سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۱۳ آوریل سال ۱۹۴۵ ـ شهر وین به دست ارتش شوروی افتاد - فریب روس ها از غرب و اعتراف به آن
۱۳ آوریل سال ۱۹۴۵ ارتش شوروی شهر وین را تصرف کرد و ۹۰ هزار تن از سربازان هیتلر را به اسارت گرفت. اتریش (سرزمین ژرمن نشین) در سال ۱۹۳۸ به آلمان پیوسته و یکی از ایالات آلمان (رایش سوم) شده بود.
شوروی در جریان جنگ جهانی دوم، از زمان حمله ارتش هیتلر به آن کشور در ۱۹۴۱ تا تصرف برلن در ۱۹۴۵، نزدیک به ۲۷ میلیون کشته، تلفات داد؛ حال آن که جمع کل تلفات آمریکا در دو جبهه اروپا و اسیا به نیم میلیون نفر هم نرسید.
دولتهای غرب مدعی هستند که نگرانی آنها از ارتش سرخ پس از شکست هیتلر و استقرار آن در اروپای شرقی و مرکزی بود که سبب عملی شدن طرح تاسیس اتحادیه نظامی اتلانتیک شمالی (ناتو) شد.
پس از تاسیس ناتو، دولت مسکو به نوبه خود تلاش کرد در کشورهای اروپایی متحد خود که آنها را از دست ارتش آلمان خارج ساخته بود، جز یوگوسلاوی، یک پیمان دوستی عملا نظامی امضا ء کند که به پیمان ورشو معروف شد. این کشور ها در این چارچوب یک اتحادیه اقتصادی هم به وجود آوردند.
دولت وقت مسکو اواخر دهه ۱۹۸۰ داوطلبانه با انحلال پیمان ورشو موافقت کرد به این امید که ناتو هم منحل شود که برخلاف انتظار مسکو، پس از فروپاشی اسرار آمیز شوروی، ناتو نه تنها منحل نشد بلکه گسترش یافت و به مرزهای سابق شوروی رسید و از آوریل ۲۰۰۴ لیتوانی، لتونی و استونی - سه کشور از کشورهای سابق شوروی وارد آن شده اند. وزیر دفاع روسیه در آوریل ۲۰۰۷ و ۱۶ سال پس از فروپاشی شوروی، برای نخستین بار اظهارداشت که در نیمه دوم دهه ۱۹۸۰ روس ها فریب غرب را خوردند (که با ابطال پیمان ورشو و تخلیه اروپای شرقی از نیروهای خود موافقت کردن که دنباله آن فروپاشی شوروی بود). این مطلب را وزیر دفاع روسیه به خاطر تصمیم آمریکا دایر بر استقرار موشک ضد موشک در لهستان بیان داشته بود.
یک مفسر بی طرف روز بعد (۱۳ آوریل ۲۰۰۷) در تفسیر اظهارات وزیر دفاع روسیه چنین نوشته بود:
«دولتهای غرب (متحدین غربی) بعد از جنگ جهانی دوم مدعی شدند که نگران یک تعرض ناگهانی ارتش سرخ هستند و این نگرانی را آنقدر تکرار کردند تا به تاسیس اتحادیه نظامی اتلانتیک شمالی (ناتو) انجامید. ولی با اینکه که بلوک شرق منحل شده، شوروی فروپاشیده و دیگر نامی از ارتش سرخ نیست؛ ناتو همچنان خود را گسترش می دهد و به هر بهانه ای به گوشه و کنار جهان نیرو می فرستد؛ غافل از اینکه همین عمل، در مردم دیگر ایجاد تفکر مقاومت می کند. بشر دنیای قرن ۲۱ انسان جهان دهه های ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ نیست و ....».
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست