دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
راه جلب افکار عمومی
در ایران عقیده عموم بر این است که احمدی نژاد محافظه کار در انتخابات بعدی ریاست جمهوری که قرار است در بهار آینده برگزار شود باز هم به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب خواهد شد. اگرچه سیاست های احمدی نژاد در حوزه اقتصاد باعث گرانی و تورم شده و حتی انتقاد اصولگرایان را نیز برانگیخته اما هنوز هم رئیس جمهور ایران در بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است.برای تهیه گزارش از سفرهای استانی آقای احمدی نژاد، در سفر ایشان به استان مرکزی که شنبه و یکشنبه (۲۳ و ۲۴ آگوست) انجام گرفت همراه شدم تا از نزدیک رمز محبوبیت رئیس جمهوری را دریابم که از وی تصویری تندرو در سطح بین المللی وجود دارد.رئیس جمهور کاپشن بر تن با سه ساعت تاخیر به محلی که قرار بود در آن به سخنرانی بپردازد رسید و مورد استقبال مردم حاضر قرار گرفت.
علت تأخیر رئیس جمهور کندی حرکت کاروان حامل رئیس جمهور به خاطر هجوم مردم برای دست دادن و روبوسی با رئیس جمهور بود که در مسیر استقبال ازدحام کرده بودند.برای شنیدن سخنان احمدی نژاد حدود ده هزار نفر در ورزشگاه منتظر بودند. تا آمدن رئیس جمهور، جمعیت به هم فشار می آوردند. اغلب نامه هایی در دست داشتند که به رئیس جمهور نوشته بودند. یکی از بین جمعیت می گفت؛ آیا واقعاً این نامه ها به دست رئیس جمهور می رسد؟،رسانه های دولتی مدعی هستند که در هر یک از سفرهای استانی رئیس جمهور بیش از ده هزار نامه به رئیس جمهور نوشته می شود. نامه های انباشته نشان از این دارد که این ادعا بزرگنمایی نیست. آقای جوانفکر مشاور مطبوعاتی رئیس جمهور می گوید؛ «رئیس جمهور در این سفرها از مردم می خواهد اگر نارضایتی و شکایتی از عملکرد استاندارها یا مسوولان دارند مستقیماً مطالبه کنند و مواردی از تغییرات استاندارها و مدیران کل به خاطر نارضایتی مردم از عملکرد نامناسب آنها اتفاق افتاده است.»اما اکثر نامه هایی که به رئیس جمهور نوشته می شود خواهان کمک مالی و یا استمداد کار است. آقای جوانفکر اضافه می کند؛ رئیس جمهور به درخواست های ضروری از قبیل کسی که مشکل بیماری دارد و فوری باید جراحی کند یا کسی که استطاعت مالی برای ازدواج ندارد کمک مالی می کند.اصلاح طلبان این نوع دولتمداری را سیاست «خواباندن فشار ناشی از نارضایتی مردم» می نامند. در مقابل طرفداران احمدی نژاد این روش را «عمل به دولتمداری واقعی مبتنی بر مردمسالاری» می دانند.
آقای کدیور روحانی اصلاح طلب بر این عقیده است که رئیس جمهور باید در پایتخت نشسته و به دولتداری بپردازد. با این حال احمدی نژاد با شعار «مشکل مناطق را باید در همان مناطق حل کرد» از سال ۲۰۰۵ که به ریاست جمهوری ایران برگزیده شد، یک دور به همه ۳۰ استان ایران سفر کرده و در حال حاضر دور دوم سفرهای استانی را انجام می دهد. هنگام سفرهای استانی، استانداری های استان ها محل تشکیل جلسه هیات دولت می شوند.در سفر دور دوم به استان مرکزی ۱۶ تن از وزرا همراه با مسوولان استانی در جلسه دولت شرکت کردند. در این جلسات از چگونگی پیشرفت و اجرای ۲۰۴ طرحی که سه سال پیش در دور اول سفرها به تصویب رسیده بود و گفته می شود بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار ارزش آنها بوده است کسب آگاهی شد و دوبرابر ارزش کل مصوبات طرح های استانی سفر دور اول، برای دور دوم مصوبه تصویب شد. این طرح ها شامل طرح احداث راه، بیمارستان، مدارس، اماکن عمومی و اعطای وام کم بهره به افراد کم درآمد و صنایع سبک و سنگین است.
این طرح ها با تسهیلات اجرایی رئیس جمهور اجرا می شوند که منبع آن، درآمد هنگفت حاصل از فروش نفت است. اصلاح طلبان از این سیاست به «سیاست پول پخش کنی رئیس جمهور» نام برده و آن را به باد انتقاد می گیرند. در مقابل احمدی نژاد این سیاست را عمل به وعده شعار انتخاباتی خود مبنی بر آوردن نفت بر سر سفره مردم می داند.در این سفرها رئیس جمهور با افراد مختلف از طبقات مختلف دیدار چهره به چهره می کند و شخصاً دستور رسیدگی به مشکل آنها را در همان جا به مسوولان همراه خود صادر می کند. این سیاست نیز به خاطر مرکزیت گرایی حکومتی مورد انتقاد قرار می گیرد. اما به عنوان نمونه در مورد صنایع آلاینده که سلامتی عموم را تهدید می کند و انتقال آنها به خارج از محوطه شهری، دولت دست به اقدام زده و اقتدار خود را نشان می دهد. نقل است در سفر اول احمدی نژاد به استان مرکزی، جوانی دوربین عکاسی در دست به احمدی نژاد که از جایگاه سخنرانی پایین می آمده نزدیک شده و قصد تصویربرداری از رئیس جمهور را داشته است.
محافظان رئیس جمهور مانع از نزدیک شدن جوان مذکور می شوند. احمدی نژاد خطاب به محافظان خود می گوید کاری نداشته باشید. سپس دوربین جوان را گرفته و به یکی از محافظان خود می دهد. احمدی نژاد جوان را پیش خود می خواند، دست در گردن وی انداخته و از محافظ خود می خواهد عکس آنها را بگیرد. از این صحنه ها بی شمار است بدون اینکه ترسی از سوءقصد احتمالی باشد.اصلاح طلبان رئیس جمهور ایران را متهم به پوپولیست بودن می کنند. در بین ایرانیان نوعی بی اعتمادی تاریخی نسبت به سیاستمداران وجود دارد. با این همه شخصیت ساده، بی آلایش و مردمی احمدی نژاد تحسین مخالفان وی را نیز برمی انگیزد. در پاسخ این پرسش که «آقای احمدی نژاد از این همه سفرهای استانی خسته نمی شوید؟» رئیس جمهور پاسخ داد؛ «خدمت به این مردم و انقلاب خستگی ندارد. انرژی من از این خدمت است.»اراده مصمم آقای احمدی نژاد که مایه گرفته از دیدگاه های مذهبی وی است، در بین مردم ایران و کشورهای اسلامی باعث محبوبیت وی شده است. اما از نظر روشنفکران اصلاح طلب داخلی و جامعه غرب داشتن چنین اراده تزلزل ناپذیر گاهی باعث اتخاذ مواضع افراطی هم می شود و از احمدی نژاد چهره یی سازش ناپذیر می سازد.
کاسوگا تاکایوکی
خبرنگار روزنامه ماینیچی در تهران
ترجمه؛ بهنام جاهدزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست