جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

احمدی نژاد در رفت وآمد پاستور بهارستان


احمدی نژاد در رفت وآمد پاستور بهارستان

دولت نهم علا قه زیادی به استفاده از واژه اولین و بیشترین دارد این علا قه در همه حوزه های دولت نهم نمود پیدا کرده و محمود احمدی نژاد اولین رئیس جمهوری است که بیشترین حضور را برای معرفی وزیر و دفاع از وزرای پیشنهادی خود در مجلس شورای اسلا می داشته است

دولت نهم علا‌قه زیادی به استفاده از واژه اولین و بیشترین دارد. این علا‌قه در همه حوزه‌های دولت نهم نمود پیدا کرده و محمود احمدی‌نژاد اولین رئیس‌جمهوری است که بیشترین حضور را برای معرفی وزیر و دفاع از وزرای پیشنهادی خود در مجلس شورای اسلا‌می داشته است. محمود احمدی‌نژاد پس از رای اعتماد مجلس به کابینه برای تکمیل کابینه و همچنین ترمیم آن در فاصله دو سال ۶ بار در مجلس شورای اسلا‌می حاضر شده و چهارشنبه نیز برای هفتمین بار به مجلس می‌رود تا از نهمین و دهمین وزیر خود دفاع کند.

حضور متعدد احمدی‌نژاد در مجلس البته در برخی مواقع با نظر خود او صورت گرفته و برخی مواقع نیز مجلسیان با عدم رای به وزرای پیشنهادی، او را بالا‌جبار به نزد خود فراخوانده‌اند. از هفت حضور احمدی‌نژاد، ۳ حضور به دلیل تغییر ۴ وزیر است که با نظر مساعد احمدی‌نژاد انجام شده و یک حضور نیز به دلیل درگذشت مرحوم کریمی‌راد و ترمیم اجباری کابینه. سه حضور دیگر احمدی‌نژاد نیز مربوط به تکمیل کابینه خود بوده است. این رفت و آمد احمدی‌نژاد به مجلس البته مشخص نیست حضور آخر او در این دوره باشد و ممکن است همچنان استمرار داشته باشد. هر کدام از حضورهای احمدی‌نژاد نیز حاشیه‌های فراوانی ایجاد کرده است، خصوصا حضورهایی که برای ترمیم کابینه صورت گرفته است. این ترمیم‌ها که چهار وزیر و یک معاون رئیس‌جمهور را شامل شده است معمولا‌ با توسل به میثاقی انجام شد که پس از گذشت دو سال محتوای آن از یاد همگان رفته و تنها بهانه‌ای برای تغییر وزرا شده است.

● حضور اول: تکمیل نیمه‌کاره کابینه ‌

در زمان رای اعتماد مجلس به کابینه احمدی‌نژاد، علی‌اکبر اشعری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با ‌۱۷۵‌ رای مخالف، علیرضا علی‌احمدی با ۱۳۴ رای مخالف، سیدمهدی هاشمی وزیر پیشنهادی تعاون با ۱۰۸ رای مخالف و علی سعیدلو وزیر پیشنهادی نفت با ۱۳۳ رای مخالف نتوانستند وارد کابینه شوند و احمدی‌نژاد ۴ فرد جدید را به جای آنان معرفی کرد. تکمیل کابینه احمدی‌نژاد در دومین جلسه رای اعتماد مجلس به وزیران کابینه او باز هم ناقص انجام شد و یک صندلی کابینه او باز هم خالی ماند. احمدی‌نژاد پس از ناکامی از فرستادن علی سعیدلو به وزارت نفت، صادق محصولی که یکی از نزدیک‌ترین افراد به او محسوب می‌شد را برای تصدی وزارت نفت معرفی کرد؛ اما حاشیه‌هایی که درباره وضعیت مالی محصولی و برخی سوابق او ایجاد شد باعث شد تا وی پیش از رای عدم اعتماد خود انصراف دهد. روز بررسی رای اعتماد به وزرا برای احمدی‌نژاد روز سختی بود و شاید احمدی‌نژاد به دلیل سختی دل کندن از وزارت محصولی در این جلسه دیر حاضر و جلسه بدون حضور رئیس‌جمهور برگزار شد. این تاخیر اعتراض نمایندگان مجلس شورای اسلا‌می را سبب شد و همچنین باعث شد تا اخبار متعددی درباره اختلا‌ف مجلس و احمدی‌نژاد درباره انصراف محصولی منتشر شود. غیبت محمدرضا باهنر در جلسه علنی شایعه‌ها را اینگونه سامان داد که احمدی‌نژاد نمی‌خواست در جلسه علنی مجلس حاضر شود و در نهایت با وساطت باهنر به مجلس آمده است. احمدی‌نژاد البته پس از حضور در مجلس دلیل تاخیر خود را بیماری معرفی کرد و پس از اینکه معادل فارسی کلمه دوپینگ را از حدادعادل پرسید گفت که در حال دوپینگ بوده است. به هر تقدیر، نامه استعفای محصولی قرائت و پیشنهاد وزارت صادق محصولی توسط رئیس‌جمهور پس گرفته شد و او با انصرافی که به تعبیر احمدی‌نژاد هوشمندانه بود، خیال تصدی وزارت نفت را کنار گذاشت. پس از انصراف محصولی، وزرای پیشنهادی رفاه و تعاون به ترتیب با کسب ۱۷۸ و ۱۷۴ رای به دولت پیوستند. محمود فرشیدی وزیر پیشنهادی احمدی‌نژاد برای تصدی وزارت آموزش و پرورش نیز به‌رغم اختلا‌ف‌نظرهای جدی در میان نمایندگان توانست رای ۱۳۶ تن از آنان را کسب کند تا جزو وزرایی باشد که ضعیف‌ترین تاییدها را از مجلس شورای اسلا‌می کسب کرده است.

● حضور دوم: تسلطی بر وزارت نفت مسلط نشد

پس از محصولی نوبت محسن تسلطی بود که شانس خود را برای وزارت نفت بیازماید اما حاشیه‌های او نیز کمتر از محصولی نبود تا آنجا که اخباری نیز درباره تماس هیات‌رئیسه مجلس با رئیس‌جمهوری و طرح احتمال رد وزیر پیشنهادی مطرح شد. البته مسائل مطرح‌شده درباره او جنسی متفاوت از محصولی داشت. حضور در ستاد مصطفی معین در انتخابات ریاست‌جمهوری برخورداری از اجازه اقامت دائم در آمریکا و تابعیت دو دخترش در انگلیس از جمله مواردی بود که باعث شد تسلطی با وضعیت بسیار نامناسبی از حضور در وزارت نفت بازبماند. او در جلسه رای اعتماد از مجموع ۲۵۴ رای اخذ شده، توانست تنهابه ۷۷ رای موافق دست یابد در حالی که ۱۳۹ نفر به وی رای منفی و ۳۸ نماینده رای ممتنع دادند. احمدی‌نژاد نیز در زمان دفاع از تسلطی به تبلیغاتی که علیه او انتشار یافته بود،اشاره کرد و گفت: وقتی این فرد معرفی شد، برخی سایت‌ها علیه او وارد شدند و سعی داشتند که شخصیت و سابقه او را مخدوش کنند و در این راستا سرمایه‌گذاری کردند واین تبلیغات باعث شد تا وزیر پیشنهادی ساعت‌ها از وقت خود را به دفاع در برابر این اتهامات اختصاص دهد. احمدی‌نژاد گفت در مورد فردی که تا دیروز مدیر بوده و سال‌ها در جبهه‌های گوناگون مدیریتی فعالیت کرده، به محض اینکه اسمش برای وزارت مطرح می‌شود، سیل اتهامات به سمتش جاری می‌شود و جالب این است که هیچ سندی نیز برای اثبات این اتهامات ارائه نمی‌شود.

● حضور سوم: خدا وزیری‌هامانه را به احمدی‌نژاد معرفی کرد

گره معرفی وزیر نفت سرانجام با معرفی سیدکاظم وزیری‌هامانه به عنوان وزیر نفت گشوده شد. بعدها وزیری‌هامانه در مصاحبه‌ای با روزنامه شرق به نقل از محمود احمدی‌نژاد گفت: خدا وزیری‌هامانه را به من معرفی کرد. وزیری‌هامانه در جلسه رای اعتماد توانست رای بالا‌یی را به خود اختصاص دهد و از ۲۵۹ رای ریخته شده به صندوق ۱۷۲ رای موافق، ۵۳ رای مخالف و ۳۴ رای ممتنع را به خود اختصاص داد.

● حضور چهارم: اولین ترمیم ‌

بعد از آنکه خیال احمدی‌نژاد از تکمیل کابینه خود راحت شد به سراغ ترمیم کابینه رفت و اولین قرعه برای ترمیم کابینه به نام کاظمی وزیر رفاه و تامین اجتماعی افتاد. البته جرقه این ترمیم از مدت‌ها پیش زده شده بود ،درست از زمانی که کاظمی با مددی رئیس سازمان تامین اجتماعی و از افراد نزدیک به زریبافان درگیر شد و او را برکنار کرد، اما در نهایت کار به تغییر خود کاظمی کشید. احمدی‌نژاد البته این بار وزیر خود را از مجلسیان برگزید و عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه با ۱۹۱رای موافق از مجموع ۲۴۴ نماینده‌ای که در رأی‌گیری شرکت کردند، به کابینه راه یافت. ‌

● حضور پنجم: گاز دادن با امیدواری ‌

زمانی که محمود احمدی‌نژاد برای دفاع از عبدالرضا مصری وزیر تعاون سخن می‌گفت به اشتباه وزارت رفاه و تامین اجتماعی را وزارت تعاون بیان کرد که نمایندگان مجلس نیز گفتند: پیش افتادهاید! ‌ رئیس‌جمهوری نیز گفت: وقتی ما شما را می‌بینیم امیدوار می‌شویم، گاز می‌دهیم. این گفته دکتر احمدی‌نژاد با شوخی حدادعادل همراه شد که گفت: نمایندگان می‌گویند همه وزرا را معرفی کنید و احمدی‌نژاد در پاسخ به این گفته که با احسنت نمایندگان مواجه شد، گفت: حواستان باشد سال دیگر انتخابات است. این شوخی احمدی‌نژاد البته چندان هم دور از واقع نبود، چرا که چندی بعد کار به تغییر وزارت تعاون کشید و ناظمی‌اردکانی این بار جای خود را به نماینده دیگری از مجلس داد.محمد عباسی نیز از مجموع ۲۴۵‌ رای اخذشده، ۱۵۵‌ رای موافق، ۷۰‌ رای مخالف و ۲۰‌ رای ممتنع را کسب کرد.

● حضورششم: سخنگو، وزیر شد

احمدی‌نژاد در ششمین حضور خود در مجلس از نمایندگان خواست که برای شادی روح مرحوم جمال کریمی‌راد یک صلوات همراه با فاتحه بفرستند.این حضور احمدی‌نژاد در مجلس البته از روی اجبار بود، چرا که مرحوم کریمی راد در یک سانحه جان باخت و به این ترتیب غلا‌محسین الهام از افراد نزدیک به احمدی‌نژاد علا‌وه بر سخنگو، وزیر دادگستری نیز شد.نمایندگان ۱۳۰ رای سفید به الهام دادند و البته رای‌های کبود او نیز قابل توجه بود، چرا که ۱۰۱ نماینده مجلس با رأی کبود و ۲۳ نفر دیگر هم با رأی ممتنع خود نظر دیگری درباره وزیرشدن سخنگوی دولت داشتند.

● حضور هفتم: سومین و چهارمین ترمیم ‌

آنگونه که وزیری‌هامانه به نقل از محمود احمدی‌نژاد گفته او را خدا به احمدی‌نژاد معرفی کرده بود اما مشخص نشد که چه کسی وزیری‌هامانه را از محمود احمدی‌نژاد گرفت. البته شاید یکی از اشخاصی که فشار احمدی‌نژاد برای معاونتش کار را به جدایی وزیری‌هامانه از او کشاند، اینک قائم‌مقام وزیر نفت باشد.

برخلا‌ف وزیر نفت، وزیر صنایع و معادن را احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به احمدی‌نژاد معرفی کرده بود، اما این معرفی نیز نتوانست مصونیتی برای طهماسبی ایجاد کند و او نیز با فشار احمدی‌نژاد تغییر کرد و به این ترتیب محمود احمدی‌نژاد باید فردا برای معرفی دو وزیر جدید خود برای هفتمین بار و برای دفاع از نهمین و دهمین وزیر پیشنهادی خود پس از اولین رای اعتماد مجلس به کابینه در مجلس حاضر شود.

احسان مهرابی