پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

فوتبال تبریز پتانسیلی رو به شکوفایی


فوتبال تبریز پتانسیلی رو به شکوفایی

برای نشان دادن اصالت فوتبال در تبریز فلاش بکی به حدود ۷۰ سال پیش می زنیم, دکتر حسین صدقیانی در این برهه تاریخی و در شرایطی که کشور ایران فاقد تیم ملی بود در تیمهای فنرباغچه و شارلوا توپ می زد

برای نشان دادن اصالت فوتبال در تبریز فلاش بکی به حدود ۷۰ سال پیش می زنیم، دکتر حسین صدقیانی در این برهه تاریخی و در شرایطی که کشور ایران فاقد تیم ملی بود در تیمهای فنرباغچه و شارلوا توپ می زد. با وجود دوران رکود چندین ساله مخصوصا در سالهای اخیر گذر زمان برگهای درخشان دیگری را در تاریخ فوتبال تبریز رقم زده است. ظهور چندین بازیکنان ممتاز همچون علیرضا باغ آبادی، احد شیخ لاری، ستار همدانی، رسول خطیبی و البته نابغه ای به نام کریم باقری، ورزشگاههای لبریز از تماشاگر و داشتن تیمهای دوست داشتنی مانند ماشین سازی، شهرداری و تراکتورسازی مولفه های هویتی فوتبال تبریز در طول سالهای اخیر بوده اند.

این نوشتار سعی در بررسی شرایط کنونی فوتبال تبریز دارد و بدین منظور مسایلی همچون نحوه حضور تیمهای تبریزی در لیگهای کشوری، امکانات سخت افزاری فوتبال تبریز و کیفیت حضور تماشاگران را مورد تحلیل قرار داده است.

با توجه به حضور یک تیم لیگ برتری که به ارائه فوتبال زیبا و داشتن هواداران پرشمار معروف شده است و داشتن سه تیم شانس دار صعود در لیگ۱ و نیز دارا بودن دو تیم در سطح اول فوتسال، می توان سال ۸۸-۸۹ را برای فوتبال تبریز موفق دانست، در ادامه نگاهی اجمالی به شرایط کنونی فوتبال تبریز داریم.

۱) تراکتورسازی: تیمی با میانگین ۶۰ هزار نفر تماشاگر برای هر بازی! در شرایطی که سرخابیهای پایتخت و حتی تیم ملی ایران با مشکل عدم اقبال روبرو هستند تراکتورسازی ملقب به آل قوردلار (گرگهای سرخ) در حال تبدیل شدن به محبوب ترین تیم ایران است، این تیم علاوه بر داشتن بالاترین میانگین تماشاگر برای هر بازی در خانه، در سایر شهرهای ایران نیز دارای هوادار می باشد. بازی تراکتور-پیروزی در استادیوم آزادی مثال بارزی برای این ادعا می باشد جایی که هواداران تراکتورسازی از نظر تعداد طعنه به میزبان تهرانی خود می زدند.

در این میان حمایت از تیم تراکتورسازی منجر به تولد پدیده هایی نیز گشته است، از جمله این پدیده ها می توان به گروه هواداری منحصر به فرد TTTT اشاره کرد که در تمام بازیها ۹۰ دقیقه تمام به صورت ایستاده تیم را تشویق می کنند. تیم تراکتورسازی با هدایت مربی جوان خود در پایان نیم فصل در میانه جدول قرار گرفت که با توجه به پتانسیلهای این تیم می توان روند رو به رشدی را برای این تیم متصور بود.

۲) شهرداری: هواداران باسابقه تر فوتبال ایران حضور شهرداری را در دهه ۷۰ و در سطح اول فوتبال ایران به یاد دارند، زمانی که شهرداری به همراه ماشین و تراکتور مثلث سه گانه تبریزی لیگ برتر بودند. در آن زمان این تیم به ارائه فوتبال هجومی مشهور بود. شهرداری در لیگ گذشته دسته اول، تحت هدایت ضیایی موفق به انجام بازیهای قابل قبول و صعود به پلی آف گردید ولی در مصاف با حریف بوشهری خود از صعود ناکام ماند.

تیم کنونی شهرداری توسط اکبر میثاقیان مربی مازنی هدایت می شود، مربی ای که به بستن تیمهای جان سخت و دونده معروف است. مشخصه ای که شهرداری را بالاتر از رقبایی چون صنعت نفت آبادان و اتکای گلستان در صدر جدول قرار داده است. به نظر می رسد شهرداری تبریز با ادامه روند کنونی رقیب تراکتور در داربی تبریز در لیگ برتر سال آینده باشد.

۳) فولاد گستر: میلیونر تبریزی بانی تشکیل تیمی شده است که امیدوارانه به روند پیشرفت چند ساله خود ادامه می دهد. تیم فولاد تبریز با جذب ستاره هایی همچون رسول خطیبی، عباس آقایی و علی انصاریان لیگ ۱ را خوب آغاز کرده است و با اتکا به مهرهای با تجربه خود و البته مربی با دانشی همچون حسین خطیبی که یک استعداد مربیگری جوان و بومی تلقی می گردد امید به آینده دارد. حمایت مالی مناسب و تلفیق جوانی و تجربه نقاط قوت این تیم محسوب می شوند. متاسفانه به دلیل بی نظمی هیات فوتبال استان آذربایجان شرقی محل بازیهای این تیم دائما تغییر یافته است که با حل این مشکل مسوولین این تیم می توانند حتی به صعود هم امیدوار باشند.

۴) پتروشیمی: تیم آبی پوش ملقب به ماوی تورکلر (تورکان آسمانی) فصل را با مشکلاتی آغاز کرد ولی حضور دوباره مربی صاحب سبک مقدونیه ای، زوران اسمیلیسکی، تیم را از بحران خارج ساخته است. پتروشیمی که به داشتن بازیکنان جوان و ارائه بازی فانتزی معروف است به دلیل مشکلات مالی و جدا شدن چند مهره کلیدی از جمله اصغر صغیری گلزن این تیم که پیروزی پیوسته است شرایط سختی را سپری می کند ولی مطمئنا در صورتی که به مدیر عامل کوشا و مربی خوش فکر این تیم مجالی برای بازسازی تیم داده شد نتایج مطلوبی کسب خواهند کرد.

حضور هزاران مشتاق تشنه فوتبال تبریز را به یک شهر کاملا فوتبالی تبدیل کرده است، روندی که به نظر می رسد به حضور تیمهای بیشتر تبریزی در لیگ برتر و البته تولید یک نسل جدید با استعداد، مشابه چیزی که در دهه ۷۰ وجود داشت منجر گردد.

شکی وجود ندارد که در این برهه زمانی فوتبال با ریشه تبریز نیازمند تزریق بودجه مناسب و تجهیز امکانات سخت افزاری به منظور بهره گیری از پتانسیل کلان خود می باشد.

میثم نژادقصاب

نیما سبک روحیه