شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

کیف نجات خانواده


کیف نجات خانواده

موضوع زلزله در جامعه ما به صورت یک تب مطرح می‌شود که به صورت ناگهانی بالا می‌رود و اغلب با همان سرعت نیز فروکش می‌کند. بالا گرفتن بحث دوباره احتمال وقوع زلزله و تشدید نگرانی‌ها …

موضوع زلزله در جامعه ما به صورت یک تب مطرح می‌شود که به صورت ناگهانی بالا می‌رود و اغلب با همان سرعت نیز فروکش می‌کند. بالا گرفتن بحث دوباره احتمال وقوع زلزله و تشدید نگرانی‌ها درباره پیامد آن در پایتخت یا فراموش شدن این موضوع نیز خطر احتمالی وقوع آن را کاهش نمی‌دهد. زلزله همواره در کمین جان شهروندان است و در تهران به دلیل اهمیت استراتژیک و سیاسی آن و معضلاتی نظیر وجود پهنه‌های وسیع بافت فرسوده، تراکم جمعیت، ناایمن بودن زیرساخت‌ها بویژه در حوزه انتقال انرژی خطر آن هراس بیشتری برای پایتخت‌نشینان در پی دارد. عقل سلیم حکم می‌کند که در برابر این پدیده طبیعی آمادگی کافی و مناسب وجود داشته باشد تا در صورت وقوع از تبدیل آن به یک بحران اجتماعی جلوگیری شود.

این آمادگی در سطوح خرد و کلان مطرح است و بالطبع راهکارهای مختلف و فراگیری پیش‌رو می‌گذارد. در سال‌های اخیر هماهنگی و گسترش تجهیزات برای مقابله با بحران‌های طبیعی از جمله زلزله در دستور کار نهادهای امدادی، خدماتی و پزشکی مرتبط با این حوزه قرار گرفته است. تهیه کیف نجات خانواده که کیف «زنده‌مانی» هم نامیده می‌شود یکی از مهم‌ترین اقدامات برای آمادگی افراد و شهروندان برای مقابله با زلزله محسوب می‌شود و هر کسی برای جان خودش ارزش قائل است اصولا باید برای این کار ساده اما پر ارزش اقدام کند. بالطبع محتویات کیف بویژه مواد غذایی و فاسد شدنی باید به تناوب بازدید و جایگزین شود. ساده‌ترین وسایل برای تهیه کیف زنده‌مانی چنین است:

جعبه کمک‌های اولیه:

چسب زخم، گاز استریل، قرص تب‌بر و سرماخوردگی، قرص‌های مسکن نظیر آسپرین، پماد سوختگی، بتادین، باند رولی، دستمال و سنجاق قفلی، پنبه، باند کشی، قیچی، پنس، داروی ضدنفخ و سوزش معده، داروی ضداسهال و تهوع، ملین، دستکش لاتکس، دستمال مرطوب، صابون و... .

مواد خوراکی و آب آشامیدنی: خوراکی‌های مغذی با ماندگاری بالا نظیر خرما، کشمش و خشکبار، بیسکویت، غذاهای کنسرو شده و یک بطری یک و نیم لیتری آب آشامیدنی برای هر نفر.

ابزار ضروری:

رادیو، چراغ قوه با باتری اضافی، کبریت، شمع، طناب، درب‌بازکن، چاقو چندکاره، کیسه‌های پلاستیکی، انبردست، کاغذ و خودکار، نخ و سوزن، ناخنگیر، آچار، الکل جامد، بیلچه، نقشه و... .

پوشاک، لوازم بهداشتی و ملزومات خواب: پتوی سفری سبک یا کیسه خواب و پلاستیک‌‌های محکم به عنوان زیرانداز، یک دست لباس گرم، لوازم بهداشتی نظیر صابون مایع و شوینده، کیسه فریزر، کیسه زباله، قرص کلر و... .

ملزومات ضروری برای افراد خاص نظیر سالمندان، کودکان و معلولان: شیر خشک، شیشه شیر، پستانک، پوشک بچه، داروهای خاص نوزاد، اسباب‌بازی، داروهای فشار خون، دیابت و تنگی نفس، دندان مصنوعی، سمعک و باتری آن، انسولین، لنز، عینک و... .

امین رحیمی