پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
۱۰ توصیه برای یک سخنرانی موفق
تاکنون چند بار اتفاق افتاده است که برای عدهای سخنرانی کنید؟ آیا شما هم در هنگام سخنرانی دچار اضطراب میشوید و صدایتان میلرزد؟ ممکن است نتوانید افکارتان را به درستی بیان کنید یا لغات را فراموش کنید و دچار لکنت زبان شوید اما با کمی تمرین میتوانید بر ترستان غلبه کنید و اعتماد به نفس خود را افزایش دهید...
روشهای بسیاری وجود دارد که میتوان بر ترس از اشتباه کردن هنگام سخنرانی غلبه کرد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) پیش از اینکه سخنرانی کنید به خوبی خود را آماده کنید. در این مرحله برای اینکه از اشتباهات فاحش در گفتارتان اجتناب کنید، باید به طور دقیق بدانید که راجع به چه موضوعی و تحت چه شرایطی میخواهید سخنرانی کنید و مخاطبان شما چه کسانی هستند. هیچ چیز را به شانس نسپارید.
۲) متن سخنرانی را با خود تمرین کنید، و یک کپی از آن بگیرید، به همه جزییات توجه کنید. وقتی شما خوب آماده باشید احتمال اشتباه کم میشود ودر نتیجه شما بیشتر احساس آرامش و اطمینان خواهید کرد.
۳) دانستن تمام جزییاتی که میخواهید در مورد آن سخنرانی کنید هرگز به مفهوم حفظ جز به جز آنچه میخواهید بگویید نیست. بلکه این به این معنا است که شما خلاصه ای از آنچه میخواهید بگویید را داشته باشید. این موجب میشود که شما هنگام فراموش کردن محتوا به این خلاصه نگاهی کنید که حتی از نظر تماشاچی هم مورد قبول است زیرا نشان میدهد که شما محتوای پیام را لغت به لغت حفظ نکردهاید.
۴) شناخت حضار پیش از سخنرانی نیز مهم است زیرا ایدهای را در خصوص سخنرانی به شما میدهد. اگر شما با فقدان شناخت هرچند محدود افراد بخواهید سخنرانی کنید اضطرابتان افزایش مییابد.
۵) در خصوص شناخت شرایط هم باید گفت که بهتر است پیش از سخنرانی میکروفون را امتحان کنید و محل سخنرانی را ببینید. همین نکات موجب افزایش اعتماد به نفس شما هنگام سخنرانی میشود.
۶) محتوای سخنرانی را با خود تمرین کنید. هرقدر بیشتر تمرین کنید اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنید.
۷) هنگام تمرین کردن حتی میتوانید از آینه هم استفاده کنید. این موجب تمرکز بیشتر شما میشود و اینکه ببینید هنگام سخنرانی چگونه به نظر میرسید و همچنین موجب میشود شما تماس چشمیخود را با حضار در حین سخنرانی حفظ کنید.
۸) شما میتوانید در تمرین خود از ضبط صوت هم استفاده کنید. این موجب میشود که شما از مکث برای به یاد آوردن مطالب خودداری کنید و همچنین شیوه استفاده از لغات را به شما نشان میدهد.
۹) میتوانید حتی جلوی دوستانتان هم سخنرانی کنید. این شیوه خیلی جالبی است زیرا شما را با دنیای واقعیت ارتباط میدهد. روش دیگر برای کاهش اضطراب این است که بدانید حضار اغلب طرفدار شما هستند. آنها میخواهند سخنان شما را بشنوند و ببینند که شما چه کار میکنید.
۱۰) پیش از آنکه سخنرانی کنید فکر کنید که حضار اشخاصی مهربان و دوست داشتنی و از دوستان شما هستند. این موجب میشود شما تصویر خوبی را در ذهن داشته باشید. حضار هم زبان بدن شما را خواهند فهمید و طبق آن پاسخ خواهند داد.
ترجمه: مونا ضرغام
منبع: speakingwithoutfear.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست