پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

جامعه ما را به کجا می برند


جامعه ما را به کجا می برند

ایران یکی ار ثرومندترین کشورهای منطقه خاورمیانه است تنها در دو سال گذشته بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار از طریق فروش نفت خام وارد خزانه دولت شده است و به این رقم حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار صدور اقلام غیرنفتی را هم باید اضافه کرد اما با این وجود, مردم ایران به سرعت به سوی فقر سوق داده می شوند

ایران یکی ار ثرومندترین کشورهای منطقه خاورمیانه است. تنها در دو سال گذشته بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار از طریق فروش نفت خام وارد خزانه دولت شده است و به این رقم حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار صدور اقلام غیرنفتی را هم باید اضافه کرد. اما با این وجود، مردم ایران به سرعت به سوی فقر سوق داده می شوند.

سهم مردم از این درامد کلان، جز فقر و سیه روزی چیز دیگری نیست. این مبالغ به افزایش بودجه آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، و حقوق سوسیالی برای کمک به نیازمندان، بیمه بیکاری، بازنشستگی، جاده سازی، صنایع مادر، تحقیقات و پژوهش های علمی، پرداخت دستمزدهای معوقه کارگران و ... منجر نشده است. پس این ثروت های هنگفت به جیب چه کسانی واریز می شود؟ و به چه عرصه هایی اختصاص داده می شود؟ جواب این سئوالات و سئوالاتی از این قبیل را مردم رنج دیده ایران به خوبی می دانند.

گروه بزرگ تازه به دوران رسیده سرمایه داران، یعنی «آقازاده» ها که انحصار تجاری را در دست دارند و در عرصه واردات بی حساب و کتاب لباس، کفش، شکر، گوشت های فاسد، قرص های مخرب «شادی بخش»، مواد مخدر و غیره نیز فعالند، کارخانه ها را یکی پس از دیگری به تعطیلی می کشانند و کارگران آن را به میان بیکاران چندین میلیونی پرتاب می کنند که یک دلیل اصلی بسته شدن صنایع عمده ایران، همین واردات بی حساب و کتاب آفازاده ها و نزدیکان قداره بندان است. چندین میلیون جوان صرفا توسط چند قاچاقچی مواد مخدر معتاد نشده اند، بلکه سیاست سیستماتیک باندهای مخوف در این میان نقش عمده ای در به اعتیاد کشاندن جوانان ایفا می کنند. این اعمال غیرانسانی، هم برای آنها پول ساز است و هم هر تعداد از جوانان معتاد می شوند عملا از مبارزه واقعی دور می شوند.

نیروگاه بوشهر، بیش از سی سال است که توسط کارشناسان روسی در دست احداث است و هنوز هم تمام نشده است. میلیاردها دلار صرف این نیروگاه و نیروگاه های دیگر می شود که به درد جامعه نمی خورد. اگر بخشی از این هزینه های کلانی که صرف نیروگاه های اتمی شده است صرف صنعت نفت و گاز و احداث سد و غیره می شد اکنون مردم در سرمای شدید ۳۰ - ۱۵ درجه زیر صفر به دلیل قطع گاز نمی لرزیدند. برای مثال، در سوئد که زمستان سرد و طولانی است؛ برف سنگین نیز به ویژه در شمال این کشور که به قطب شمال نیز نزدیک است می بارد دست کم در سی سال گذشته، فاجعه ای که اکنون در ایران اتفاق افتاده در این کشور اتفاق نیافتاده است. زیرا دولت سوئد مجبور است بخش عمده بودجه کشور را به زیر ساخت جامعه و رفاه مردم اختصاص دهد. بنابراین، اکثریت مردم ایران می دانند که پول های نفت و اقلام غیرنفتی به کجا می رود. بعلاوه ایران کشوری است که به لحاط نفتی در ردیف دوم و گاز در ردیف نخست ذخایر جهان قرار دارد، در حالی که با سرد شدن هوا جاده ها بند آمده است و گاز بسیاری از مناطق قطع شده است. تعدادی در اثر سرما جان خود را از دست داده اند.

در زیر به نمونه هایی از سیاست های اقتصادی و سیاسی دولت در دو هفته اخیر اشاره می کنیم.

