سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

تأسیس رشته های کشتی سازی دانشگاه مهندسی کشتی سازی و صنایع دریائی دانشگاه امیرکبیر


تأسیس رشته های کشتی سازی دانشگاه مهندسی کشتی سازی و صنایع دریائی دانشگاه امیرکبیر

در مقطع کارشناسی ارشد در ۳ رشته مهندسی هیدرومکانیک کشتی, سازه کشتی و مهندسی سازه دریائی از طریق آزمون سراسری تحصیلات تکمیلی دانشجو می پذیرد و دانشجویان پس از ۲ سال و اخذ پایان نامه تخصصی موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد می گردند

نیاز روزافزون به توسعه حمل و نقل دریا و صنعت کشتی‌سازی و صنایع دریائی، آموزش افراد متخصص در زمینه‌های فوق را ایجاب می‌نمود. بدین‌منظور دانشگاه صنعتی امیرکبیر اقدام به تأسیس دانشگاه مهندسی کشتی‌سازی و صنایع دریائی در سال ۱۳۶۶ نمود.

این دانشگاه با پذیرش ۴۴ نفر دانشجو در رشته مهندسی کشتی‌سازی در شهر بندرعباس از سال ۱۳۶۶ آغاز به‌کار کرد و سپس در سال ۶۷ اقدام به راه‌اندازی رشته مهندسی کشتی نمود و در حال حاضر با خود ۲۳۰ نفر دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های مختف صنایع دریائی، امور آموزش و تأمین نیروی متخصص مورد نیاز مهندسی دریا را به‌عهده دارد و تاکنون مجوز تأسیس رشته‌هائی چون کارشناسی مهندسی کشتی‌سازی، مهندسی کشتی و کارشناسی ارشد سازه کشتی، هیدرومکانیک کشتی و سازه دریائی و در مقطع دکترا رشته مهندسی دریا را دریافت کرده است و در طول سال‌های اخیر نیز دانش‌آموختگان ممتازی را به سیستم آموزش عالی ایران و جامعه علمی و صنعتی کشور تقدیم کرده است.

● مراحل و شرایط جذب دانشجو

▪ مقطع کارشناسی

این دانشکده همه ساله از طریق کنکور سراسری در دو رشته مهندسی کشتی‌سازی و مهندسی کشتی دانشجو می‌پذیرد که پس از طی دوره ۴ ساله و گذراندن ۱۴۰ واحد درسی موفق به دریافت مدرک کارشناسی از دانشکده خواهند شد.

▪ مقطع کارشناسی ارشد

در مقطع کارشناسی ارشد در ۳ رشته مهندسی هیدرومکانیک کشتی، سازه کشتی و مهندسی سازه دریائی از طریق آزمون سراسری تحصیلات تکمیلی دانشجو می‌پذیرد و دانشجویان پس از ۲ سال و اخذ پایان‌نامه تخصصی موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد می‌گردند.

▪ مقطع دکترا

در مقطع دکترا دوره تخصصی نیزر رشته مهندسی دریا اقدام به پذیرش دانشجو می‌نماید.

این دانشکده در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا مجوز تأسیس رشته‌های ذیل را دریافت نموده است:

الف) کارشناسی

۱) مهندس کشتی‌سازی

۲) مهندسی کشتی

ب) کارشناسی ارشد

۱) هیدرومکانیک کشتی

۲) سازه کشتی

۳) سازه دریائی

ج) دکترا

۱) مهندسی دریا

در حال حاضر این دانشکده با حدود ۳۳۰ نفر دانشجو در مقاطع کراشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های مختلف کشتی‌سازی امور آموزش و تأمین نیروی متخصص را عهده‌دار می‌باشد. وضعیت دانشجویان فعال دانشکده در مقاطع مختلف به‌شرح ذیل می‌باشند.

▪ کارشناسی

در گرایش‌های مهندسی کشتی سازی و مهندسی کشتی ۳۶۹ نفر

▪ کارشناسی ارشد

در گرایش‌های ساز کشتی - هیدرومکانیک کشتی و سازه دریائی ۵۴ نفر

▪ دکترا

گرایش مهندسی دریا ۵ نفر

این دانشکده در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه تربیت نیروهای متخصص مرتبط با صنایع دریائی دانشجو می‌پذیرد.