پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
آنتیبیوتیک چیست؟
آنتیبیوتیک مادهای شیمیایی است که جانداران ذرهبینی یا میکروبها مانند باکتری،قارچ یا آغازی (پروتوزوآ) را از بین میبرد یا رشد آنها را متوقف میکند.
بنابراین از آنتیبیوتیکها میتوان برای درمان بیماریهایی که میکروبها در بدن به وجود میآورند استفاده کرد.
مواد طبیعی با خاصیت ضد میکروبی - موادی از شیر ترش گرفته تا لاک لاک پشت - از هزاران سال قبل مورد استفاده بودهاند، اما عصر آنتیبیوتیکهای مدرن از سال ۱۹۲۶ آغاز شد که آلکساندر فلمینگ کشف کرد که یک قارچ کپکی از جنس پنیسیلیوم مادهای تولید میکند که میتواند برخی از انواع باکتری را از بین ببرد.
از آن هنگام تاکنون تعداد زیادی از آنتیبیوتیک - که برخی مانند پنیسیلین منشاء طبیعی دارند و برخی دیگر به طور مصنوعی ساخته شدهاند، برای درمان بیماریهای میکروبی از گلودرد چرکی گرفته تا سل و سوزاک مورد استفاده قرار میگیرند.
آنتیبیوتیکها بر خلاف درمانهای قدیمی برای درمان عفونتها که معمولا حاوی موادی شیمیایی مانند استرکنین یا آرسنیک بودند و خود دارای سمیت زیادی بودند، عوارض جانبی نسبتا کمی دارند و به طور کارآمدی میکروبها را از بینمیبرند.
اولین آنتیبیوتیکها از جانداران زنده به دست میآمدند، مانند پنیسیلین که از قارچ پنیسیلیوم به دست میآید یا استرپتومایسین که از باکتری جنس استرپتومایسس آن را تولید میکند اما با پیشرفت شیمی آلی امروزه بسیاری از آنتیبیوتیکها به صورت مصنوعی ساخته میشوند مانند داروهای سولفونامیدی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست