چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

دنیا با اینهمه موتورهای جستجو چه خواهد کرد؟


دنیا با اینهمه موتورهای جستجو چه خواهد کرد؟

مایکروسافت اعلام کرده است موتور جستجوی جدیدش را در عرض چند روز آینده معرفی خواهد کرد. بزرگترین کمپانی نرم افزاری دنیا این پروژه را «کومو» می نامد و احتمال دارد قبل از معرفی عمومی …

مایکروسافت اعلام کرده است موتور جستجوی جدیدش را در عرض چند روز آینده معرفی خواهد کرد. بزرگترین کمپانی نرم افزاری دنیا این پروژه را «کومو» می نامد و احتمال دارد قبل از معرفی عمومی تغییر نام دهد. یاهو و گوگل هم اسمهای عجیبی هستند که برای این موتورها انتخاب شده اند ولی این نامها تاثیری بر جذب کاربردان نداشته است.

یک کمپانی دیگر نیز موتور جستجویی با نام «ولفرم آلفا» معرفی نموده است و البته ولفرم نام سازنده این نرم افزار است!

در کنار این موتورهای جستجوی معروف، تعدادی شرکتهای دیگر نیز هستند که با آنها رقابت کنند. آنها بدلیل اینکه دربرابر گوگل کوچک به نظر نیایند خود را موتور جستجو نمی نامند مانند ask.com, answer.com, about.com طبق اعلام دیگری در دنیای وب حدود نیم میلیون موتور جستجو وجود دارد که رقم بالایی به نظر می رسد اما امکان رد آن وجود ندارد.

مایکروسافت امیدوار است که در رقابت با گوگل پیروز شود اما بعید به نظر می رسد زیرا گوگل برای بیش از دو سوم کاربران تبدیل به یک عادت شده است. و در میان یک نظرخواهی اگر به دنبال معنی استفاده مفید باشیم، گوگل برنده خواهد شد.

بسیار زود است که درباره کومو قضاوت کنیم بخصوص اینکه گوگل روز به روز بهتر می شود و به امکانات خود می افزاید.

مایکروسافت هم اکنون جایگاهی در موتورهای جستجو ندارد و در آمریکا فقط ۸ درصد از استفاده کاربران را بخود اختصاص داده است که کمتر نیز می شود و همواره تمایل نشان داده است تا شراکتی با یاهو برقرار کرده و با گوگل رقابت کند.

مشکلی که با افزایش موتورهای جستجو در آینده پیش می آید این است که کنترلی بر صحت نتایج نخواهد بود و فقط نتایج بیش از حد تصوری به دست می آید که برای مردم بسیار هم زیاد است. مثل اینکه مردم فرق ارتفاع ۳۲ هزار پا با هزار پا را نمی دانند فقط می دانند که انقدری که باید بالا هستند و به سمت مقصد در پروازند.

جستجو دچار همان مشکل تجارت در چیپ ست هاست. اینتل و AMD نیمه هادی های بسیار قوی ساختند اما تعداد بسیار کمی از خریداران پی سی از قدرت آن استفاده می کنند. حجم زیادی از قدرت چیپ ست به هدر می رود. ارتقا به یک پردازنده قوی برای مردمی که تفاوتش را نمی دانند، معنی ندارد.

فقط بعضی شرکت ها و کسانی که بازی های ویدئویی پیچیده انجام می دهند نیاز به این پردازنده های قوی پیدا می کنند. چیپ ست ها در حال حاضر بسیار عالی هستند اما کسی اهمیت نمی دهد که یک محصول جدید اینتل می تواند یک میلیارد محاسبه را تنها در یک ثانیه انجام دهد، خیلی ها حتی نمی دانند این به چه معناست؟

پس افزایش روزافزون موتورهای جستجو با این هزینه ها کار عاقلانه ای به نظر نمی رسد چون مردم هنوز ترجیح می دهند همان گوگل خود را داشته باشندو حتی نمی توانند بهتر بودن یا نبودن یک موتور جستجوی تازه را به خوبی تشخیص دهند.

www.time.com