۱) بنا به گزارش سایت عصر ایران، در حالی که رئیس جمهور گفته است در سرمای اخیر هیچ کسی آسیب ندیده، گزارش ها حاکی ست تا این لحظه، دست کم ۷ نفر بر اثر یخ زدگی و ۳ نفر به دلیل سقوط بهمن جان داده اند و تعداد بیش تری نیز دچار آسیب های دیگر شده اند.

از سوی دیگر، برغم اعلام عجیب وزیر نفت مبنی بر این که فقط گاز دو شهر قطع شده، خبرهای رسیده از سراسر کشور حاکی از آن است که ده ها شهر کشور از جمله چند مرکز استان مانند ارومیه، گرگان و ساری دچار قطعی گاز هستند.

برخی نواحی آمل، بابل، بابلسر، نکا، بهشهر ،فریدونکنار، جویبار و کیاکلا و بندپی غربی و شرقی ، اردبیل (با ۳۰ درجه زیر صفر)، خلخال، مشکین شهر، سقز، و خرم آباد، پلدشت و کوهدشت نیز دچار قطعی گاز شده اند.

این مشکل نه تنها باعث بحران گرمایش در این شهرها شده، بلکه در حال تبدیل به بحران نان نیز هست به گونه ای که در مناطقی مثل گرگان، قیمت یک قرص نان تا ۳۰۰ تومان نیز افزایش یافته است.

خبرهای رسیده از زنجان نیز حاکی از آن است شدت یخبندان در این شهر و جاده های منتهی به آن به حدی بوده است که خودروی های امدادی قادر به تردد در جاده برای نجات مسافران نبوده اند که در نهایت تیپ ۲ زرهی زنجان وارد عمل شده و با نفربرهای زرهی اقدام به عملیات نجات کرده و جان مسافران را از خطر حتمی رهانیده است.

تعداد مسافران در راه مانده زنجان، به حدی زیاد بوده است که علاوه بر اسکان موقت آن ها در مساجد و تکایا و مهمانپذیرها، مردم نیز خانه های خود را به روی مسافران سرما زده باز کردند و آن ها را پناه دادند.

از انزلی نیز خبر می رسد که در داخل این شهر یک متر برف برزمین نشسته است. دمای هوا در بسیاری از نقاط کشور تا ۳۰ درجه زیر صفر رسیده به گونه ای که سوخت رسانی هم دچار مشکل شده و در برخی مناطق محموله های گازوئیل نیز دچار انجماد شده است.

گزارش های دیگر حاکی از آن است که با وجود سرمای هوا، جریان گاز در برخی شهرهای استان های مازندران، گیلان، گلستان، خراسان، زنجان، لرستان، کرمانشاه، اردبیل، کردستان و آذربایجان غربی هم چنان قطع است و در برخی شهرها نیز آب و برق قطع شده و فعالیت نانوایی ها در شماری از شهرها نیز متوقف شده است.

در شهرهای مشکین شهر، نمین و خلخال در استان اردبیل دمای هوا ۲۶ درجه زیر صفر گزارش می شود، در حالی گاز این شهرها قطع شده و مردم با کمبود شدید نان روبرو هستند و از استان گیلان نیز خبر می رسد که قیمت مایحتاج عمومی به شدت گران شده است.

در شهرستان «قاین» در استان خراسان نیز ۱ نفر بر اثر یخ زدگی جانش را از دست داده و ارتباط اهالی ۶۴ روستا در استان زنجان با مرکز این استان قطع شده است.

به دنبال قطع گاز و بروز مشکلات جدی برای مردم در شهرهای استان مازندران، روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه مردم قائمشهر در مقابل فرمانداری، هلال احمر و اداره گاز این شهر دست به تجمع زده و خواستار رفع مشکلاتشان شدند.

مردم معترض قائمشهر ضمن بستن خیابان ها نسبت به بی توجهی مسئولین دولتی و همچنین افزایش قیمت نیازمندی های خود از جمله امکانات پزشکی اعتراض کردند. گفته می شود که بر اثر سرمای هوا و افزایش شمار بیماران در شهر قائمشهر، بر شمار مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و مراکز درمانی این شهر افزوده شده است.

روز ۲۰ دی نیز مردم خمشگین به فرمانداری قائمشهر حمله کردند و با شکستن در و پنجره وارد فرمانداری شدند.

بنا به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت گاز لرستان، از بحرانی بودن وضعیت قطعی گاز در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر قطعی گاز در شش شهر از جمله خرم آباد، نورآباد، الشتر، کوهدشت، پلدختر و زاغه گزارش شده است. گاز سایر شهرها نیز در حال قطع شدن است... در صورت ادامه سردی هوا در چند ساعت آینده شاهد قطعی گاز سراسر استان خواهیم بود.

مشاور استاندار تهران، از تعطیلی مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان های شهر و شهرستان های استان تهران در نوبت صبح و عصر روز چهارشنبه ۱۹ دی خبر داد.

معاون امور عمرانی استانداری و جانشین ستاد بحران گیلان، افت فشار گاز و قطع برق حداقل ۹۰ روستا را تایید کرد.

بخشدار دستگردان طبس، از محاصره ۲۰ روستای این بخش در بین برف و سرما خبر داد و گفت: هیچ اطلاعی از ۱۰ روستای محاصره شده در برف این بخش نیست و وضعیت در ۱۰ روستای دیگر که دارای ارتباط تلفنی با مرکز بخش هستند، فوق‌العاده بحرانی است و اهالی این روستاها در معرض آسیب جدی هستند.

این ها گوشه هایی از اخباری است که در رسانه های دولتی انعکاس یافته است قطعا واقعیت ها خیلی بیش تر از این اخباری است که در رسانه ها حکومتی آمده است.

۲) بنا به گزارش رسانه های ایران، بر اثر بروز سرمای شدید در تهران، ۳ کارتن خواب در خیابان های این شهر جانشان را از دست داده اند. در حالی است که برخی گزارش ها از مرگ حداقل ۲۵ بی سرپناه طی یک هفته گذشته در تهران خبر می دهند.

به دلیل سرمای شدید هوا در اردبیل چهارشنبه شب ۹ ژانویه ۲۰۰۸، ۲ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند. در این حادثه ناگوار یک زن میان سال و یک مرد کهن سال به دلیل سرما و بیرون ماندن از فضای خانه جان خود را از دست دادند.

کارشناسان پزشکی قانونی علت اصلی مرگ این ۲ نفر را یخبندان و برودت هوا دانسته‌ اند و اعلام شده است جسد آن ها در حال کالبدشکافی است.

۳) روزنامه سرمایه، ۲۰ دی ۱۳۸۶- ۱۰ ژانویه ۲۰۰۸، نوشت: مصرف گاز طی روزهای اخیر و محدودیت ‌هایی که برای سوخت نیروگاه‌های کشور وجود دارد موجب شد تا شرکت توانیر روشنایی معابر اصلی و بزرگراه‌ های کشور را تا پایان زمستان امسال ۵۰ درصد کاهش دهد. این در حالی است که پیش از این وزارت نیرو اعلام کرده بود که امسال سوخت نیروگاه‌ ها با محدودیت مواجه نخواهدشد.

به گفته برخی از کارشناسان وزارت راه و ترابری، کاهش ۵۰ درصدی روشنایی بزرگراه ‌ها و معابر اصلی کشور منجر به افزایش تصادفات جاده ‌ای خواهد شد.

۴) در نخستین روز سال جدید ۲۰۰۸، ۱۳ نفر از جمله یک زن جوان و مادر دو کودک خردسال را بدار آویختند. زن اعدام شده راحله زمانی نام دارد و مادر دو کودک پنج و سه ساله است. اجرای حکم اعدام وی، قبلا بر اثر برخی اعتراضات به تاخیر افتاده بود.

به گفته سازمان عفو بین الملل، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۰۶ در ایران ۱۷۷ مورد بوده که در سال ۲۰۰۷ به نزدیک به ۳۰۰ نفر رسیده است.

این آمار تنها مواردی را شامل می شود که خبر آن در رسانه های دولتی منعکس شده و مسلما شمار واقعی اعدام ها بیش از این ها است. در حالی که در اکثر کشورهای جهان مجازات اعدام یا لغو شده و یا عملا به اجرا گذاشته نمی شود، اما در ایران، با وجود هشدارها و محکومیت های بین المللی، شمار اعدام ها دو برابر شده است.

میزان بالای محکومین به اعدام در ایران، این کشور را جزو سه کشوری که بیش ترین اعدام‌ ها را در جهان انجام ‏می ‌دهند قرار داده است.‏

این در حالی است که در ماه دسامبر ۲۰۰۷،‌ شصت و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ‏ملل رای به توقف اجرای حکم اعدام در جهان داد و ابراز امیدواری کردند که همه کشورهای جهان احکام اعدام را از قوانین خود حذف کنند. نه تنها ایران به رای اعتراض کرد، بلکه با این شیوه های وحشیانه اعدام نیز دهن کجی بزرگی به این قوانین نشان می دهد.

روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۰ ژانویه ۲۰۰۸، از اعدام پنج نفر دیگر در کشور خبر داده است. به نوشته این روزنامه، دادگستری خراسان جنوبی اعلام کرده که سه نفر به اتهام «قاچاق مواد مخدر» صبح روز چهارشنبه در بیرجند اعدام شده اند.

روزنامه جمهوری اسلامی، محل دو اعدام دیگر را تنکابن اعلام کرده و نوشته است: «صبح روز سه شنبه دو تن از قاتلین به نام های محمدرضا صادقی راد و علی کرد رودگرمی در عباس آباد تنکابن به اتهام قتل اعدام شده اند.»

۵) بر اساس گزارش روزنامه «قدس»، در روز دوم ژانویه ۲۰۰۸، برابر با ۱۲ دی ماه ۱۳۸۶، قضات شعبه دوم دادگاه ‏کیفری استان فارس دو مرد به نام های «طیب» و «یزدان» را به اتهام تجاوز به عنف به اعدام به شیوه پرتاب ‏از بلندی محکوم کردند‎. چهار متهم دیگر نیز به تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شدند‎.

بر طبق این گزارش، با اعتراض متهمان به حکم مجازات خود پرونده برای رسیدگی نهایی به‎ ‎دیوان عالی ‏کشور فرستاده شد که قضات دیوان عالی کشور پس از بررسی حکم آن ها‏‎ ‎را تایید کردند.‏

‎در حال حاضر پرونده برای انجام مقدمات اجرای حکم به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی شیراز ‏فرستاده شده است‎.‎

۶) در زاهدان، دست راست و پای چپ ۵ نفر را به اتهام «محاربه» قطع کردند. شایان ذکر است که بیش از ۹۰ درصد مردم این استان، با فقر و بیکاری و زندگی غیرقایل تحملی دست و پنجه نرم می کنند و هر بار نسبت به این بی حقوقی خود اعتراض کرده اند با سرکوب نیروهای امنیتی روبرو شده اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز یک شنبه (ششم ژانویه) به نقل از دادگستری کل سیستان و بلوچستان نوشته است که این احکام در راستای «مبارزه بی ‌امان با مخلان امنیت و گروگانگیران و سارقین مسلح» صادر شده و با «حضور و نظارت کامل تیم پزشکی» اجرا شده است.

در گزارش ایسنا آمده، دادگستری کل سیستان و بلوچستان اتهامات این پنج نفر را به نام های «م.ع. جلالی»، «ع.ب.ریگی»، «ا. ریگی»، «ع.ر.رودینی» و «د. پهلوان»، “محاربه، افساد فی ‌الارض از طریق راهبندی مسلحانه، مشارکت در سرقت مسلحانه، آدم ‌ربایی مسلحانه و به هم زدن امنیت مردم» ذکر کرده است.

۷) به دنبال قتل جوانی ۱۸ ساله در بندر ترکمن توسط ماموران انتظامی دولت، مردم این شهر طی روزهای گذشته دست به اعتراضات گسترده ای زدند.

جوان ۱۸ ساله ای با نام «حسام الدین خدیور» اهل روستای «چاپاقلی» که همراه با ۲ نفر از دوستانش برای صید به دریا رفته بودند بر اثر برخورد قایقشان با قایق ماموران انتظامی به شدت زخمی شده و پس از انتقال به بیمارستان جانش را از دست می دهد.

به دنبال مرگ این جوان، مردم خشمگین به فرمانداری شهر یورش بردند و اقدام به شکستن شیشه ها و خودرو و قایق های فرمانداری نمودند و نسبت به مرگ این جوان اعتراض کردند.

گزارش ها حاکی ست که در حال حاضر، حالت فوق العاده نظامی در این بندر برقرار است و شمار زیادی از ماموران در سطح این شهر مستقر هستند.

۸) روزنامه کیهان، ۱۰ ژانویه ۲۰۰۸، به نقل از وزیر اطلاعات نوشته است: دانشجویان بازداشت شده در فاصله روزهای ۱۲ تا ۱۶ آذر امسال «عناصر اصلی مارکیست ها» هستند.

به نوشته این روزنامه، غلامحسین محسنی اژه ای با اشاره به این که «پرونده دانشجویان در حال بررسی است گفته که «افرادی از جریانات وابسته به مارکسیست ها شناسایی و عوامل اصلی آن ها دستگیر شده اند که پرونده این افراد در حال رسیدگی است.»

بیش از ۴۰ دانشجوی دانشگاه های مختلف کشور در فاصله روزهای ۱۲ تا ۱۶ آذر امسال بازداشت شدند که هنوز حدود ۳۰ تن از آن ها زندانی هستند تاکنون خانواده و وکلای آنان اجازه ملاقات با این دانشجویان را پیدا نکرده اند.

۹) شمس الدین حامد، رئیس اداره مهاجرین ولایت «هرات» در غرب افغانستان، روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه در گفتگو با شبکه خبری «بی.بی.سی»، گفت: جمهوری اسلامی ۱۶۰ مهاجر افغان را علی رغم بارش شدید برف از ایران اخراج کرده و آنان را به مرز فرستاده است.

رئیس اداره مهاجرین ولایت «هرات»، گفت: این مهاجران روز چهارشنبه در حالی از ایران اخراج شدند که بیش از ۶۰ سانتی متر برف در منطقه مرزی «اسلام قلعه» باریده بود و در صورتی که اقدام فوری به عمل نمی آمد امکان مرگ تمامی آنان وجود داشت.

اخراج مهاجران افغانی از ایران در حالی صورت می گیرد که حتی دولت افغانستان از جمهوری اسلامی خواسته است در فصل زمستان از اخراج اتباع این کشور از ایران خودداری کند. جمهوری اسلامی ایران، با در سال جاری پناهندگان افغانی را دستگیر و زندانی کرده و به زور به جهنم افغانستان روانه کرده است. این اقدام غیرانسانی و مغایر با قوانین کنوانسیون ژنو است. اما متاسفانه به دلیل این که همه دولت های جهان مواد این کنوانسیون را زیر پا گذاشته اند اعتراضی نیز به دولت ایران در سرکوب و زندان و اخراج پناهندگان افغانی نمی کنند و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در امور پناهندگان نیز، بیش تر نظاره گر قربانی کردن پناهندگان در جهان و به ویژه در ایران است.

۱۰) پنج قایق متعلق به نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران، روز یک شنبه ۷ ژانویه ۲۰۰۸، کشتی های جنگی آمریکا در تنگه هرمز را تهدید کردند.

گزارش ها حاکی ست که کشتی های سپاه پاسداران تا فاصله ۲۰۰ متری کشتی های جنگی آمریکا نزدیک شدند و در پیام های رادیویی سربازان آمریکایی را تهدید کردند.

به دنبال این اقدام، «کاندولیزا رایس»، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۸ ژانویه در مصاحبه با شبکه خبری «بی.بی.سی»، این اقدام سپاه پاسداران را خطرناک و تحریک آمیز توصیف کرد و تاکید نمود که ارتش آمریکا از منافع خود و متحدانش در منطقه خلیج فارس دفاع خواهد کرد.

«گوردون جاندرو»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز از دولت ایران خواست از اقداماتی تحریک آمیز که ممکن است وقایع خطرناکی در پی داشته باشد خودداری کند.

«جورج بوش»، رئیس جمهور آمریکا، روز سه شنبه ۱۸ دی ماه ۱۳۸۶- ۹ ژانویه ۲۰۰۸، در یک کنفرانس خبری اقدام قایق های سپاه پاسداران علیه کشتی های جنگی آمریکا در تنگه هرمز را اقدامی تحریک آمیز توصیف کرد و گفت: پیام امروز من به مقامات حکومت ایران این است که نباید این کار را می کردند.

«رابرت گیتس»، وزیر دفاع آمریکا نیز اقدام قایق های سپاه پاسداران را نگران کننده خواند و به خبرنگاران گفت: بهتر است مقامات حکومت ایران با قبول مسئولیت، بگویند که این حادثه دیگر تکرار نخواهد شد.

سیدمحمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در گفتگو با «ایسنا»، درباره موضوع شناورهای گشتی ایرانی و ناو آمریکایی در تنگه هرمز، گفت: این یک مساله عادی است که هر از گاهی برای طرفین اتفاق می ‌افتد و بعد از شناسایی دو طرف، قضیه حل و فصل می ‌شود. حسینی همچنین تعداد شناورهای ایرانی را پنج فروند و تعداد ناو آمریکایی را یک فروند عنوان کرد. در حالی که مقامات آمریکایی با بیان این که این حادثه حدود ساعت ۵ بامداد روز یک شنبه ۷ ژانویه به وقت محلی اتفاق افتاد تعداد ناوها را سه ناو یو.اس.اس پورت رویال، یو اس.اس.هاپر و یو.اس.اس اینگراهام ذکر کرده اند که در مسیر خود در خلیج فارس بوده ‌اند که شناورهای ایرانی به انداختن بسته‌ هایی مقابل آن ها در آب اقدام می ‌کنند.

۱۱) این واقعه زمانی روی می دهد که جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا، صبح چهارشنبه ۱۸ دی ماه - ۹ ژانویه سفر هشت روزه خود به خاورمیانه را آغاز کرد. در حالی که در ماه های اخیر پس از گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا مبنی بر توقف فعالیت های اتمی توسط ایران، لحن سران دولت آمریکا و ایران آن چنان ملایم تر شده بود که حتی بحث مذاکرات را نیز به میان کشیدند.

جرج بوش، روز سه شنبه، در سفری هشت روزه به خاورمیانه از کشورهای اسراییل، کویت، بحرین، امارات عربی متحده، عربستان سعودی و مصر دیدار می کند. بوش هم چنین طی این سفر، برای نخستین بار، به کرانه غربی رود اردن نیز سفر می کند.

سفر رییس جمهوری آمریکا به منطقه شش هفته پس از کنفرانس آناپولیس آمریکا صورت می گیرد. در آن کنفرانس رهبران اسراییلی و فلسطینی پذیرفته بودند که گفتگوهای صلح را بار دیگر از سر گیرند. اما تاکنون نه تنها هیچ گونه پیشرفتی در این مورد دیده نشده است بر عکس، حملات ارتش اسرائیل به فلسین نیز افزایش یافته است. بنابراین، یکی از اهداف سفر بوش به خاورمیانه، پیگیری تصمیمات کنفرانس آناپولیس است.

موضوع مهم دیگری که در سفر جرج بوش مطرح است موضوع عراق است. قرار است بوش در کویت با ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق، و همچنین رایان کروکر، سفیر ایالات متحده در بغداد، دیدار کند.

موضوع دیگر هدف بوش، مذاکره با روسای دولت های منطقه در رابطه با ایران است. مسئله مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق، کمک ایران به گروه های شیعه عراق و پرونده هسته ای ار جمله مسایل مورد بحث بوش با سران این کشورها است.

در این میان منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران ، سفر جرج بوش را به خاورمیانه تلاشی «تبلیغاتی» خواند که با هدف «دخالت» در روابط کشورهای منطقه طراحی شده است.

در چنین شرایطی دولت، هم چنان محمود صالحی، منصور اسانلو، فعالین جنبش زنان و جنبش دانشجویی را در زندان نگاه می دارد. بار دیگر محمود صالحی از زندان به بیمارستان منتقل شده است و حال وی وخیم است. تلاش های گسترده ای در داخل و خارج کشور برای آزادی وی و دیگر فعالین و رهبران جنبش های یاد شده و هم چنین آزادی همه زندانیان سیاسی در جریان است.

بهرام رحمانی