چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
پیش به سوی دولت اسلا می
دو سال از برگزاری انتخابات سوم تیر ۸۴ که به نوبه خود نقطه عطفی در تاریخ حیات انقلاب اسلامی به شمار میآید، میگذرد. این انتخابات جدای از نتیجه آن یک پیروزی بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی بود. مشارکت حداکثری مردم و در نهایت گزینش رئیس جمهوری مکتبی، متعهد، متخصص و پرتلاش نتیجه غرورآفرین انتخابات ۳ تیر ۸۴ است که آغاز بر شروع نوار موفقیتها و پیروزیها و پیشرفتهای ملت ایران بود. انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری دارای نتایج و ویژگیهایی بود که آن را از سایر انتخابات ریاست جمهوری طی دورههای گذشته متمایز میسازد. انتخاباتی که نتیجهاش آغاز فصل نوینی از حیات انقلاب اسلامی را رقم زده است و فرصتهای تازهای را برای اعتلا و پیشبرد اهداف والای انقلاب اسلامی خلق کرده و از سوی دیگر چالشهایی نیز در برابرش خودنمایی کرده است. رای ملت در انتخابات سوم تیر رای به آرمانهای انقلاب و گفتمان جمهوری اسلامی بود. گفتمانی که با تکیه بر ارزشهای نظام دینی، تحقق جامعه اسلامی را آرزو دارد و در جهت حفظ آرمانها و اصول آن تلاش میکند.
این گفتمان طی سالهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ در پس پرده به سر برده است، اما با اعلام نتایج نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفتمان اصولگرایی در دستور کار دولت مردمی و مکتبی احمدینژاد قرارگرفت.
گفتمان جمهوری اسلامی با هدایت و رهبری مقام معظم رهبری در پوشش اصولگرایی مصلحانه مورد اقبال تودههای اجتماعی و نخبگان جامعه قرارگرفته که منجر به تقویت رویکردهای مذهبی و دینی مردم، فراگیرشدن گفتمان عدالت، یکپارچکی در حاکمیت، تمرکز قدرت در دست اصولگرایان و هماهنگی سران سه قوه شده است. با تشکیل دولت نهم گفتمان جمهوری اسلامی به سمت تقویت و تحکیم گام برداشته و دینمداران و اصولگرایان به عنوان وارثان اصلی نظام جمهوری اسلامی به سمت تثبیت و پایداری سوق مییابند. رای مردم به احمدینژاد رای به همه ارزشهای انقلاب اسلامی بود که طی سالیان گذشته تحت تاثیر سیاستهای اقتصادی، سیاسی به فراموشی سپرده یا دچار آسیب شده بودند. رای به احمدینژاد رای بازگشت به اصول یا همان اصولگرایی بود و با این بازگشت روح تازهای در کالبد اصولگرایی دمیده شد.
اصولی که فراموشی و طرد آنها آشفتگی بسیاری را در صحنه سیاسی کشور به همراه داشت و موجب شد دلسوزان انقلاب خواستار ارائه تعریف موردنظر از اصلاحات توسط رهبران اصلی این جریان شوند که متاسفانه هیچ وقت به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفت. در مقابل این وضعیت نامطلوب بود که نیروها و جریانهای ارزشی انقلاب اسلامی به تدریج با استفاده از نام اصولگرایی گردهم آمدند و با نصبالعین قرار دادن جهت گیریهای موردنظر مقام معظم رهبری که همان توجه به مطالبات واقعی مردم و مصالح عالیه نظام بود، توانستند در قالب یک جریان منسجم و طی چند انتخابات به تدریج فضای سیاسی کشور را در دست گرفته و از بروز خسارتهای جبران ناپذیر بیشتر جلوگیری نمایند.
● دولت نهم گفتمان خدمت رسانی، پیش به سوی تحقق دولت اسلامی
طی دو سال گذشته دولت نهم با تلاشهای شبانه روزی خود منشاء خدمات گستردهای در کشور بوده است که میتوان این خدمات را در بخشهای مختلف سیاسی،اقتصادی واجتماعی مورد توجه قرارداد. در حوزه سیاست داخلی دولت نهم توانسته دولتی اصولگرا با شعار عدالتخواهی معطوف به مبانی فکری انقلاب اسلامی را محقق کرده و مهمتر از آن کاهش تنشها و دعواهای کاذب میان فعالان سیاسی کشور و پدید آوردن نوعی همگرایی میان نیروهای وفادار به آرمانهای انقلاب را سبب گردد. دولت نهم خدمترسانی را وجهه همت خود قرارداده و سعی کرده است کمتر حرف بزند و بیشتر کار کند. اجرای سیاستهای اصل ۴۴ بار سنگین بر زمین ماندهای بود که دولت نهم مسئولیت تحقق آن را بر عهده گرفت و با اعطای سهام عدالت گامهای بلندی را در این راستا برداشته است.
این در حالی است که برخی رسانهها سعی در مخالف نشان دادن دولت با اصل ۴۴ و ناتوانی او در اجرای آن را دارند. کاهش هزینههای جاری، جلوگیری از ریخت و پاشهای بیمورد و سوق دادن سرمایهها به سمت امور زیربنایی، کاهش وابستگی دولت به نفت، کاهش شجاعانه نرخ سود تسهیلات بانکی و... از خدمات استثنایی دولت نهم در بخش اقتصاد است که دولتهای گذشته توان تحمل بار سنگین آنها را نداشتهاند.
دولت نهم در حوزه سیاست خارجی نیز خوش درخشید که مهمترین آن دستیابی به چرخه کامل سوخت هستهای در مقیاس صنعتی علیرغم فشارهای بیامان غرب است. البته منظور مصادره کردن این موفقیت به نفع دولت نهم نیست بلکه باید دانست به ثمر رساندن تمام زحمات دورههای گذشته نیازمند یک اقدام شجاعانه بود که دولت نهم این کار را انجام داد و غنی سازی اورانیوم را که بیدلیل متوقف شده بود فعال کرد. نوع عملکرد دستگاه دیپلماسی دولت طی دو سال گذشته به گونهای بود که جهان غرب از اتخاذ یک تصمیم اصولی در قبال ایران عاجز مانده است و نسبت به نتیجه بخش بودن تصمیمات گذشته خود نیز به شدت دچار تردید شده است. این تردید به حدی است که رومانو پرودی نخست وزیر ایتالیا میگوید ما میدانیم که باید پیش برویم اما نمیدانیم چگونه دستگاه دیپلماسی دولت نهم توانست جایگاه منطقهای و بینالمللی نظام جمهوری اسلامی را علیرغم تمام فشارها و تهدیدات جهانی ارتقا بخشد.
در حوزه اجتماعی اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی شجاعانهترین اقدام دولت بود که با حمایت قاطع مردم روبرو شد. اقدامی که دولتهای گذشته حتی از سخن گفتن درباره آن واهمه داشتند. دولت با همکاری نیروی انتظامی در برابر تمام فشارها، جوسازیها و اتهامات ایستاد و طرح امنیت اجتماعی را به اجرا گذاشت و باردیگر اصولگرا بودن خود را در عمل به اثبات رساند. همچنین دولت نهم مبتکر طرح سفرهای استانی بود که علیرغم تمام سختیها و مشقتهای آن دولت بر انجام آن اصرار ورزید وتوانست با کار شبانهروزی و فشرده دور اول سفرهای استانی را در دو سال اول به اتمام برساند و به تحقق ایده دولت ۷۰ میلیونی نزدیک شود.
این سفرها منشاء خدمات و برکات بسیاری است که در این مقال فرصت طرح آن نیست. به هرحال عملکرد دولت نهم درحوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جملگی حاکی از عزم جدی برای ساختن ایرانی آباد مبتنی بر ارزشهای الهی و حرکت شتابان به سمت تحقق آرمان دولت اسلامی است. دکتر احمدینژاد تنها کاندیدای اصولگرایان بود که حتی در سخنرانیهای خود و برخی سفرهای استانی بر ضرورت تحول در سیاستهای اجرایی کشور و تشکیل دولت اسلامی تاکید داشت. اصلیترین شعارهای انتخاباتی احمدینژاد عبارت بودند از: پیش به سوی دولت اسلامی و ما میتوانیم.
جهتگیری عمده مواضع احمدینژاد نیز حول محورهایی چون عدالت، خودباوری،دینمداری، تحولگرایی، مبارزه با فساد، تمرکز زدایی، مبارزه با رفاه طلبی و تجمل گرایی مدیران، توجه به اقشار محروم جامعه بود. گام سوم ملت ایران در مسیر تحقق جامعه نمونه اسلامی تشکیل دولت اسلامی است و با آگاهی و همت ملت شاهد تشکیل دولت نمونه اسلامی خواهیم بود. ملت ایران وظیفه دارد که جامعهای پیشرفته، مقتدر و نمونه اسلامی را ارائه کند تا این جامعه، الگو، مقدمه و سکوی حرکت جهانی اسلام شود. دولتی که همه راهکارها و روشهای اداره جامعه را از متن و از درون احکام نورانی آن استخراج کند.
عباس خسروانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست