شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

جاسوس صادرات اصلی چین


جاسوس صادرات اصلی چین

پاییز گذشته نینگ ون و همسرش را به جرم این که با همکاری یکدیگر قطعات کامپیوتری به ارزش ۵۰۰ هزار دلار که به منظور تقویت کننده سیستم های موشکی ساخته شده بود به کشور خود انتقال می دادند دستگیر کردند

پاییز گذشته نینگ ون و همسرش را به جرم این که با همکاری یکدیگر قطعات کامپیوتری به ارزش ۵۰۰ هزار دلار که به منظور تقویت کننده سیستم های موشکی ساخته شده بود به کشور خود انتقال می دادند دستگیر کردند. داستان های مشابهی در سایر نقاط مشاهده می شود که البته اینها نمونه های خیلی کوچکی فعالیت های جاسوسی چینی هاست.

مقامات اف بی آی ماموران خود را در بیش از ۳۰۰ شرکتی که در امریکا مشکوک به جمع اطلاعات برای چین هستند گمارده اند. محل اصلی این گونه فعالیت ها در سیلیکون ولی است.

طبق گزارش دوایر دولتی تنها در این منطقه از جهان تعداد جاسوسان چینی سالانه ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می یابد.

یک مقام عالی رتبه اف بی آی می گوید: چین می کوشد که نیروی نظامی خود را چنان گسترش دهد که با نیروی نظامی ایالات متحده قابل رقابت باشد ولی در واقع آنها خواهان سرقت فناوری و استراتژی های نظامی امریکا هستند.

یکی از مقامات سازمان اطلاعات امریکا(cia) در راستای سیاست چین که هیچ گاه یک جاسوس خبره و تعلیم دیده را برای تعقیب اهداف خود نمی گمارد اظهار داشت:« چینی ها عادت دارند که برای بررسی یک موضوع کوچک تعداد زیادی نیرو به کار بگیرند تا انبوهی از اطلاعات برای آنها جمع آوری کنند.» تعداد افرادی که تحقیقات مخفیانه برای چین انجام می دهند مشخص نیست چرا که آنها افراد عادی را نیز در جمع آوری این اطلاعات به کار می گیرند. مقامات اف بی آی اعلام داشتند که مامورین امنیتی چین از مسافرینی که به ایالات متحده سفر کرده اند بازجویی می کنند و از آنها می پرسند که آنچه را در امریکا دیده اند برایشان توضیح دهند. و حتی از آنها می خواهند آنچه را که از این کشور آورده اند به آنها نشان دهند.

در اواسط سال های ۱۹۹۰ انتقادها شدیدی از اف بی آی در خصوص بازجویی ماموران این سازمان از فیزیکدان چینی، ون هولی صورت گرفت و این امر باعث شد که صدها نفر به تعداد مامورین ضد جاسوسی اف بی آی افزوده شود و در هر یک از سازمان های انرژی یکی از مامورین را به منظور سهولت انجام تحقیقات گمارند.

دوایر دولتی امریکا در این خصوصی همکاری هایی را با بعضی از شرکت ها آغاز کرده اند ولی هنوز دانشگاه های امریکا نقطه ضعفی برای این کشور محسوب می شود. زیرا با توجه به ۱۵۰ هزار دانشجوی چینی که در امریکا مشغول به تحصیل هستند، این نقاط می تواند مکان های بسیار خوبی برای این گونه فعالیت ها باشد. اخیرا مامورین ضد جاسوسی اف بی آی سه شخص مشکوک را که دارای ویزای دانشجویی بودند دستگیر کردند. اف بی آی برای این که بتواند چینی هایی را که برای جاسوسی به امریکا می آیند از میان هزاران نفر چینی که برای بهره بردن از زندگی مرفه به این کشور می آیند تشخیص دهد تنها به اطلاعات مخبران چینی اکتفا می کند.

یک مقام امریکایی در سیلیکون ولی می گوید گرفتاری ما زیاد است و ما بیش از این نمی توانیم روی این مساله دقت بگذاریم.



همچنین مشاهده کنید