سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
علت چاقی بعد از ماه رمضان
به علت ولع غذاخوردن هنگام افطار، اغلب روزهداران پس از ماه مبارک رمضان چاقتر میشوند.
بررسیهای انجام شده در سالهای اخیر نشان میدهد به علت ولع غذاخوردن هنگام افطار و نیز مصرف مواد قندی غیرطبیعی مانند زولبیا و بامیه درماه رمضان، اغلب روزهداران پس از ماه رمضان نه فقط از وزن آنها کم نمیشود، بلکه چاقتر هم میشوند. مصرف زولبیا و بامیه به مقدار کم منعی ندارد؛ اما با توجه به اینکه برای تهیهی آنها از شکر و روغن استفاده میشود، ارزش غذایی بالایی ندارند. ضمن اینکه اغلب این مواد در شرایط غیربهداشتی تهیه میشوند و آلودهاند؛ بنابراین خوردن این نوع شیرینیها در ماه رمضان بههیچوجه توصیه نمیشود.
بهترین مادهی قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست که هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمیشود، به علاوه مقدار زیادی از ویتامینهای بدن را نیز تأمین میکند. هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غداهای سنگین و شام مفصل اقدام کرد، بلکه بهجای آن بهتر است روزهداران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار کنند تا ولع گرسنگی آنها برطرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند. البته این توصیه بیشتر برای افراد بالغ است و نوجوانان در سن رشد میتوانند بلافاصله یک وعده غذایی کامل بخورند.
روزهداران پس از افطار مختصر، بهتر است به مقدار فراوان مایعات بویژه آب میوه و چای بخورند و حتی گشودن روزه با یک لیوان آب گرم یا چای توصیه میشود. نکته مهمی که معمولاً در ماه رمضان مورد غفلت قرار میگیرد خوردن سحری است؛ زیرا بسیاری از روزهداران به خصوص جوانان و نوجوانان به علت تنبلی هنگام سحر بیدار نمیشوند و فقط یک نوبت در روز یعنی در افطار غذا میخورند. چنین رفتاری به شدت خطرناک است و موجب سوءتغذیه و ضعف میشود. بنابراین، روزهداران حتی در صورت خوردن چند عدد خرما و یک لیوان چای باید سحری بخورند.
مصرف انواع گروههای غذایی در هر یک از وعدههای سحری و افطار لازم است و روزه داران هنگام سحر و افطار باید غذای کامل حاوی پروتئینهای حیوانی، شیر، میوه و سبزی مصرف کنند. برخی روزهداران در طول روز بیشتر احساس تشنگی میکنند.
بنابراین باید هنگام افطار و سحری بیشتر مایعات مصرف کنند، عده ای دیگر بیشتر دچار ضعف و گرسنگی میشوند و باید گوشت و مواد قندی هنگام افطار و سحری مصرف کنند.
اگر روزهداران موجب نظم در زندگی و مصرف درست مواد غذایی شود، در بهبود سلامت بدن نقش بسزایی دارد، به شرط آن که روزهداران دو وعده کامل بخورند و از مصرف چهار گروه غذایی غلات و سیب زمینی، گوشت قرمز و سفید، شیر و لبنیات و سبزی و میوه غافل نشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست