چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مراقب کیسه های هوای خودرویتان باشید!


مراقب کیسه های هوای خودرویتان باشید!

کیسه های هوا یکی از قابلیت های جدید خودروهاست که غالبا مانع از برخورد سرنشینان به شیشه جلو در تصادفات می شود. هر چند تاکنون کارایی های این کیسه ها به اثبات رسیده است و سالهای …

کیسه های هوا یکی از قابلیت های جدید خودروهاست که غالبا مانع از برخورد سرنشینان به شیشه جلو در تصادفات می شود. هر چند تاکنون کارایی های این کیسه ها به اثبات رسیده است و سالهای متمادی از استفاده از این کیسه ها در خودروها می گذرد با این حال این کیسه های هوا معایبی نیز دارند.

درواقع مهمترین خطرات این کیسه ها برای افرادی است که عمدتا قدو قامت کوتاهی دارند و صندلی خودروی خود را بیش از حد به جلو انتقال می دهند . این افراد اگر خودرویشان دارای سیستم ایمنی کیسه هوا باشد غالبا در تصادفات با مشکل جدی روبه رو می شوند و آن فشار زیاد این کیسه هاست که احتمال

شکستگی های دنده را به شدت افزایش می دهد.آمار تصدیق می کند که در برخی تصادفات حتی کیسه های هوا جان افراد را نه تنها نجات نداده است بلکه شخص را با صدمات جدی راهی بیمارستان کرده است .

از سوی دیگر کیسه های هوایی می توانند برای کودکان زیر ۱۲ سال نیز خطرناک باشند.

از آنجایی که کیسه های هوایی جانبی با سرعت بسیارزیاد یعنی سریع تر از یک چشم به هم زدن پر از باد می شوند و این قدرت می تواند به شدت به کودکان زیر ۱۲ سال صدمه برساند، اگر کودکی در قسمت جلوی خودرو و به طور ناصحیح روی صندلی کودک نشانده شود و به داشبورد نزدیک باشد، ممکن است در معرض صدمات جدی و مرگ باشد. نوزادان با صندلی کودک هرگز نباید در صندلی جلوی خودرو با کیسه های هوایی جانبی قرار داده شوند، چرا که ممکن است هنگام باد شدن سریع، کیسه هوا با شدت زیاد به کودک برخورد کرده سبب صدمات جدی و حتی مرگ نوزاد شود. نوزادان زیر یک سال و با وزن

۹ کیلوگرم که سر و گردنشان قادر به تحمل نیروی ناشی از کیسه هوا و تصادف نیست، باید در صندلی کودک و در عقب خودرو قرار داده شوند. آنها همچنین در معرض خطر صدمه با کیسه های هوایی جانبی هستند. ایمنی کودکان کمتر از ۱۲سال وقتی به طور صحیح در صندلی عقب می نشینند تا ۲۹ درصد بیشتر می‏شود، حتی اگر ماشین کیسه هوا نداشته باشد.

والدین باید در مورد تعداد کیسه هوا و محل آنها در خودروی خود کاملا اطلاع داشته باشند و نحوه عملکرد آنها را بدانند.ایمن ترین جا برای کودکان صندلی مخصوص کودک و در عقب خودرو است که به طرز صحیح با کمربند بسته شده مخصوصا وقتی که خودرو دارای کیسه های هوایی جانبی برای سرنشینان است. کیسه های هوایی جانبی ایمنی بزرگسالان را در تصادفات از کنار افزایش می دهند اما کودکان در معرض خطر صدمات جدی هستند. حتی اگر خودروی شما مجهز به پیشرفته ترین نوع کیسه های هوایی است، باز هم ایمن ترین جا برای کودکان ۱۲ ساله و پایین تر صندلی عقب ماشین است.

علی بیات