پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

سومین حضور ایران در جام جهانی از نگاه سایت Goal


سومین حضور ایران در جام جهانی از نگاه سایت Goal

ایران در سومین مرتبه شركتش در جام های جهانی فوتبال قرعه بالنسبه خوبی آورده است اگر خود برانكو ایوانكوویچ نیز با دست هایش قرعه ها را برمی داشت, از بین «سید »های یك به مكزیك رای می داد و در بین تیم های حاضر در سبد ۲ آنگولا را برمی گزید و فقط قدری از پرتغال در بین تیم های سبد ۳ ابراز نارضایتی می كرد

ایران در سومین مرتبه شركتش در جام های جهانی فوتبال قرعه بالنسبه خوبی آورده است. اگر خود برانكو ایوانكوویچ نیز با دست هایش قرعه ها را برمی داشت، از بین «سید »های یك به مكزیك رای می داد و در بین تیم های حاضر در سبد ۲ آنگولا را برمی گزید و فقط قدری از پرتغال در بین تیم های سبد ۳ ابراز نارضایتی می كرد.با این اوصاف ایران باید از قرعه اش كاملاً راضی باشد و كافی است كه در این ارتباط فقط نگاهی به قرعه ای كه تیم ژاپن آورده است، بیندازد تا ببیند این تیم با هم گروه شدن با برزیل و همچنین كرواسی به چه مخمصه ای افتاده است. ایران پس از آخر شدن در گروهش طی اولین مرتبه شركت خود در جام (۷۸) و سپس ارتقا به رتبه سوم در مرتبه دوم (۹۸) جا دارد كه این بار رتبه دوم را هدف بگیرد و به واقع به صعود به مرحله حذفی بیندیشد كه هم به لحاظ منطق و ترتیب و توالی رشد تیم و هم با توجه به وضعیت رقبایش امكان پذیر است. نشانه ها هم امید بخش است. تیم فعلی ایران سرشار از مهره هایی قوی است كه در گذشته امثال آنها كمتر در این كشور دیده شده اند. از كریمی و مهدوی كیا گرفته تا هاشمیان و رضایی. آنها در بالاترین لیگ های اروپایی حاضرند و عضویت تیم هایی مثل بایرن مونیخ، هامبورگ، هانوفر و مسینا را دارند. به واقع آنها از حضور هفتگی و دائمی خود در بوندس لیگا و «سری A» نه تنها متاثر نشده اند بلكه جزء نفرات شاخص تیم های خود هستند.علی كریمی، مهدوی كیا، زندی و هاشمیان چون در آلمان بازی می كنند با فضا و امكانات كشوری كه كمتر از ۶ ماه دیگر میزبان جام جهانی است، آشنا هستند و در نتیجه به خوبی می توانند در آنجا تیم ایران را به پیش رانند. این رقم قدری كمتر از یك پنجم اعضای تیم را تشكیل می دهد و اگر جواد نكونام اخیراً به جای كایزرسلاترن سر از لیگ امارات درنمی آورد، رقم مورد بحث به چیزی حدود یك چهارم می رسید، خیلی ها با انتقال های «میان فصل» مخالف اند زیرا فرصت وفق یافتن بازیكن تازه وارد را با لیگ كشور جدید محل استقرارش به وی نمی بخشد، اما نكونام می توانست از ۵ ماه باقی مانده از رقابت های بوندس لیگا به عنوان محل و زمانی برای آشنا شدن كامل خود با شرایط آلمان سود جوید و همگان قبول دارند كه ۶ ماه بازی در امارات كلاً و قانوناً تداركی مناسب برای شركت در رقابت هایی در اندازه جام جهانی نیست.

• مزید بر علت

مسئله دیگر در تیم ایران، وجود برانكو ایوانكوویچ است. درست است كه این تیم با هدایت این مربی كروات جواز حضور در دوره پایانی جام جهانی را كسب كرد اما خیلی ها در ایران معتقدند او توان و صلاحیت رهبری یك تیم در سطحی بالاتر از آن و منجمله دور پایانی جام جهانی را ندارد. نتایج ضعیف و خبرساز تیم ملی ایران در بازی های تداركاتی اخیرش هم مزید بر علت شده است. در این راستا ایران به كره جنوبی، كوئینز پارك رنجرز و حتی تیم دوم مقدونیه باخته است و زمانی هم كه برای كسب رتبه سوم تورنمنت اخیر چهارجانبه تهران، توگو را ۰-۲ برد هر دو گلش را از نقطه پنالتی زد و باز هم درخششی نداشت. قبل از تمام اینها ایران در آخرین بازی اش در دور مقدماتی جام جهانی نیز كه البته مسابقه ای بی تاثیر بود با نتیجه ۱-۲ تسلیم ژاپن هم شده بود.البته ركورد كلی برانكو هنوز بد نیست و همین كه او یك دور مانده به پایان پیكارهای مقدماتی ایران را راهی دور نهایی كرد نشانه ای از موفقیت او است اما از یك سو تیم ایران در این مسابقات زیبا بازی نكرد و بیش از حد محتاط و بسته كار كرد و از جانب دیگر كیفیت حریفانش نیز به جز ژاپن متوسط بود و مربیان پرشمار دیگری هم می توانستند ایران را با عبور از سد شكننده كره شمالی و بحرین راهی دور پایانی جام كنند به خصوص كه در جنگ سرگروهی نیز ایران پشت سر ژاپن ماند.با این وجود برانكو همراه با تیم ایران به جام جهانی خواهد رفت و بازی نخست در برابر مكزیك برای تیم او سرنوشت ساز خواهد بود. همان طور كه پیشتر گفتیم مكزیك در بین سرگروه ها از همه كوچك تر و كم نام و نشان تر است اما در سال های اخیر پیوسته در رده بندی فیفا در Top Ten قرار داشته است و به علاوه پیشینه ای عالی در صعودهای مكرر از گروهش و راهیابی به مرحله حذفی این رقابت ها را دارد. شاید هم دلخوشی برانكو به این باشد كه مكزیك معمولاً در زمان برگزاری جام های جهانی در اروپا بد نتیجه گرفته و اصولاً دفعات حضورش در این قاره تقریباً كم بوده است.

• قوی ترین، ضعیف ترین

به اعتقاد برانكو، پرتغال قوی ترین تیم گروه (چهارم) است و حتی می تواند به نیمه نهایی هم برسد.هر چه باشد وجود تعداد زیادی بازیكن تكنیكی در دو تیم باعث می شود كه نبرد ایران و پرتغال در فرانكفورت از مسابقات دیدنی مرحله نخست باشد.و سرانجام به بازی سوم (و آخر) ایران كه در برابر آنگولا است، می رسیم و كافی است ایران یك ماه و اندی بعد كه جام ملت های آفریقا در مصر برگزار می شود یكی دو نماینده را برای یادداشت برداری از روی نحوه كار حریف به آنجا گسیل دارد تا ۳ امتیاز «بسیار محتمل» در دیدار خود با آنگولا را به ۳ پوئن قطعی برای خود بدل كند و در برابر تیمی كه ضعیف ترین هم گروه چهارم محسوب می شود، كم نیاورد.بله ایران می تواند بسیار امیدوارانه تر از دو جام جهانی قبلی به صحنه نبرد برود، زیرا به واقع با قرعه و شرایط بسیار مساعدتری مواجه است و شانس با برانكو یار نشان می دهد.

ترجمه: وصال روحانی