شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
آموزش اتوبوسی
حضور مدام وسیلهای لوکس در روستاهای دور دست تونس امری عادی نیست.
اما این اتوبوس کارش حمل و نقل گردشگران نیست، بلکه هدف آن بیشتر آموزش است تا حمل و نقل. این اتوبوسها به شکل یک مرکز اینترنت متحرک در آمدهاند، در سراسر تونس میچرخند و دانشآموزان در سنهای مختلف یاد میگیرند که چهطور وارد اینترنت بشوند، این طرف و آن طرف بروند و اطلاعات مورد نیازشان را برای درس و پیدا کردن کار و... به دست بیاورند.
این اتوبوسها با یک ونلوکستر از خودشان حرکت میکنند، دیش ماهواره و بقیه وسایل در آن ون قرار دارد.گاهی مانعهای طبیعی کار را با مشکل روبهرو میکنند؛ مثل کوهها. در باقی موارد، فناوری اتوبوسهای اینترنتی همانی است که در جاهای دیگر به کار میرود. البته این فناوری بدون سانسور نیست، سایتهای مشخص و پست الکترونیکی برخی گروهها یا افراد فیلتر میشوند.تونس یکی از سختترین قانون های فیلتر اینترنت را در دنیا دارد.
دولت این کشور با وجود این فیلترها باز معتقد است همه شهروندانش باید به کامپیوتر و اینترنت ،حتی در دورترین روستاها، دسترسی داشته باشند. اتوبوسهای مورد نظر، عصر دیجیتالی را هفتهای دو بار به روستاهایی میبرند که برق، «کافینت» یا سیستم حمل و نقل منظم به شهرهای بزرگ را ندارند.
بنیانگذار این شرکت دولتی یک خانم است که میگوید: «همه تونسیها باید به اینترنت دسترسی داشته باشند؛ مهم این است که شکل صحیح استفاده از آن را بدانند.»
در این اتوبوسها خدمات رایگان ارائه میشود و کاربران بسیار مشتاق و علاقهمند سراغش میآیند. احمد، ۱۴ساله میگوید: «برادر بزرگ ترم در فرانسه کار میکند. او به من میگوید که زندگی آنجا چهطور است و این که من باید حسابی درس بخوانم.»
احمد، مادر بزرگش را با خودش میآورد تا به او کار با اینترنت را یاد بدهد.
او میگوید: «برای من آسان است. به مادر و مادر بزرگم هم یاد میدهم تا آنها هم بتوانند چیز تازهای یاد بگیرند.»
دلیل علاقه مادر و مادربزرگش به استفاده از اینترنت چیزی نیست جز ارتباط با اعضای خانواده که در کشورهای دیگر هستند.
پیوند دادن نسلها به این طریق شاید هزینههایی داشته باشد، اما فایدههایش خیلی بیشتر است.
ارائه دسترسی به اینترنت به مسافران این اتوبوسهای آموزشی، حتی به بهبود روند کاریابی و تناسب نیروی کار کمک کرده است.مریم، تازه مدرسه را تمام کرده و دنبال کار است. او میگوید: «فرصتهای شغلی این دوروبر زیاد نیست، ادارهای وجود ندارد و من باید در پایتخت کاری پیدا کنم تا خرجم را در بیاورم. بنابر این میآیم اینجا و دنبال کار میگردم.»
اتوبوسها شب ها به پارکینگ مخصوصشان برمیگردند تا دوباره صبح روز بعد سراغ نوجوانها و روستاهای دور دست بروند، روستاهایی که بزرگترهایشان هم کمکم به خیل نوجوانهای علاقهمند میپیوندند.انقلاب دیجیتالی در تونس، شغلهای جدید و بسیاری را ایجاد کرده است. این اتوبوسها وسیلهای مهم در دسترسی هزاران نفر به بزرگراه اینترنت هستند.
فرانک عطیف
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست