقع می شود و فلسفه ایجاد آن قرار دادن یک خط اینترنت در اختیار تعداد بیش از یک نفر استفاده کننده در یک شبکه بوده است ولی بعدها امکانات و قابلیت هایی به این تکنولوژی افزوده شد تا آنجا که کاربرد آن را فراتر از به اشتراک نهادن خطوط اینترنت کرد.
به طور کلی پروکسی سرور ها در چند مورد کلی استفاده می شوند. یک کاربرد آنها، همان به اشتراک گذاشتن یک خط اینترنت برای چند کاربر است که باعث کاهش هزینه و کنترل کاربران و همچنین ایجاد امنیت بیشتر می شود.
کاربرد دوم آن در سایت های اینترنتی به عنوان Firewall به شمار می آید و کاربرد سوم که امروزه از آن بسیار استفاده می شود، Caching اطلاعات است. با توجه به بالا بودن هزینه استفاده از اینترنت و محدود بودن پهنای باند ارتباطی برای ارسال و دریافت اطلاعات، معمولاً نمی توان به اطلاعات مورد نظر در زمان کم و با سرعت مطلوب دست یافت. امکان Caching اطلاعات، برای کمک به رفع این مشکل در نظر گرفته شده است.
گفتنی است پروکسی سرور سایت هایی را که بیشتر به آنها مراجعه می شود در یک حافظه جداگانه نگه می دارد. به این ترتیب برای مراجعه مجدد به آنها نیازی به ارتباط از طریق اینترنت نیست بلکه به همان حافظه مخصوص رجوع خواهد شد. این امر باعث می شود از یک طرف زمان دسترسی به اطلاعات کمتر شده و از سوی دیگر چون اطلاعات از اینترنت دریافت نمی شود، پهنای باند محدود موجود با اطلاعات تکراری اشغال نشود. به خصوص آنکه معمولاً تغییرات در یک وب سایت محدود به یک یا دو صفحه است و گرفتن اطلاعات از اینترنت بدون Caching به معنای گرفتن کل سایت است، حال آنکه با استفاده از پروکسی سرور و امکان Caching اطلاعات، می توان تنها صفحات تغییر کرده را دریافت کرد.
قابل توجه است که خدمات پروکسی سرور در مجموع سه سرویس را در اختیار کاربران خود قرار می دهد؛
:Web Proxy Service-۱ این سرویس برای Web Publishing یا همان ایجاد وب سایت های مختلف در شبکه LAN مفید است.
برای این منظور قابلیت مهم Reverse Proxing در نظر گرفته شده است.
Reverse Proxing امکان شبیه سازی محیط اینترنت در محیط داخل است، به این ترتیب فرد بدون ایجاد ارتباط فیزیکی با اینترنت می تواند برنامه خود را همچنان که در محیط اینترنت عمل خواهد کرد، تست کرده و مورد استفاده قرار دهد و این قابلیت در بالا بردن سرعت و کاهش هزینه تولید نرم افزارهای کاربردی تحت اینترنت موثر است.
Winsock-۲ :Proxy Service منظور، امکان استفاده از API Callهای Winsock در Windows است. در Windows، Function Call های مورد استفاده در سرویس های اینترنت مانند Telnet، FTP، Gopher و... تحت عنوان Winsock Protocols معرفی شده اند. در حقیقت برای استفاده از این سرویس ها در نرم افزارهای کاربردی نیازی نیست که برنامه نویس چگونگی استفاده از این سرویس ها را پیش بینی کند.
:Socks Proxy Service-۳ این سرویس، سرویس Socks ۴.۳a را پشتیبانی می کند که در واقع زیرمجموعه یی از Winsock است و امکان استفاده از Http ۱.۰۲ و بالاتر را فراهم می کند و به این ترتیب می توان در طراحی وب سایت خارج از Firewall، Security ایجاد کرد.
در نظر داشته باشید معیارهای موثر در انتخاب یک پروکسی سرور توجه به چند نکته است؛
۱) سخت افزار مورد نیاز؛ برای هرچه بهتر شدن توانمندی های پروکسی سرور، باید سخت افزار آن توانایی تحمل بار مورد انتظار را داشته باشد.
۲) نوع رسانه فیزیکی برای ارتباط با اینترنت؛ راه حل های مختلفی برای اتصال به شبکه اینترنت وجود دارد. ساده ترین راه، استفاده از مودم و خطوط آنالوگ است و راه دیگر استفاده از ISDN و خطوط دیجیتال است که هم احتیاج به تبدیل اطلاعات از آنالوگ به دیجیتال و برعکس در ارسال و دریافت اطلاعات ندارد و هم از سرعت بالاتری برخوردار است، البته روش دیگر استفاده از خط های T۱/E۱ با ظرفیت انتقال گیگا بایت به شمار می آید.
رضا جوالچی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست