جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

گزیده ای از رویدادهای ورزشی ایران و جهان در سال ۱۳۸۵


گزیده ای از رویدادهای ورزشی ایران و جهان در سال ۱۳۸۵

گزیده ای از رویدادهای ورزشی ایران و جهان در سال ۱۳۸۵

▪ قهرمانی آزادکاران کشورمان در نوزدهمین دوره مسابقات کشتی آزاد قهرمانی آسیا ۲۰۰۶ قزاقستان با کسب ۳ مدال طلا، نقره و برنز و ۵۵ امتیاز تیمی (تیم‌های قزاقستان و ژاپن به ترتیب با ۵۴ و ۳۸ امتیاز عناوین دوم و سوم تیمی را از آن خود کردند).

▪ قهرمانی استقلال تهران در لیگ حرفه‌ای ۸۴ و به‌دست آوردن جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا

▪ معرفی رضا عنایتی به‌عنوان آقای گل برتر ۸۴ با ۳۰ گل زده و اهداء کفش طلا به وی.

▪ بلامانع اعلام نمودن حضور بانوان در ورزشگاه‌ها با شرط حفظ حرمت آنها در همه ابعاد و تأمین امنیت اجتماعی آنان (امری که تاکنون تحقق نیافته است)

▪ کسب قهرمانی در رقابت‌های جام یوفا توسط تیم سویای اسپانیا، این تیم با غلبه بر تیم میدلزبورو از انگلستان و با نتیجه ۴ بر صفر چهل و هفتمین جام این مسابقات را به خانه برد.

▪ کسب مقام سوم تیم فوتسال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا پس از ۷ سال قهرمانی (تیم‌های ژاپن و ازبکستان در مقام‌های اول و دوم قرار گرفتند)

▪ معرفی وحید شمسائی به‌عنوان آقای گل مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا با ۱۶ گل زده.

▪ قهرمانی تیم فوتبال ایتالیا در ضیافت پنالتی با تیم فرانسه در فینال هفدهم این تیم برای چهارمین بار به مقام قهرمانی جام جهانی دست یافت (در بازی رده‌بندی نیز تیم آلمان با غلبه بر تیم پرتغال به مقام سوم رسید)

▪ اهداء جایزه بهترین بازیکن جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آلمان به زین‌الدین زیدان کاپیتان تیم فرانسه (علی‌رغم وارد نمودن ضربه سر به‌صورت ماتراتزی مدافع ایتالیا در بازی فینال)

▪ اتمام کار فدراسیون فوتبال با برانکو ایوانکویچ مربی کروات تیم فوتبال ایران پس از قرار گرفتن تیم ایران در رده آخر گروه مقدماتی پس از تیم‌های پرتغل، مکزیک، آنگولا و حذف زودهنگام از این مسابقات.

▪ پیوستن علی نیکبخت واحدی هافبک تیم استقلال پس از ۸ سال بازی در این تیم به پرسپولیس تهران و در مقابل پیوستن علی انصاریان مدافع متعصب پرسپولیس و علیزاده مهاجم این تیم به تیم رقیب (استقلال)

▪ کسب جواز ورود به مسابقات هندبال قهرمانی و نوجوانان جهان پس از قرار گیری تیم ملی هندبال نوجوانان کشورمان در جمع سه تیم برتر مساقات هندبال قهرمانی و نوجوانان آسیا.

▪ انتصاب امیر قلعه‌نوعی به‌جای ایوانکوییچ به‌عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران.

▪ فتح لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا از جلب بار سلونای اسپانیا پس از غلبه بر تیم آرسنال انگلیس (۳ بر یک)

▪ قهرمانی سپاهان اصفهان در مسابقات جام حذفی کشور پس از غلبه بر تیم پرسپولیس و جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا.

▪ کسب مقام قهرمانی گروه B مقدماتی جام ملت‌های آسیا توسط تیم ملی فوتبال ایران و راه‌یابی این تیم و کره‌جنوبی به مرحله نهائی این مسابقات در گروهی که کره‌جنوبی، سوریه، ایران و تایوان قرار داشتند.

▪ مثبت اعلام شدن دوپینگ ۹ ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران در استانه مسابقات قهرمانی جهان در دمومنیکن، محرومیت دو ساله این افراد از سوی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری (IWF) و اخراج گئورگی ایوانف سرمربی بلغاری تیم.

▪ کسب مدال طلای مسابقات جهانی دومنیکن در دسته به اضافه ۱۰۵ کیلوگرم توسط حسین‌ رضازاده پهلوان کشورمان.

▪ عودت تیم فوتبال استقلال تهران از وزارت رفاه و تأمین اجتماعی به سازمان تربیت بدنی پس از عدم تلفین خواسته‌هایمان از این باشگاه توسط وزارتخانه مذکور

▪ کسب ۴۸۸ مدال (یازده طلا، ۱۵ نقره. ۲۲ برنز) توسط کاروان جمهوری‌ اسلامی ایران در پانزدهمین دوره بازی‌های آسیائی دوحه قطر و کسب مقام ششم این مسابقات در حضور نمایندگان ۴۵ کشور آسیائی.

▪ اعلام اولتیماتوم از سوی AFC در خصوص تعلیق فوتبال ایران از مسابقات بین‌المللی

▪ شکیل هیئت‌رئیسه موقت فدراسیون فوتبال زیر نظر AFC جهت اصلاح اساسنامه فدراسیون و تشکیل مجمع عمومی.

▪ درخواست میزبانی جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۱۱ از AFC در این راه کشورهای قطر و هند از رقیبان کشورمان برای میزبانی این مسابقات می‌باشند.

▪ پیروزی پرسپولیس بر تیم استقلال در دربی ۶۱ با نتیجه ۲ بر یک.

▪ قهرمانی دانشگاه آزاد اسلامی در اولین دوره رقابت‌های تکواندوی جام باشگاه‌های ”آیا که به میزبانی ایران انجام پذیرفت (تیم‌های پس کره‌جنوبی و چین در رده‌های بعدی قرار گرفتند).

نایب قهرمانی تیم کبدی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب رقابت‌های جهانی بمبئی هند، پس از تیم میزبان (تیم‌های بنگلادش و ژاپن در مقام‌های سوم و چهارم قرار گرفتند).

▪ قهرمانی تیم برزیل در لیگ جهانی والیبال برای هفتمین بار پس از غلبه بر تیم فرانسه رده‌بندی نهائی این مسابقات به این شرح است:

۱) برزیل

۲) فرانسه

۳) روسیه

۴) بلغارستان

۵) صربستان

۶) ایتالیا

۷) آرژانتین

۸) کوبا

۹) لهستان

۱۰) فنلاند

۱۱) کره‌جنوبی

۱۲) آمریکا

۱۳) چین

۱۴) مصر

۱۵) ژاپن

۱۶) پرتغال

▪ جابجائی رکورد ۱۶۰ هفته متوالی به‌عنوان تنیسور اول جهانی جیمی کاند توسط راجر فدرر ۲۵ ساله. این تنیس باز سوئیسی از ۱۷ تورنمنت امسال موفق به قهرمانی در ۱۲ تورنمنت گردیده است و هدف آتی وی قهرمانی در ۴ گراند اسلم تنیس در یک سال میلادی و دستیابی به رکورد ۱۴ قهرمانی پیت سمپراس آمریکائی در تورنمنت‌های بزرگ چهارگانه این ورزش می‌باشد.

ـ آخرین رده‌بندی ۱۰ تنیس‌باز برتر مرد جهان به این شرح است

۱) راجر فدرر از سوئیس با ۸۱۲۰ امتیاز

۲) رافائل نادال از اسپانیا با ۴۷۰۵ امتیاز

۳) نیکلای داویدنکو از روسیه با ۲۸۲۵ امتیاز

۴)اندی رودیک از آمریکا با ۲۷۱۵ امتیاز

۵) فرناندو گونزالز از شیلی با ۲۶۸۵ امتیاز

۶) جیمز بلک از آمریکا با ۲۶۰۵ امتیاز

۷) نامی روبردو از اسپانیا با ۲۵۵۵ امتیاز

۸) ایوان لیوبیچیچ از کرواسی با ۲۲۶۰ امتیاز

۹) تامی هاوس از آلمان با ۲۰۲۰ امتیاز

۱۰) دیوید نعلبندیان از آرژانتین با ۱۹۹۵ امتیاز

۱۱) آخرین رده‌بندی ۱۰ تنیس‌باز زن جهان به این شرح است:

۱) ماریا شاراپووا از روسیه با ۳۹۷۸ امتیاز

۲) ژوستین هنین از بلژیک با ۳۴۳۶ امتیاز

۳) امیلی مورسمو از فرانسه با ۲۹۱۰ امتیاز

۴) کیم کلیسترز از بلژیک با ۲۶۳۰ امتیاز

۵) استلاناکوز تتسوا از روسیه با ۲۵۵۴ امتیاز

۶) مارتینا هینس از سوئیس با ۲۳۵۹ امتیاز

۷) نادیا پتروا از روسیه با ۲۲۶۵ امتیاز

۸) آلنا دومینیته وا از روسیه با ۱۸۶۹ امتیاز

۹) نیکل وازیسوا از جمهوری چک با ۱۷۴۲ امتیاز

۱۰) آنا چوکا تادزه از روسیه با ۱۶۵۰ امتیاز

▪ قهرمانی تیم سایپای کرج در تیم فصل مسابقات لیگ برتر.

▪ اعلام برگزیدگان فوتبال آسیا از سوی AFC و انتقاد از سوی کارشناسان به‌دلیل عدم وجود بازیکنان به نام آسیا در بین کاندیدهای نهائی.

ـ بهترین بازیکن - خلفان ابراهیم بازیکن تیم فوتبال قطر

ـ بهترین بازیکن جوان آسیا - کیم کوم ایل از کره‌شمالی

ـ مربی سال آسیا چئوکوانگ سو از کره‌شمالی

ـ بهترین تیم فوتبال استرالیا

ـ بهترین تیم فوتسال ژاپن

ـ بهترین بازیکن فوتسال: کون چیرو کوگوره

ـ رفتار جوانمردانه: کره جنوبی

ـ بهترین داور: شمس العائدین از سنگاپور

ـ بهترین تیم باشگاهی: چونبوک موتورز از کره‌جنوبی

▪ قهرمانی تیم اتریش در سی و نهمین دوره مسابقات اسکی قهرمانی جهان در ”اوره“ سوئد. این تیم با کسب ۳ مدال طلا، ۳ نقره و ۳ برنز از کل یازده ماده این دوره از مسابقات به این مهم دست یافت و تیم‌های سوئد و نروژ در مکان‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

▪ بازگشت رنه سیموئز برزیلی به کشورش پس از ناامنی تیم امید ایران در کسب مدال طلای بازی‌های آسیائی و جایگزینی وینگوبگویج مربی کروات به‌جای وی.

▪ تیم ملی پرورش اندام کشورمان شامل: سامان سرابی، بیت‌ا... عباسپور، رضا باقرزاده، علی ایمانی، عباس عاقلی، احسان کنگرلو، فریدون حقی و محسن قرآن‌نویس در مسابقات آسیائی دوحه شرکت کردند که متأسفانه نتایج قابل قبولی به‌دست نیاوردند.

در وزن ۷۰ کیلوگرم سامان سرابی در فینال به پنجم بسنده کرد. در وزن ۷۵ کیلوگرم بیت‌ا... عباسپور در میان ۹ نفر به مقام ششم رسید.

در وزن ۸۰ کیلوگرم عباس عاقلی به مقام هشتم بسنده کرد.

رضا باقرزاده در وزن ۸۵ کیلوگرم پنجم و علی ایمانی نیز در همین وزن ششم شد.

در وزن ۹۰ کیلوگرم احساس کنگرلو هفتم شد.

در وزن به اضافه ۹۰ کیلوگرم نیز فریدون حقی ششم و محسن قرآن‌نویس هفتم شدند.

قرعه‌کشی مرحله نهائی جام ملت‌های آسیای ۲۰۰۷ در کوالالامپور مالزی و همه گروهی تیم ملی فوتبال ایران با تیم‌های چین، ازبکستان و مالزی.

▪ اعلام برگزیدگان فوتبال جهان توسط فیفا در زوریخ، بهترین بازیکن: فایبو کاناوارو در مکان‌های بعدی قرار گرفتند). رفتار جوانمردانه به طور مشترک به اسپانیا و برزیل.

▪ قهرمانی آلمان در مسابقات هندبال قهرمانی جهان (تیم‌های دانمارک، اسپانیا و فرانسه دوم تا چهارم شدند).

▪ کنار گذاشته شدن تیم فوتبال استقلال یکی از نمایندگان ایران از لیگ قهرمانان به‌دلیل عدم رعایت مقررات بازی‌ها و ارسال ننمودن به موقع اسامی بازیکنان تا ۱۱ فوریه مطابق با ۲۲ بهمن ماه (در دوره‌های قبلی، تیم‌هائی از تایلند، اندونزی و بحرین به‌دلیل مشابه از مسابقات کنار گذاشته شده بودند).

▪ در پی حذف تیم استقلال از لیگ قهرمانان آسیا اعضاء هیئت‌مدیره استقلال دسته‌جمعی استعفاء نمودند و دلیل این امر را احترام به افکار عمومی وهواداران نامیدند!!

▪ افزایش تیم‌های لیگ برتر در سال آینده از ۱۴ به ۱۸ تیم.

▪ اهداء نشان لیاقت به یورگن کلینزمن سرمربی سابق تیم فوتبال آلمان که این کشور را به‌عنوان سومی در مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ رساند از سوی آنگلا مرکل صدراعظم این کشور (تأخیر در اهداء این نشان به‌دلیل عدم حضور کلینزمن در آلمان بوده است).

▪ قرار گرفتن تیم فوتبال ایتالیا بر بام فوتبال جهان در آخرین رده‌بندی اعلام شده از سوی فیفا با پشت سر گذاشتن تیم برزیل پس از ۵۵ ماه قرار داشتن در صدر فهرست برترین تیم‌های جهان (از سال ۱۹۹۳ به بعد) ۱۰ تیم برتر جهان عبارتند از:

۱) ایتالیا با ۱۵۶۲ امتیاز

۲) برزیل با ۱۵۴۰ امتیاز

۳) آرژانتین با ۱۵۲۵ امتیاز

۴) فرانسه با ۱۴۹۶ امتیاز

۵) آلمان با ۱۳۵۹ امتیاز

۶) انگلیس با ۱۳۳۰ امتیاز

۷) هلند با ۱۳۱۲ امتیاز

۸) پرتغال با ۱۲۶۲ امتیاز

۹) جمهوری چک با ۱۱۹۳ امتیاز

۱۰) اسپانیا با ۱۱۶۱ امتیاز

▪ قرار گرفتن تیم فوتبال ایران در رتبه اول قاره آسیا با ۷۲۰ امتیاز و رده ۳۷ برترین تیم‌های ملی جهان (در قاره کهن پس از ایران تیم‌های استرالیا و ازبکستان در رده‌های بعدی قرار دارند).

▪ قهرمانی تیم اوکراین در مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی ۲۹۹۷ آنتالیای ترکیه (تیم‌های ترکیه، روسیه و ایران را در رده‌های بعدی قرار گرفتند) لازم به ذکر است که مسابقات جام جهانی کشتی آزاد از ۲۲ تا ۲۵ مارس ۲۰۰۷ (دوم تا پنجم فروردین ۸۶) در روسیه و با حضور شش تیم برتر جهان یعنی ایران، ازبکستان، روسیه، اوکراین، گرجستان و آمریکا برگزار خواهد شد.

▪ قهرمانی تیم چلسی انگلیس در مسابقات جام اتحادیه برابر آرسنال با نتیجه ۲ بر یک

▪ ثبت اولین گل آریائی در جام یوفا توسط جواد نکونام، این بازیکن ۲۵ سله و با آتیه اوساسونای اسپانیا یا به ثمر رساندن این گل موجب حذف بوردو از فرانسه و صعود تیم اوساسونا به مرحله یک‌هشتم پایانی این مسابقات گردید (تیم اوساسونا در این مرحله می‌بایست با تیم گلاسکو رنجرز اسکاتلند مقابله نماید).

▪ توقف تیم ملی فوتبال امید کشورمان در اولین بازی انتخابی المپیک چین برابر استرالیا با نتیجه بدون گل (تیم ملی امید علی‌رغم بهره‌گیری از امتیاز میزبانی و به‌دلیل بازی ناهماهنگ، سردرگم و پاس‌های اشتباه بسیار اجازه نداد تا استرالیا در ورزشگاه آزادی تحت فشار قرار گیرد).

▪ تعیین سقف ۳۸۶ نفری برای جودوکاران زن و مرد شرکت‌کننده در بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن.

▪ کسب عنوان بهترین دوچرخه‌سوار آسیا توسط قادر میزبانی عضو تیم جاینت تایلند در مسابقات تور آسیا و قرار گرفتن تیم ملی دوچرخه‌سواری کشورمان در صدر فهرست بهترین تیم‌های آسیا.

▪ آغاز مسابقات لیگ قهرمانان از ۱۶ اسفندماه، در این مسابقات تنها نماینده ایران سپاهان اصفهان می‌باشد که می‌بایست در گروه D با تیم‌های الاتحاد الشباب و العین به رقابت بپردازد.

▪ انتخاب ورزشکاران برتر و قهرمان قهرمانا ایران در سال ۸۵

ـ علی‌اصغر بذری در کشتی آزاد، ورزشکار برتر، عبدالرضا جوکار در دو و میدانی جانبازان و معلولین، ورزشکار برتر

ـ احساس حدادی در دو و میدانی ورزشکار برتر و قهرمان قهرمانان

ـ علیرضا حیدری در کشتی آزاد، ورزشکار برتر

ـ حسین روحانی در کاراته، ورزشکار برتر

ـ حسن روحانی در کاراته، ورزشکار برتر

ـ خانم مهروز ساعی در تکواندو، ورزشکار برتر

حمید صوریان در کشتی فرنگی، ورزشکار برتر

یوسف کرمی در تکواندو، ورزشکار برتر

ـ علی مظاهری در بوکس، ورزشکار برتر

ـ سید مراد محمدی در کشتی آزاد، ورزشکار برتر و قهرمان قهرمانان رضا یزدانی در کشتی آزاد، ورزشکار برتر.

گردآوری: امیر حسین کردنوری