چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
۹ ژوئیه سال ۱۷۸۹ ـ ... و به این ترتیب انقلاب فرانسه وارد مرحله اصلی خود شد
۹ ژوئیه سال ۱۷۸۹ میلادی نمایندگان طبقه سوم در مجمع ملی فرانسه (مجلس سراسری طبقات سه گانه این کشور) که اعضای آن از میان روحانیون، اشراف و عوام (توانگران شامل بازرگانان و صاحبان صنایع و کشتی دارها و اصحاب حرفه ها، و نه افراد پایین تر طبقه متوسط امروز) تعیین و معرفی شده بودند به ناگهان اعلام داشتند که مجمع ملی از این پس «مجلس موسسان» خواهد بود که وظیفه اش تدوین یک قانون اساسی و محدود کردن اختیارات سلطنت و مقامات اجرایی وطن است که پس از این تغییر نام و تکلیف، مجلس آمادگی خود را برای تدوین قانون اساسی اعلام داشت. مجمع ملی (مجلس سراسری طبقات سه گانه که گهگاه دعوت به تشکیل جلسه می شد) این بار بنا به ابتکار و به دعوت «نکر Necker» وزیر دارایی فرانسه و با هدف افزایش مالیاتها به منظور رفع مشکلات مالی دولت تشکیل جلسه داده بود.
نمایندگان طبقه سوم (طبقه بعد از روحانیون و اشراف) از همان آغاز کار خواستار وضع یک قانون پایه شده بودند که اختیارات و مسئولیت ها را در حکومت روشن سازد که به دستور پادشاه، پس از ختم آن جلسه بر در تالار قفل زدند که این نمایندگان، دیگر نتوانند وارد تالار شوند که در ورسای قرار داشت.
در واکنش به دستور پادشاه، دکتر گیوتین (مخترع ماشین اعدام بدون درد) یکی از نمایندگان طبقه سوم از شهر پاریس پیشنهاد کرده بود که نمایندگان طبقه سوم در میدان تنیس که در نزدیکی تالار قرار داشت اجتماع کنند. در این اجتماع، آنان سوگندنامه امضاء کردند که تا پایان کار متفرق نشوند. این نمایندگان بعدا در جلسه نهم ژوئیه، نام مجمع را به مجلس موسسان تغییر دادند. لوئی شانزدهم پادشاه وقت فرانسه که چنین دید «نکر» وزیر دارایی را که باعث دعوت مجمع به تصویب مالیاتهای تازه و در نتیجه تولید دردسر برای او شده بود برکنار کرد که مردم پاریس به خیابانها ریختند و ظرف دو روز هر جا را که خواستند آتش زدند و پنج روز بعد (۱۴ ژوئیه) زندان باستیل را که محل نگهداری زندانیان سیاسی بود متصرف شدند و ویران کردند که متعاقب آن اشراف و اعیان فرانسه از ترس جان به ترک کشور دست زدند و انقلاب وارد مرحله اصلی خود شد.لوئی شانزدهم پادشاه وقت فرانسه که چنین دید «نکر» را که باعث این دردسر برای او شده بود برکنار کرد که مردم پاریس به خیابانها ریختند و ظرف دو روز هر جا را که خواستند آتش زدند و پنج روز بعد(۱۴ ژوئیه ) زندان باستیل را که محل نگهداری زندانیان سیاسی بود متصرف شدند و ویران کردند که متعاقب آ ن اشراف و اعیان فرانسه از ترس جان به ترک کشور دست زدند و انقلاب وارد مرحله اصلی خود شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست