چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
پستههای خطرناک
![پستههای خطرناک](/web/imgs/16/22/q2oh91.jpeg)
این روزها در اغلب پیادهروها و خیابانها چرخهای دستی را مشاهده میکنیم که درون آنها از پسته تازه پر شده است. معمولا هر چه پستهها ظاهر سالم و درشتتری داشته باشند مشتریان بیشتری را به خود جلب میکنند. لذا در این میان برخی از فروشندگان دورهگرد پسته نیز بیکار نمانده و بیشتر وقت خود را صرف جدا کردن پستههای سالم و درشت از پستههای ریز و خراب کرده و به طور ماهرانهای پوششی از پستههای درشت روی تپهای از پستههای ریز و خراب درست میکنند و با این ترفند محصول نامرغوب خود را به عنوان جنس درجه یک با قیمتی بالا به عابران میفروشند.
به این ترتیب با خرید یک کیلو پسته تنها چندین عدد پسته درجه یک وارد کیسه شده و بقیه کیسه از پستههای ریز و سر بسته و لهشده پر میشود. اما آیا تا به حال به این نکته توجه کردهاید که مصرف پستههای تازه با پوسته سیاه و له شده تا چه میزان برای مصرف کننده خطرناک است؟ پستههای تازه هنگامی که در شرایط نامساعد هوا، گرما و رطوبت بالا قرار میگیرند آلوده به نوعی قارچ به نام اسپرژیلوس میشوند. این قارچ قادر است با نفوذ به داخل میوه پسته آن را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین باعث بروز سرطان کبد در مصرفکننده شود. در واقع آفلاتوکسینها نوعی ترکیبات سمی طبیعی هستند که برخی از قارچها برای محافظت خود در برابر میکروارگانیزمهای دیگر از خود ترشح میکنند. بیماری ناشی از تغذیه موادآلوده به آفلاتوکسین خطرات قابل ملاحظهای را برای انسان، دام و طیور به همراه دارند. تاکنون ۲۰ نوع آفلاتوکسین شناخته شده است که سمیترین نوع آن۱ B میباشد.
مصرف مداوم غذاهای آلوده به مقادیر کم آفلاتوکسین ۱ B ، احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد. تاکنون آلودگی به آفلاتوکسین در موادغذایی گوناگون علاوه بر پسته گزارش شده است ولی به طور عمده این آلودگی در بادام زمینی، انجیر، خرما، میوههای خشک، خشکبار (گردو، بادام، فندق، پسته)، غلات (ذرت، برنج، گندم) و ادویهجات بیشتر دیده شده است. متاسفانه این سم میتواند روی نانهای خشک که به عنوان خوراک دام استفاده میشود رشد کرده و از طریق شیر و گوشت آلوده شده دام به تغذیه انسان برسد. همچنین این سم میتواند از طریق خوراک طیور وارد جگر مرغها شده و با مصرف انسان بتدریج در کبد جمع شده و منجر به سرطان شود.
در زمان مصرف پسته تازه مراقب باشید از پستههایی که پوسته خارجی آنها سیاه و کپک زده است، هرگز استفاده نکنید و این را بدانید پستههای تازه یا خشکی که آلودگی به کپک در آنها مشهود است، خطر مسمومیت را سریعا افزایش داده و جدا کردن قسمت آلوده به کپک نمیتواند خطر مسمومیت را از بین ببرد. این امر در مورد موادغذایی دیگر که مستعد رشد این سم هستند نیز صدق میکند. لذا، در صورت خرید مقدار زیادی از محصول پسته تازه ابتدا پوسته خارجی آن را جدا کرده و پس از بستهبندی بهداشتی آن را در فریزر نگهداری کنید.
فاخره بهبهانی
![](/imgs/no-img-200.png)
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ایران جلیلی مناظره مناظره انتخاباتی دولت ریاست جمهوری
تهران هواشناسی تب دنگی قتل پلیس سلامت وزارت بهداشت قوه قضاییه حوادث شهرداری تهران آموزش و پرورش خانواده
قیمت دلار قیمت طلا مسکن خودرو بازار خودرو قیمت سکه دولت سیزدهم قیمت خودرو بورس بازار سرمایه دلار حقوق بازنشستگان
تلویزیون تئاتر سینما سارا بهرامی کنسرت تخت جمشید سینمای ایران علیرضا قربانی کتاب رسانه ملی دفاع مقدس ماه محرم
ماهواره دانش بنیان کنکور ۱۴۰۳ وزیر علوم
رژیم صهیونیستی غزه دونالد ترامپ آمریکا جنگ غزه فلسطین روسیه اسرائیل جو بایدن فرانسه چین نوار غزه
استقلال فوتبال پرسپولیس یورو 2024 سپاهان باشگاه استقلال کریستیانو رونالدو باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران جام ملت های اروپا لیگ برتر نقل و انتقالات
هوش مصنوعی کانادا نمایشگاه الکامپ عیسی زارع پور هواپیما سامسونگ اینستاگرام ایرانسل موبایل اپل نخبگان
قهوه سرطان هندوانه ورزش کاهش وزن افسردگی دیابت طب سنتی بارندگی