یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
«هولیگانیسم» پایانی دارد
پس از آشوب هواداران منچستریونایتد در بازی مقابل رم در لیگ قهرمانان اروپا مسؤولان ورزش انگلستان و یوفا از ظهور مجدد پدیده «هولیگانیسم» در فوتبال انگلستان و اروپا ابراز نگرانی كردند.
به نظر می رسد این مسأله در ورزش بریتانیا پایان ناپذیر است زیرا هیچ یك از مقامات مسؤول و درگیر در این بحث علاقه ای به یافتن راه حل ندارند. پس از دیدن هفته ها درگیری در بازی مقابل رم و همچنین بازی سویا خیلی ناامید شدم. چون متوجه شدم تلاش های چندین و چند ساله برای كاهش و از بین بردن این پدیده به هیچ سرانجامی نرسیده است. می توانستیم به راحتی مشكلات را حل كنیم اما اكنون دیگر كار از كار گذشته است.
اقدام هواداران كه من به آنها «آشوبگر» می گویم به هیچ وجه پسندیده نیست مقامات مسؤولی كه عهده دار برقراری نظم و آرامش هستند نیز گاهی اوقات احساسات آن دسته از هواداران را جریحه دار می كنند.هواداران انگلیسی در سفر به كشورهای دیگر با همان برخورد ۲۰ سال پیش مواجه می شوند و این مسأله ناخودآگاه درگیری و تنش می آفریند.
هواداران انگلیسی دوست دارند پس از بازی با قهقهه ورزشگاه را ترك كنند. آنها نمی خواهند در حالی كه پلیس با «باتوم» دركنارشان حضور دارد با سری پایین از ورزشگاه خارج شوند.به نظر من یوفا باید هر چه زودتر نگرش قبلی خود نسبت به هواداران جزیره را تغییر دهد و قبول كند كه نسل جدید طرفداران با نسل قبلی كه دنبال درگیری و تشنج بوده اند فاصله زیادی دارند. همچنین بهتر است به جای آنكه بایدها و نبایدها را گوشزد كند به سایر كشورها توصیه هایی را برای تقویت امكانات امنیتی و حفاظتی بنماید. خارج از ورزشگاه های فاقد امنیت لازم، امكان درگیری و برخورد وجود دارد.
● «مارتین اونیل» سرمربی آستون ویلا
دوست ندارم به آن دوران تاریك برگردیم. آن دوران ضربه سختی به پیشرفت فوتبال ما زد. هنگامی كه من یك بازیكن بودم نیز هولیگانیسم و آشوبگری وجود داشته اما به نظر می رسد در حال حاضر این مسأله بیش از گذشته برجسته شده است. اكنون هیچ كس جرأت ندارد در ورزشگاه حاضر شود. همیشه از این موضوع نگران هستید كه نتوانید سالم به خانه برگردید. این چنین جوی در گذشته وجود نداشت.
اگر بتوانیم در داخل انگلستان این معضل را حل كنیم در سطح اروپا آرامش بیشتری برقرار ساخته ایم و تیم های ما برای حضور در رقابت های اروپایی مشكل كمتری خواهند داشت. در انگلستان مانند ایتالیا مشكلات زیادی برای پیشرفت وجود دارد، هرچند نوع مسایل تفاوت دارند. در ایتالیا حضور نداشتم. تنها از روی تصاویر پخش شده قضاوت می كنم و این احتمال وجود دارد كه اشتباه كنم به نظر من اگر پلیس سیسیل كمی با دقت عمل می كرد آن افسر پلیس جان خود را از دست نمی داد.
در سال ۲۰۰۳ نیز شاهد چنین برخوردهایی بودیم. هنگامی كه برخی هواداران سلتیك در محل استقرار طرفداران سلتاویگو حضور داشتند درگیری جزیی رخ داد. با خروج سریع آنها مسأله تمام شد. در آن صحنه هواداران سلتاویگو حضور نداشتند. در جریان این درگیری فرزند رییس باشگاه سلتیك نیز از ناحیه سر مصدوم شد.در آن دیدار كه در چهارچوب جام یوفا انجام گرفت ۸۰ هزار نفر در ورزشگاه حضور داشتند و فكر می كنم ۳ نفر در جریان آشوب دستگیر شدند. شاید اگر مدیریت پلیس و سایر نیروها نبود مسأله جور دیگری تمام می شد.
● «مارك پری من» مسؤول انجمن هواداران در انگلستان
نمی دانم آن طور كه در تصاویر بازی منچستر دیدم به نظر من دوران سیاه فوتبال مجدداً در انگلستان تكرار شده است.رفتار تماشاگران منچستریونایتد مقابل رم و بازی تاتنهام مقابل سویا باید چهره ای دیگر از فوتبال انگلستان را نشان دهد. به نظر من هنگامی كه از این زاویه نگاه كنید مسایل منفی زیادی می بینید نقاطی كه به نظر می رسد تمام نشدنی است.خیلی جالب است زیرا مردم تنها راجع به این ۲ بازی حرف می زنند.
اما اگر كمی دقت كنید می بینید هنگامی كه لیورپول به مصاف آیندهوون رفت هیچ درگیری رخ نداد. به نظر شما دلیل آنكه چیزی رخ نداد چه بود؟ كنترل و مدیریت درست پلیس و استقرار حساب شده آنها مانع هرگونه درگیری شد.در ایتالیا و اسپانیا به دلیل عدم استقرار درست و اصولی باعث تشنج، درگیری و بعضاً زد و خورد می شود.
در ایتالیا این مسایل سابقه زیادی دارد.«دكتر كیلنورد استات» پروفسور دانشگاه لیورپول در رشته كنترل بحران به نظر من دوران بد در فوتبال تكرار نشده است بلكه مجدداً برخی مردم كه از نظر مالی ضعیف هستند برای آنكه بتوانند خواسته های خود را به گوش بازیكنان، مربیان و مسؤولان باشگاه برسانند به چنین كارهایی روی می آورند .
نحوه حضور و شمار نیروهای پلیس نیز در كنترل و مدیریت بحران نیز تأثیر گذار است. پلیس و نیروهای مسؤول باید سعی كنند آرامش خود را حفظ كنند و با خطاب قرار دادن هواداران از آنها بخواهند آرامش خود را حفظ كنند. نحوه برخورد پلیس نیز تأثیر گذار است. در جام جهانی آلمان و یا بازی آیندهوون با لیورپول به دلیل شمار زیاد نیروهای پلیس آشوبگران اصلاً به دنبال تشنج آفرینی و درگیری نبودند. اگر نیروهای پلیس دست به خشونت بزنند متقابلاً آشوبگران نیز چنین كاری انجام خواهند داد. من در رم حضور داشتم و به نیروهای پلیس توصیه كردم تا بلكه درگیری و تشنج به حداقل برسد. استفاده پلیس از تجهیزات نیز دركاهش یا افزایش درگیری مؤثر است. حضور پلیس با تجهیزات ضدشورش نشان دهنده تمایل به درگیری است.
● «ریچارد كابورن» وزیرورزش انگلستان
آن طور كه مشاهده كردید در یورو ۲۰۰۴ و جام جهانی آلمان چنین مسایلی را ندیدیم. در آن ۲ مسابقه ما احتمال می دادیم شاهد درگیری باشیم اما هیچ مسأله ای رخ نداد. در ۱۰ سال گذشته در انگلستان پیشرفت های خیلی خوبی را شاهد بودیم و با همكاری و تعاملی كه با باشگاه داشتیم توانستیم این مشكل را حل كنیم. ظاهراً راه حل مشخصی وجود ندارد تنها باشگاه ها باید خود مانع از درگیری شوند. اتفاقی كه هفته اخیر ضربه سختی به پیشرفت فوتبال در اروپا وارد كرد. امیداوارم هر چه زودتر این لكه ننگ از دامن فوتبال پاك شود.
«داگی بریمسون»كارشناس آشوبگری در ورزش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست