سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
۶ راه برای کاهش درد کمر
کمر درد گاهی نشانه آسیب و یا وجود مشکل نهفته در نخاع، استخوان، ماهیچه و یا سایر بافتهای نرم است. کمر درد اغلب فعالیتهای روزمره، فعالیتهای شغلی و ... را تحت تأثیر قرار داده و حتی در موارد پیشرفته زندگی عادی را با اختلال جدی روبه رو میکند.
متخصصان توصیه میکنند در صورت بروز کمردرد با پزشک متخصص مشورت شود تا از بروز مشکلات و صدمات جدی در آینده پیشگیری شود.
در بیشتر موارد، روشهای کنترل و مدیریت درد در کاهش کمر درد مؤثر است. اگرچه روشهای درمانی مورد استفاده در طیفی گسترده از مصرف دارو گرفته تا ماساژ درمانی و حتی درمانهای سنتی مانند طب سوزنی و یوگا تغییر میکند، اما روشهای درمانی رایج برای کمردرد عبارتند از:
ورزش
اگرچه بسیاری براین باورند استراحت بهترین روش برای درمان کمر درد است اما واقعیت این است که کمر آسیب دیده بیش از استراحت به ورزش نیاز دارد. انجام حرکات ورزشی به طور منظم، با تقویت ماهیچهها و ایجاد کشش در ماهیچههای محافظ نخاع مانع از بروز صدمات جدی خواهد شد. هر چه استراحت بیشتر باشد، کمر ضعیفتر شده و درد در آن شدت پیدا میکند. از جمله ورزشهای مؤثر در درمان کمر درد، پیادهروی در مسافتهای کوتاه، انجام فعالیتهای کششی و انعطافپذیری، استفاده از دوچرخه ثابت و شنا است.
کاهش وزن
کاهش وزن از روشهای دیگر تخفیف کمردرد است. زیرا وزن زیاد کمر درد را تشدید میکند. علاوه بر این باید ماهیچهها را تقویت کرده و به وضعیت و حالت بدنی هنگام نشستن، ایستادن و یا خوابیدن توجه بیشتری کرد.
زیرا اگر سر در امتداد بدن قرار نگیرد، مانند آن است که وزنهای به وزن ۸/۶ کیلوگرم بدن را به سمت جلو میکشد و از این رو به گردن و شانهها آسیب میرساند. ایستادن و نشستن در حالت مناسب، خطی عمودی در بدن ایجاد میکند که بدن را حدود چهار و نیم کیلوگرم سبکتر نشان میدهد.
استفاده از کیسه آب گرم و یا کیسه آب سرد
هنگام کمر درد، استفاده از کیسه آب گرم (کمپرس) و یا کیسه آب سرد روی محل درد توصیه میشود. این عمل باید هربار برای مدت حداکثر ۲۰ دقیقه و روزی چند مرتبه تکرار شود. اگر پس از دو یا سه روز استفاده از کیسه آب سرد، کمر درد تخفیف پیدا نکند باید کیسه آب گرم جایگزین آن شود. استفاده از کیسه آب سرد و یا آب گرم به آرامش ماهیچهها و افزایش جریان خون و همچنین سرعت بهبودی کمک میکند.
فیزیوتراپی
گاهی استراحت و ورزش که روشهای رایج در درمان کمر درد هستند مؤثر واقع نمیشوند و از این رو گاهی حتی انجام جراحی به بیمار توصیه میشود.
انجام فیزیوتراپی به صورت سالانه یکی از روشهای درمان کمردرد است. در فیزیوتراپی از روشهای مختلفی چون تحریک الکتریکی، ماساژ، ورزش و گرما برای تخفیف اسپاسم و گرفتگی عضلانی، افزایش انعطافپذیری، تقویت ماهیچهها، کاهش درد و سرعت بخشیدن به روند درمان بهره گرفته میشود.
ماساژ درمانی
مطالعات نشان داده است که ماساژ درمانی در درمان دردهای ناشی از گرفتگی عضلات مؤثرتر از طب سوزنی و کایروپراکتیک عمل میکند. ماساژ درمانی با فوایدی چون بهبود جریان خون (که به تخفیف درد در ماهیچهها کمک میکند)، آرامش ماهیچهها (که باعث حرکت بدون درد ماهیچهها میشود) و افزایش آندورفین (مسکن طبیعی بدن) همراه است.
آب درمانی
آب درمانی با شل کردن ماهیچهها و خارج کردن سموم عامل درد و التهاب از بدن به تخفیف کمر درد کمک میکند. حالت شناوری در آب، وزن را کمتر کرده و انجام حرکات را آسانتر میکند.
این درحالی است که آب گرم باعث آرامش ماهیچهها شده و از شدت درد کم میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست