پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
استراتژی پاسخ گویی به سؤالات چهارگزینه ای
ارزیابی و ارزشگذاری برای ما همیشه با دلهره و اضطراب همراه بوده است. با پیشرفت علم، پیچیدهتر شدن هدف آموزش و بالا رفتن تعداد دانشآموزان، به طبع شرایط ارزشگذاری و ارزیابی نیز بسیار مشکلتر شده است و در دنیای رقابت برای کسب نمرههای بهتر و بالاتر، بد نیست از روشهای مناسب برای پاسخگویی به انواع سؤالات امتحانی آگاهی داشته و در مواقع لزوم آنها را بهکار ببندیم.
سؤالات چهارگزینهای یکی از رایجترین انواع سؤالات امتحانی است. همانطور که میدانید سؤالات این نوع امتحانات از ۲ بخش تشکیل میشود؛ بخش اول عبارت یا سؤال است و بخش دوم گزینههایی است که باید آزموندهندگان از میان آنها پاسخ صحیح را انتخاب کنند.
در پاسخگویی این نوع سؤالات، نکات زیر را به خاطر داشته باشید
سؤالات را با دقت بخوانید. دقت کنید هر سؤال باید فقط یک گزینهی صحیح داشته باشد.
قبل از پاسخگویی، از میزان نمرهی منفی پاسخهای نادرست اطمینان حاصل کنید.
قبل از امتحان، مدتزمانی که برای پاسخگویی در اختیار دارید را بپرسید و آنرا در طول امتحان در نظر بگیرید زیرا زمان، تعیینکنندهی استراتژی شما در امتحان خواهد بود.
یک دور سریع سؤالات را روخوانی کنید و ابتدا به سؤالات آسانتر پاسخ دهید و در کنار سؤالاتی که باید با روشی مناسب به آنها پاسخ دهید، علامت بگذارید.
پاسخهای عددی؛ در این نوع گزینه، بالاترین و پایینترین متن عدد را کنار گذاشته و اعداد باقیمانده در دامنهی متوسط را بررسی کنید.
یک دور دیگر به سؤالات نگاهی انداخته و اینبار به سؤالات مشکلتر جواب دهید. با این روش ممکن است سرنخهایی را از دورهی اول سؤالات بهدست آورید که برای پاسخگویی به سؤالات مشکلتر به شما کمک کنند. در ضمن با گذشت زمان، بیشتر به شرایط آزمون عادت کرده و با آرامش بیشتری به امتحان ادامه میدهید.
اگر هنوز وقت باقیمانده است، یکبار سؤالات و پاسخها را باهم دوره کنید، زیرا امکان دارد در دورهی اول سؤال، اشتباه خوانده باشید.
روی گزینهها را بپوشانید؛ اول سؤال یا عبارت را بخوانید و سعی کنید به آن پاسخ دهید، سپس از میان گزینهها پاسخی را انتخاب کنید که با جوابتان بیشتر جور درمیآید.
سؤال را با هر یک از گزینهها بخوانید؛ یعنی با هر گزینه مثل سؤال درست / نادرست نگاه کرده و سپس صحیحترین جواب را انتخاب کنید.
● روش پاسخگویی به سؤالات دشوار
بهجای انتخاب جواب درست، ابتدا گزینههایی که میدانید غلط هستند را حذف کنید و سپس از میان پاسخهای باقیمانده، صحیحترین را انتخاب کنید.
در صورتیکه گزینهها از نظر قواعد و دستور زبان با سؤال جور درنمیآیند، از مسئولین برگزاری امتحانات سؤال کنید.
واژههای تعدیل شده را جایگزین عبارات قطعی موجود در گزینهها کنید. مثلا" بهجای واژهی قطعی، همیشه از اغلب استفاده کنید.
در صورت برخورد با گزینهی «همهی پاسخهای بالا صحیح است» ابتدا پاسخها را خوب بخوانید؛ اگر اطمینان حاصل گردید که دو گزینه از پاسخهای موجود درست بهنظر میرسد. پس صحیحترین پاسخ محتمل، همان گزینهی «همهی پاسخها صحیح است» خواهد بود.
پاسخهای عددی؛ در این نوع گزینه، بالاترین و پایینترین متن عدد را کنار گذاشته و اعداد باقیمانده در دامنهی متوسط را بررسی کنید.
در گزینههایی که شباهت بسیاری با هم دارند دقت کنید که فقط یکی از آنها درست خواهد بود پس مناسبترین پاسخ را انتخاب کنید؛ برای اینکار بهتر است قسمتهای مشابه که معانی یکسانی با هم دارند را حذف کرده و با هم سر به سر کنید. سپس در مورد بقیهی عبارت تصمیم بگیرید.
گزینههای معکوس؛ اگر ۲ گزینه متضاد هم هستند، احتمالا" یکی از آن دو صحیح خواهد بود.
گزینههای استثنا که دارای وابستههای وصفی هستند؛ در این گزینهها، طولانیترین و کلیترین عبارت که پاسخ جامعتری را به سؤال میدهد، گزینهی درست خواهد بود.
پاسخگویی شانسی و حدسزدن جواب درست
بهتر است فقط وقتی به تستها، شانسی پاسخ دهید که مطمئن باشید امتیاز منفی ندارند.
در صورتیکه جوابهای نادرست امتیاز منفی دارند، فقط تستهایی را حدسی حل کنید که حداقل مقدار کمی راجع به آنها اطلاعات دارید.
به سؤالاتی که پاسخ دادهاید توجه کنید، ممکن است در آنها سرنخهایی بیابید که بتوانید از آنها برای پاسخگویی به سؤالاتی که نمیدانید استفاده کنید.
بهجای انتخاب جواب درست، ابتدا گزینههایی که میدانید غلط هستند را حذف کنید و سپس از میان پاسخهای باقیمانده، صحیحترین را انتخاب کنید.
در صورتیکه اطمینان حاصل کردید یکی از پاسخهایتان اشتباه است، حتما" آنرا تصحیح کنید.
یادتان باشد که به دنبال بهترین پاسخ هستید و هر سؤال فقط یک پاسخ مناسب و صحیح دارد.
در مورد سؤالات درست / نادرست یا «True/False» نکات زیر را بهخاطر بسپارید
همهی قسمتهای یک جملهی صحیح باید درست باشد، یعنی اگر قسمتی از جمله غلط باشد آن عبارت علیرغم داشتن عبارات و معانی درست، باز هم غلط تلقی میشود.
به لغات منفی، وابستههای وصفی، لغات مطلق و زنجیرهی طولانی عبارات توجه کنید.
عبارات منفی، گیجکننده هستند پس بهتر است لغاتی مثل نمیشود، نیست، نمیتواند و.... را از جمله حذف کرده و قسمت باقیمانده را بخوانید؛ پس از درک مفهوم عبارت در مورد درست یا نادرست بودن آن تصمیم بگیرید.
وابستههای وصفی لغاتی هستند که عبارات کلی را محدود کرده و یا گسترش میدهند؛ مثلا" گاهی اوقات، اغلب، مکررا"، کلا" و معمولا" لغاتی هستند که عبارت صحیح را میسازند. این لغات مفاهیم معقولتر و متعادلتری را ساخته و بیشتر نشاندهندهی حقیقت هستند و جوابهای صحیح نیز معمولا" حاوی چنین لغاتی هستند.
لغات مطلق، احتمالات را محدود میکنند؛ مثلا" نه، هرگز، هیچکدام، همیشه، فقط، همه و منحصرا"، نشان میدهند که عبارت باید در صد در صد موارد صحیح باشد، پس این لغات معمولا" نشان دهندهی گزینههای نادرست هستند.
جملات طولانی از گروهی لغت تشکیل میشوند که بهوسیلهی نقطهگذاری از هم جدا شدهاند؛ به درست بودن تکتک عبارات توجه کنید اگر یکی از آنها نادرست باشد، حتما" همهی عبارت غلط است.
در این نوع سؤالات، بیش از ۵۰ درصد شانس موفقیت در انتخاب حدسی پاسخ صحیح وجود دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست