پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
ایمپلنت چیست؟
![ایمپلنت چیست؟](/web/imgs/16/18/qeny21.jpeg)
یکی از پیشرفتها در بخش دندانپزشکی ایمپلنتها هستند که وارد شدن آنها در دندانپزشکی طی ۲۰ سال گذشته باعث دگرگونی بسیاری از درمانها شده است. همه این موفقیتها و تغییرات مدیون فلزی به نام تیتانیوم است که جنس ایمپلنت را تشکیل میدهد. این ماده سازگارترین ماده با بافت بدن است و این قابلیت را دارد که امکان رشد استخوان را در کنار خود فراهم کرده و در نهایت به جایی میرسد که این دو به سختی به یکدیگر میچسبند، به طوری که جدا کردنشان از یکدیگر با روشهای رایج آسان نیست.
ایمپلنت امکان جایگزین کردن یک دندان و حتی تمام دندانهای از دست رفته را بدون اینکه صدمهای به دندانهای سالم یا بافتهای دهانی بزند را دارد. ایمپلنت علاوه بر بازگرداندن کارایی دندان از دست رفته در حفظ استخوان ناحیه و پیشگیری از تحلیل آن نیز کمک میکند. این مساله به صورت غیرمستقیم در حفظ سلامت سایر بافتها هم کمک میکند. در گذشته در افرادی که اغلب یا همه دندانها را از دست داده بودند، امکان گذاشتن دندان ثابت وجود نداشت، ولی با کمک ایمپلنت حتی برای افرادی که تمام دندانهایشان را هم از دست دادهاند امکان گذاشتن دندان ثابت با کارایی بسیار بالا وجود دارد.
معمولا برای قرار دادن ایمپلنت در دهان ازتزریق بیحسی معمول دندانپزشکی استفاده میشود. در موارد خاص در صورت نیاز به ایمپلنتهای متعدد یا وجود بیماریهای خاص ممکن است نیاز به بیهوشی وسیعتر باشد. قرار دادن ایمپلنت در اغلب موارد به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه وقت نیاز دارد. بعد از انجام جراحی با تجویز دارو و عمل به دستورات داده شده معمولا مشکل خاصی رخ نمیدهد، ولی مشکلات مختصر در ارتباط با جویدن غذا طبیعی است. در مرحله بعد برای ادامه درمان و بررسی پاسخ بدن به ایمپلنت باید چند ماهی صبر کنید.
ایمپلنت، درمان خیلی ارزان یا خیلی گرانی نیست، ولی با در نظر گرفتن این نکته که این درمان میتواند تمام کارهایی که یک دندان طبیعی انجام میدهد را انجام بدهد و از طرفی به دندانهای سالم فرد صدمهای نمیزند هزینه آن قابل توجیه خواهد بود. در مورد درمانهای پروتزی بررسی، رفع اشکال و تعویض این پروتزها هرچند سال یکبار باعث پرداخت هزینههایی میشود که دائمی بودن ایمپلنت نیاز به این اقدامات را در حد بسیار بالایی کاهش داده است. شکست ایمپلنت در حد ۲ تا ۸ درصد گزارش شده است که ایجاد واکنشهای حساسیتی در ابتدای درمان، جراحی نامناسب و طرحریزی غلط درمان از عمدهترین دلایل آن است. عوارض قرار دادن ایمپلنت شامل عوارض ناشی از تزریقهای دندانپزشکی، درد، صدمه رسیدن به اعصاب دندانی، شکستگی و کوفتگی استخوان و بلعیدن اجزای آن است که درصد شیوع آن بسیار کم است.
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست