سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
برگی از تاریخ (۱۳ بهمن)
شهادت عبدالله بن عفیف به دست عبیدالله بن زیاد(۶۱ق)
نخستین اعتراض آشکار نسبت به جنایت عبیدالله بن زیاد در شهادت امام حسین(ع)، از سوی یکی از شیعیان کوفه، به نام عبدالله بن عفیف آزدی برخاست. عبیدالله بن زیاد پس از آن که اسیران واقعه کربلا را در مجلس خود با کلمات درشت و خشن مورد اذیت و آزار قرار داد و آنان را سرزنش کرد، عبدالله بن عفیف که از شیعیان دلیر امیر مومنان و از زاهدان و عبادت پیشه گان کوفه بود ، همین که نعره های نفرت انگیز عبیدالله را شنید، به خشم آمد و پاسخ عبیدالله را داد. عبیدالله بن زیاد که انتظار چنین پیش آمدی را نداشت و خیال می کرد که دیگر نفس در سینه های دوستان اهل بیت(ع) حبس شده است، با تکبر و خودخواهی تمام دستور داد او را دستگیر کرده و به نزدش ببرند. تلاش ماموران حکومتی برای دستگیری وی به خاطر حمایت افراد قبیله عبدالله ناکام ماند اما ماموران عبیدالله شبانگاه به سوی خانه عبدالله بن عفیف هجوم آورده و او را از خانه اش بیرون کشیده و با ضربات شمشیر به شهادت رسانیدند. جنایتکاران حکومتی، سرش را از بدن جدا کرده و بدن او را به دار آویختند. بدین گونه نخستین جرقه ای که می رفت کوفه را بار دیگر به حرکت درآورد و جنبش عظیمی را پی افکند، به دست مزدوران پلید اموی به خاموشی گرایید. ولی شش سال بعد شیعیان کوفه و دوستداران اهل بیت(ع) انتقام خویش را از عاملان جنایت کربلا گرفتند و آنان را به دست مختار بن ابی عبیده ثقفی به اشد مجازات رسانیدند.
رحلت عمر صوفی رازی منجم ریاضی دان(۳۷۶ق)
ابوالحسن عمر صوفی رازی منجم و ریاضی دان ایرانی و از منجمین دربار عضدالدوله دیلمی از پادشاهان آل بویه به شمار می رفت. اثر پر ارزش و نفیس او صورالکواکب نام دارد. همچنین اشکال متوازی الاضلاع در علم ریاضیات به زبان عربی نیز از این دانشمند است.
درگذشت ملا عبدالله شوشتری عالم و فقیه مسلمان (۱۰۲۱ق)
ملاعبدالله شوشتری سالها در حوزه علمیه نجف تحصیل کرد واز محضر اساتید برجسته این مرکز دینی بهره برد. او سپس به ایران مراجعت نمود و به تدریس و تربیت شاگردان پرداخت. ملاعبدالله شوشتری در زهد و تقوا شهرت فراوانی داشت و در ساده زیستی زبانزد خاص و عام بود. او بر کتاب های مختلف حاشیه نوشت و آنها را تشریح کرد. شوشتری گذشته از آن که در علم و عمل به احکام دین از پیشتازان محسوب می شد در توجه به مردم و رفع مشکلات و همدلی در مصائب آنها نیز مشهور بود و در نزد مردم محبوبیت ویژه ای داشت.
وفات محقق شهیر شیخ محمد صالح مازندرانی داماد علامه مجلسی(۱۰۸۰ق)
ملامحمد صالح بن احمدسروی مازندرانی ملقب به حسام الدین، داماد علامه محمد تقی مجلسیبود. همسر وی آمنه بیگم، بانوی بسیار فاضل ، عالم و پرهیزکار بوده و ملاصالح را در حل مسایل علمی یاری می کرد. وی در نزد استادان بزرگواری مانند محمد تقی مجلسی، شیخ بهایی و ملاعبدالله شوشتری کسب علم کرد. وفات این عالم ربانی و محقق بزرگ در اصفهان روی داد و در کنار علامه مجلسی در جوار مسجد جامع اصفهان به خاک سپرده شد. حاشیه شرح لمعه، شرح روشه کافی و شرح زبده الاصول شیخ بهایی از تالیفات ملامحمد صالح مازندرانی به شمار می روند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست