پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

غزه آزمایشگاه بزرگ اسرائیل وآمریکا, با همکاری نزدیک اروپا


غزه آزمایشگاه بزرگ اسرائیل وآمریکا, با همکاری نزدیک اروپا

یوری آونری رهبر «جنبش صلح» اسرائیل “Gosh Shalom”,سه بار نماینده پارلمان و سابقاً عضو سازمان صهیونیستی تروریستی ایرگون می نویسد آیا امکان دارد با تحمیل گرسنگی مرگبار بر ملتی, آنان را مجبور به تسلیم کرد و خود چنین پاسخ می دهد این قطعاً سؤال بسیار جالبی است آنقدر جالب که دولت های اسرائیل و ایالات متحده آمریکا, با همکاری نزدیک اروپا, برای یافتن پاسخ قطعیِ آن, در حال حاضر, سفت و سخت, مشغول آزمایشی علمی هستند

یوری آونری (رهبر «جنبش صلح» اسرائیل “Gosh Shalom”،سه بار نماینده پارلمان و سابقاً عضو سازمان صهیونیستی- تروریستی ایرگون) می‌نویسد: "آیا امکان دارد با تحمیل گرسنگی مرگبار بر ملتی، آنان را مجبور به تسلیم کرد؟" و خود چنین پاسخ می‌دهد: "این قطعاً سؤال بسیار جالبی است- آنقدر جالب که دولت‌های اسرائیل و ایالات متحده آمریکا، با همکاری نزدیک اروپا، برای یافتن پاسخ قطعیِ آن، در حال حاضر، سفت و سخت، مشغول آزمایشی علمی هستند. آزمایشگاهی که برای این آزمایش در نظر گرفته‌اند نوار غزه و خوکچه‌های هندی این آزمایش یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر فلسطینی‌های ساکن آنجا هستند ... برای شروع آزمایش، ابتدا باید تمام ورودی‌ها و خروجی‌ها و منافذ، کیپ، بسته می‌شد تا تأثیرات مخرب جهانِ خارج بر محیط آزمایش حذف شود". علاوه بر مسدود کردن مرز زمینی ایرتس با اسرائیل و مرز رفح با مصر، او به مرزهای آبی و دریایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: "دولت‌های اسرائیل، یکی پس از دیگری، مانع از ساختن بندری در غزه شده اند و نیروی دریایی اسرائیل نیز مراقب است تا هیچ کشتی‌ای به ساحل غزه نزدیک نشود. فرودگاه بین المللی عالی‌ای نیز که طی دوران مذاکرات اسلو در غزه ساخته شده بود، توسط اسرائیل بمباران و نابود شد".

"علامت شروع عملیات آزمایشگاهی موقعی داده شد که فلسطینیان، با نظارت جیمی کارتر- رئیس جمهور اسبق ایالات متحده- انتخاباتی دموکراتیک برگزار کردند که کوچک‌ترین عیب و ایرادی به آن وارد نبود. جرج بوش پر از شور و هیجان بود: رویای وی- رویای آوردن دموکراسی به خاورمیانه- داشت تحقق پیدا می‌کرد. اما فلسطینیان بازی را به هم زدند. به جای انتخاب «عرب‌های خوب»، یعنی مخلصان ایالات متحده، آنها به «عرب‌های خیلی بد»ی رأی دادند: به مخلصان الله. بوش احساس می‌کرد به وی توهین شده است. اما دولت اسرائیل، از خوشحالی، سر از پا نمی‌شناخت: با پیروزی حماس، آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها آماده بودند در تجربه آزمایشگاهی شرکت کنند. حالا دیگر می‌شد آزمایش را آغاز کرد: ایالات متحده و اروپا توقف همه کمک‌ها به «مرجع فلسطینی» را اعلام کردند، زیرا که دولت «توسط تروریست‌ها کنترل می‌شد». به طور همزمان، دولت اسرائیل نیز جریان ورودی پول را قطع کرد".

"برای درک اهمیت این موضوع، باید دانست که به موجب «پروتکل پاریس» (الحاقیه اقتصادی «توافقنامه اسلو»)، اقتصاد فلسطین بخشی از نظام گمرکی اسرائیل است. معنی این پروتکل این است که اسرائیل عوارض گمرکی کلیه کالاهایی را که از اسرائیل عبور می‌کند و به فلسطین می‌رسد دریافت می‌کند. هیچ راه دیگری برای ورود کالا به غزه نیست. اسرائیل، بعد از برداشتن کمیسیون چاق و چله‌اش، به موجب «پروتکل پاریس» موظف است باقیمانده این پول را به «مرجع فلسطینی» مسترد کند. وقتی دولت اسرائیل از استرداد این پول، که به فلسطینی‌ها تعلق دارد، خودداری می‌کند، به زبان ساده می‌توان گفت که در روز روشن دست به دزدی زده است. خوب! وقتی از «تروریست‌ها» دزدی شود، چه کسی می‌تواند گله و شکایت کند؟! اما این پولی است که «مرجع فلسطینی»- هم در کرانه غربی و هم در نوار غزه- مثل هوا برای نفس کشیدن به آن نیاز دارد".

"از سوی دیگر، اراضی اشغالی بازاری است که اسیر صنایع اسرائیل است. دولت اسرائیل، توسط بازوی نظامی‌اش، جلوی تأسیس هر واحد صنعتی یا تجاری فلسطینی را که یحتمل بتواند با واحدهای صنعتی- تجاری اسرائیل رقابت کند گرفته است".

"کارگران فلسطینی مجبورند با حقوقی بخور- نمیر در اسرائیل کار کنند. دولت اسرائیل، کسوراتی از قبیل بیمه و مالیات را که از کارگران اسرائیلی کسر می‌شود از همین حقوق بخور- نمیر کارگران فلسطینی نیز کسر می‌کند، بدون آن که کارگران فلسطینی از منافع اجتماعی آن بهره‌مند شوند به این ترتیب، دولت اسرائیل ده‌ها میلیارد دلار از این کارگران استثمار شده می‌دزدد، که در پیپ و خم دستگاه دولتی عریض و طویل اسرائیل ناپدید می‌شود".

و چنانکه گویی تمام اینها کافی نیست، "برای حسن ختام (!)، نیروی هوایی اسرائیل، تنها نیروگاه برق نوار غزه را بمباران کرد به طوری که در بخشی از شبانه روز، نه برقی وجود دارد و نه آبی (زیرا که جریان آب به پمپ‌های الکتریکی نیاز دارد). حتی در داغ‌ترین روزها، در حالی که در سایه حرارت سی و چند درجه است، برقی برای کارکردنِ یخچال‌ها، کولرها، جریان آب یا نیازهای دیگر وجود ندارد".

"دولت‌های اسرائیل و ایالات متحده سعی دارند، با این اقدامات، چه چیزی به فلسطینیان بگویند؟ پیغام روشن است: اگر تسلیم نشوید، به ورطه گرسنگی در خواهید افتاد، و حتی ورای آن. شما باید دولت حماس را از میان بردارید و نامزدهای جدیدی انتخاب کنید که مورد تأیید اسرائیل و ایالات متحده باشند. و مهم‌تر از هر چیز: باید راضی شوید کشور فلسطینی‌ای داشته باشید که از چندین منطقۀ بسته و جدا از هم تشکیل شده، که هر یک به طور کامل به اسرائیل و رحم و شفقت اسرائیل متکی است".

"در حال حاضر، مجریان این آزمایش علمی در یافتن پاسخ این سؤال گیج کننده مانده‌اند که: چگونه است که، به رغم هر آنچه کرده‌ایم، فلسطینی‌ها هنوز در هم نشکسته‌اند؟ طبق هر اصل و قاعده‌ای، آنها می‌بایست دراز مدتی پیش از این در هم می‌شکستند!".

"در واقع، علائم امیدوار کننده‌ای به چشم می‌خورد. جو عمومیِ استیصال و درماندگی تنش‌هایی را بین حماس و فتح ایجاد می‌کند و زد و خوردهایی صورت می‌گیرد. همین‌طور، هزاران همدست مخفی اسرائیل کمک می‌کنند تا به آتش دامن زنند و فتنه بر پا کنند. اما، بر خلاف همه انتظارات، مقاومت از بین نرفته است. چگونه است که مردمی محکوم به گرسنگی، نبودِ دوا و درمان و تجهیزات ابتداییِ بیمارستانی، و در معرض حمله از زمین و دریا و هوا، همچنان ایستادگی می‌کند؟ آیا این ملت سرانجام در هم خواهد شکست؟ آیا به زانو خواهد افتاد و برای ترحم التماس خواهد کرد؟ یا قدرتی فوق انسانی خواهد یافت و از آزمون سربلند به در خواهد آمد؟".

"کوتاه سخن، دیگر چه باید کرد و تا کجا باید رفت تا ملتی را به تسلیم واداشت؟ محققان، همگی، در این آزمایش علمی نقشی برعهده گرفته‌اند- اهود اولمرت و کاندولیزا رایس، امیر پرتس و آنلگا مرکل، دَن هالوتز و جرج بوش، و- صد البته- برنده «جایزه صلح نوبل»، شیمون پرز- روی میکروسکوپ‌ها خم شده‌اند و در انتظار یافتن پاسخند- پاسخی که، بدون تردید، کمکی مهم به علم سیاست است. امیدوارم «کمیته نوبل» این تحقیقات را زیر نظر گرفته باشد".

این مقاله یوری آونری در اکتبر ۲۰۰۶ تهیه شده است. اکنون، در پایان سال ۲۰۰۸، به گزارش یک سازمان غیردولتی بریتانیا،دنیاشاهد خشونت بارترین اقدامات اسرائیل طی چهار دهه اشغال غزه و بی‌تفاوتی مطلق جهان خارج بوده است. اما ایستادگی، بدون هیچگونه ‌تزلزلی، ادامه یافته و محققان هنوز در پی یافتن پاسخ، مات و مبهوت، بر میکروسکوپ هایشان خم شده‌اند.

مهرداد (خلیل ) شهابی

توسط انجمن فرهنگی هنری سایه