جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

چند نكته درباره نان


▪ چیدن نان‌های داغ بر روی هم، كپك‌زدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می‌كند؛.
▪ قبل از سرد شدن كامل نان‌ها، آنها را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیك دربسته …

چیدن نان‌های داغ بر روی هم، كپك‌زدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می‌كند؛.

قبل از سرد شدن كامل نان‌ها، آنها را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیك دربسته بگذارید؛

حرارت نان باعث كپك‌زدگی زودرس آن می‌گردد. از دسته كردن نان داغ جداً بپرهیزید؛

نان خوب مستلزم داشتن آرد با كیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛

خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یكی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری كنید؛

از خوردن نان سبوس‌دار در وعده‌های غذایی خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس‌دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی را كاهش می‌دهد؛ خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می‌گردد؛

نان‌های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان‌های سفید و روشن دارند؛

قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می‌نماید؛

انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات‌شدگی زودرس، تسریع در كپك زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می‌گردد؛

قبل از سرد شدن كامل، نان را دسته نكنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛

هنگام خرید نان حتماً یك سفره پارچه‌ای یا پلاستیكی به همراه داشته باشید؛

نانی كه پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع‌تر و ماندگارتر خواهد بود.

هر‌چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون‌تر و هرچه سبوس آرد كمتر، ارزش غذایی آن نیز كمتر و كیفیت نان نیز پایین‌تر خواهد بود؛

بین حرارت، رطوبت و كپك‌زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان‌هایی كه به صورت داغ روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میكروبی و كپك‌زدگی فراهم می‌سازند؛

آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان‌های سفت و بد‌هضم خواهد شد؛

نان خوب نانی است كه آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف‌كننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.