شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
پستههای خطرناک
این روزها در اغلب پیادهروها و خیابانها چرخهای دستی را مشاهده میکنیم که درون آنها از پسته تازه پر شده است. معمولا هر چه پستهها ظاهر سالم و درشتتری داشته باشند مشتریان بیشتری را به خود جلب میکنند. لذا در این میان برخی از فروشندگان دورهگرد پسته نیز بیکار نمانده و بیشتر وقت خود را صرف جدا کردن پستههای سالم و درشت از پستههای ریز و خراب کرده و به طور ماهرانهای پوششی از پستههای درشت روی تپهای از پستههای ریز و خراب درست میکنند و با این ترفند محصول نامرغوب خود را به عنوان جنس درجه یک با قیمتی بالا به عابران میفروشند.
به این ترتیب با خرید یک کیلو پسته تنها چندین عدد پسته درجه یک وارد کیسه شده و بقیه کیسه از پستههای ریز و سر بسته و لهشده پر میشود. اما آیا تا به حال به این نکته توجه کردهاید که مصرف پستههای تازه با پوسته سیاه و له شده تا چه میزان برای مصرف کننده خطرناک است؟ پستههای تازه هنگامی که در شرایط نامساعد هوا، گرما و رطوبت بالا قرار میگیرند آلوده به نوعی قارچ به نام اسپرژیلوس میشوند. این قارچ قادر است با نفوذ به داخل میوه پسته آن را آلوده کرده و با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین باعث بروز سرطان کبد در مصرفکننده شود. در واقع آفلاتوکسینها نوعی ترکیبات سمی طبیعی هستند که برخی از قارچها برای محافظت خود در برابر میکروارگانیزمهای دیگر از خود ترشح میکنند. بیماری ناشی از تغذیه موادآلوده به آفلاتوکسین خطرات قابل ملاحظهای را برای انسان، دام و طیور به همراه دارند. تاکنون ۲۰ نوع آفلاتوکسین شناخته شده است که سمیترین نوع آن۱ B میباشد.
مصرف مداوم غذاهای آلوده به مقادیر کم آفلاتوکسین ۱ B ، احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد. تاکنون آلودگی به آفلاتوکسین در موادغذایی گوناگون علاوه بر پسته گزارش شده است ولی به طور عمده این آلودگی در بادام زمینی، انجیر، خرما، میوههای خشک، خشکبار (گردو، بادام، فندق، پسته)، غلات (ذرت، برنج، گندم) و ادویهجات بیشتر دیده شده است. متاسفانه این سم میتواند روی نانهای خشک که به عنوان خوراک دام استفاده میشود رشد کرده و از طریق شیر و گوشت آلوده شده دام به تغذیه انسان برسد. همچنین این سم میتواند از طریق خوراک طیور وارد جگر مرغها شده و با مصرف انسان بتدریج در کبد جمع شده و منجر به سرطان شود.
در زمان مصرف پسته تازه مراقب باشید از پستههایی که پوسته خارجی آنها سیاه و کپک زده است، هرگز استفاده نکنید و این را بدانید پستههای تازه یا خشکی که آلودگی به کپک در آنها مشهود است، خطر مسمومیت را سریعا افزایش داده و جدا کردن قسمت آلوده به کپک نمیتواند خطر مسمومیت را از بین ببرد. این امر در مورد موادغذایی دیگر که مستعد رشد این سم هستند نیز صدق میکند. لذا، در صورت خرید مقدار زیادی از محصول پسته تازه ابتدا پوسته خارجی آن را جدا کرده و پس از بستهبندی بهداشتی آن را در فریزر نگهداری کنید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست