سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

خداحافظی با دست دوزهای قدیمی


خداحافظی با دست دوزهای قدیمی

زیر و بم تشک های خوشخواب در یک نگاه

با ورود تشک‌‌های خوش‌خواب به بازار و رشد استفاده از این نوع تشک‌ها، بازار کسب‌وکار پنبه‌زن‌ها و لحاف و تشک‌دوزهای سنتی کساد شده و در مقابل عرضه‌کنندگان تشک‌های خوشخواب در انواع طبی،فنری، اسفنجی و... روزگار پررونقی دارند.

این تشک‌ها که در انواع و سایزهای گوناگونی در بازار موجودند مشتریان بسیاری دارند و در مناطقی که به خرید و فروش سرویس‌های اتاق خواب می‌پردازند می‌توان نشانی از این تشک‌ها نیز یافت.

اما با توجه به گستردگی نوع و تنوع این محصولات در بازار شاید انتخاب یک نمونه مناسب در میان هزاران نوع تشک خوش‌خواب برای همگان کار ساده‌ای نباشد. با توجه به این موضوع در این شماره ما به مجموعه نکاتی که باید هنگام خرید یک تشک مناسب خوش خواب مورد توجه قرار داد اشاره می‌کنیم.

اگر به این موضوع علاقه‌مندید این مطلب را بخوانید:

● بازار هزار رنگ تشک‌های خوش‌خواب

در حال حاضر برندهای گوناگون تشک خوش‌خواب که محصول شرکت‌های ایرانی و خارجی هستند به وفور در بازار موجودند. برندهایی که هر کدام سهمی از میزان فروش بازار را در اختیار داشته و درصدد کسب سهم بیشتری از این بازار پررونق هستند.

برندهایی نظیر مینرال، برد، اورینت،‌ای سی‌مو، مانسی، دکتر شول آلمان، اسمارت و... وارداتی و برندهای رویا، تن‌آسا، خوشخواب، بالینه و... ایرانی که در این بین رویا محبوب‌ترین برند ایرانی است.

بر اساس اطلاعات به دست آمده تشک‌های ایرانی بسته به اینکه چه ویژگی‌هایی دارند با قیمتی حدود ۶۰۰ تا دو میلیون تومان و نمونه‌های وارداتی با قیمتی حدود ۹۰۰ هزار تا پنج میلیون تومان و حتی در برخی از موراد گران‌تر در بازار وجودند.

این تشک‌ها در انواع گوناگون فنری، اسفنجی، طبی، طبی فنری، فنری منفصل و... در بازار موجودند که باید هر فردی با توجه به ویژگی‌های بدنی خود از بین نمونه‌های گوناگون یکی را انتخاب کند. به این منظور و برای ارایه اطلاعات بهتر ما در مورد هر یک از این تشک‌ها توضیحی کوتاه می‌دهیم.

● تشک‌های فنری منفصل (Pocket spring)

تشک‌های POCKET SPRING به دلیل بهره‌گیری از فناوری استفاده از فنرهای منفصل (پاکتی) به جای فنرهای متصل، طوری طراحی شده‌اند که هر فنر به میزان فشار وارد شده از طرف قسمت‌های مختلف بدن شخص واکنش نشان داده و تغییر حالت می‌دهد لذا این تشک‌ها بر اساس اندام و وزن هر فرد قالب و فرم مخصوص به فرد را گرفته و از این رو تشک‌های بسیار نرم و راحتی هستند.

یکی دیگر از ویژگی‌های این تشک‌ها در مقایسه با تشک‌های فنری این است که ارتعاش ناشی از غلت زدن فرد به تمام تشک منتقل نمی‌شود. این مزیت به‌خصوص در تشک‌های دو نفره موجب آرامش و خواب راحت فرد دیگر خواهد بود. با تشک‌های نرم و راحت Pocket Spring رویا، شما خوابی بسیار راحت، شیرین و رویایی را تجربه خواهید کرد.

● تشک‌های فنری

در سراسر جهان، تشک‌های فنری به عنوان یک پدیده در دنیای محصولات خواب به شمار می‌آیند. این تشک‌ها به لحاظ راحتی یکی از پرطرفدارترین انواع تشک در دنیا هستند.تشک‌های فنری محصولاتی هستند که شما با آرام گرفتن بر آنها بعد از یک روز پرکار، خوابی شیرین را تجربه کرده و روز بعد را با انرژی تمام آغاز می‌کنید. نحوه ساخت و بافت اسکلت فنری تشک‌های رویا به گونه‌ای است که وزن بدن فرد را در کلیه سطوح تشک تقسیم می‌کند. از این رو استفاده از تشک‌های فنری برای افراد سنگین‌وزن مناسب‌تر است.

● تشک‌های اسفنجی

اگرچه در تمامی تشک‌ها از اسفنج به‌عنوان یکی از لایه‌های اصلی استفاده می‌شود و از این باب می‌توان به همه تشک‌ها صفت اسفنجی را نیز اطلاق کرد، اما مشخصه تشک‌های اسفنجی استفاده از اسفنج در انواع و وزن مخصوص‌های مختلف به عنوان اصلی‌ترین بخش تشک است. از آنجایی که این تشک‌ها فاقد هرگونه فنر است، از اینرو غلت زدن و هرگونه حرکتی روی این تشک به هیچ نحو موجب تکان خوردن و ارتعاش در سایر نقاط تشک نمی‌شود و این ویژگی به‌ویژه در تخت‌های دو نفره موجب می‌شود تا آرامش فرد در هنگام غلت زدن فرد دیگر برهم نخورد.

● تشک طبی

تشک‌های خوشخواب طبی هم نمونه‌هایی هستند که از اسفنج یا فنرهای بسیار فشرده تشکیل شده‌اند. این تشک‌ها سطحی سفت و غیرقابل انعطاف داشته و برای افرادی که دچار گودی کمر، برخی مشکلات در ناحیه ستون مهره‌ها و کمر و... هستند بسیار مناسب هستند.

● تشک‌های دو فصل

در بازار انواع گوناگونی از تشک‌های فصلی وجود دارند که در طراحی و تولید آنها از پارچه و موادی استفاده شده است که در فصول سرد سال خاصیت گرمایی و در فصول گرم خنک‌کننده هستند. تشک‌های دوفصل با دو رویه تابستانی و زمستانی در مدل‌های گوناگون به بازار عرضه شده‌اند.

رویه زمستانی تشک‌‌های فصلی معمولا از ۶۰ ‌‌درصد پشم، ۲۰ ‌درصد کتان و ۲۰‌ درصد پلی‌استر و رویه تابستانی آن از ۶۰‌ درصد کتان، ۲۰ ‌درصد پلی‌استر و ۲۰ ‌‌درصد پشم‌تشکیل شده است که هر ۶ ماه یکبار، با تغییر فصل تعویض می‌شوند.

● تشک‌های آبی و بادی

تشک‌‌های آبی و بادی، مدل‌های دیگری از انواع تشک‌های خارجی هستند که خاصیت طبی دارند و از قیمت بالایی نیز برخوردارند. تشک‌های آبی که با اتصال به برق گرم و سرد می‌شوند، تشکی دوفصل به حساب می‌آیند که با قیمت بالایی که دارد متقاضی کمی دارد.

● سایر نمونه‌های تشک

تشک‌های بیمارستانی، کودک، میهمان، هتلی و... از انواع دیگر تشک هستند که هر کدام بسته به کاربردی که دارند نوع و قیمت خاصی دارند.

به عنوان مثال تشک‌های بیمارستانی که از اسفنج فشرده صنعتی و لایه شمعی (P.V.C) ضدباکتری تهیه شده‌اند، برای هماهنگی و سازگاری با ستون فقرات و انحنای پشت بیمار، هنگام استراحت در مدل‌های گوناگونی تولید می‌شود. تشک‌های کودک و میهمان هم نمونه‌های کاور دار قابل شست‌وشو هستند.

● معرفی مراکز خرید و فروش تشک خوشخواب

یافت‌آباد، خیابان دلاوران و خیابان ولی‌عصر به عنوان بازار خرید و فروش تختخواب و مبلمان،جزو مناطقی هستند که فرصتی مناسب را برای معرفی و فروش انواع تشک اسفنجی فراهم آورده‌اند.خیابان جمهوری، خیابان شریعتی، میدان آذری و... از دیگر مناطقی هستند که تشک‌های اسفنجی به صورت پراکنده در آن به فروش می‌رسند.

البته در کنار این مناطق، نمایندگی‌های فروش هم در نقاط گوناگون شهر و کشور به عرضه این کالا می‌پردازند.

● نکات قابل توجه

نوع تشک را با توجه به وضعیت جسمانی خود مشخص کنید:قبل از هر کاری باید با توجه به وضعیت جسمانی خود یک تشک مناسب انتخاب کنید.ممکن است شما دارای گودی کمر بوده یا دارای مشکلاتی در ناحیه کمر، گردن یا... باشید. در این صورت به شما توصیه می‌شود از میان طبی‌های بازار یک نمونه را انتخاب کنید.اما اگر مشکل خاصی ندارید می‌توانید با توجه به خواست و سلیقه خود یک نمونه را از بازار انتخاب کنید.

● به استانداردها توجه کنید:

یک تشک استاندارد باید فنرهای قوی داشته باشد. نوع پارچه تشک، استحکام و مقاومت آن، نوع دوخت و شرایط آماده سازی و بسته‌بندی تشک نشانه مرغوبیت کالا است. در انتخاب نوع تشک‌های وارداتی نیز دقت کنید تا امکان ارایه خدمات پس از فروش را داشته باشند. برای خرید این تشک‌ها لازم است به موجود بودن نمایندگی آنها در ایران توجه کنید. از شرکت‌های معتبر تولیدکننده خرید کنید؛ چراکه تنها گارانتی تعمیرات و تعویض این شرکت‌ها قابل اعتماد هستند. اگر پارچه استفاده شده در تشک دارای درصد مناسبی از الیاف طبیعی نباشد ممکن است باعث بروز بیماری‌های آلرژیک و ناراحتی‌های پوستی شود. ضدآب بودن، ضدحریق بودن، ضد نفوذ حشرات بودن پارچه‌های تشک از موارد مهم و ضروری است.

● ویژگی‌های یک تشک خوب را بدانید:

بهترین تشک برای خوابیدن، تشکی است که از سطح تخت بالاتر بیاید و کم ارتفاع نباشد. در تشک‌های معمولی بحث ارتفاع مهم نیست و اصلا ارتفاع تعریف شده‌ای برای آنها وجود ندارد، درحالی که انواع مدل‌های طبی و خوشخواب موجود در بازار، دارای ارتفاع متنوع هستند. محتویات تشک‌ها و نوع مواد تشکیل دهنده آنها در انواع مختلف این محصول متفاوت است و در نمایندگی برندهای ایرانی می‌توانید ماکت مواد تشکیل‌دهنده هر تشک را از نزدیک ببینید. نمد، فنر، موکت، یونولیت و فوم ازجمله مواد تشکیل دهنده تشک‌های خوشخواب هستند، در حالی که تشک‌های معمولی فقط از فنر تشکیل شده‌اند یا ابر و مواد پرکننده نظیر پر و پشم در آنها وجود دارد. مهم‌ترین نکته در انتخاب تشک تختخواب، بررسی تاثیر آن بر سلامت جسمانی است.برای این کار انواع تشک‌های طبی موجود در بازار که سطحی سفت و انعطاف‌ناپذیر دارند، برای سلامت بدن و به‌خصوص جلوگیری از گودی کمر و فاصله میان مهره‌های آن بسیار مفید هستند.

● توصیه می‌شود تشک را همراه با پایه تخت خریداری کنید:

بهتر است تشک را به همراه پایه تخت مخصوص خودش خریداری کنید. پایه هر تشک در ویژگی اجرایی آن تشک تاثیرگذار است و چنانچه تشک جدید را بر پایه قدیمی و کهنه قرار دهیم آن تشک نمی‌تواند آن طور که باید عمل کند. طول تخت شما باید ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر بلندتر از قد شما باشد. در این صورت تخت فردی که دارای قد ۸۰/۱ متر است باید بلندتر از حد استاندارد یک تخت معمولی باشد. برای اینکه نرمی یا سفتی تشک را آزمایش کنید، به پشت روی تشک بخوابید و یک دست خود را به صورت صاف به داخل گودی کمر خود قرار دهید. اگر دست شما به راحتی به سمت داخل گودی کمرتان فرو رفت، آن تشک خیلی محکم و سفت است اما اگر نمی‌توانستید به هیچ وجه دستتان را به داخل گودی کمرتان سر دهید، آن تشک خیلی نرم است.

● سایز درست را خریداری کنید:

در حال حاضر تشک‌ها در سایزهای تک نفره،دو نفره ۱۶۰ و ۱۸۰ سانتی متری و تشک کودک با سایز مشخص در بازار موجودند. سعی کنید حتما سایزی را انتخاب کنید که اولا متناسب با تخت شما باشد و در ضمن برای شما مشکلی ایجاد نکند. اگر شما فردی درشت اندام هستید هر گز به سراغ نمونه‌هایی با سایز ۱۶۰ نروید.

● یادتان باشد تنها افرادی که دچار مشکلات خاص هستند تشک خاص می‌خواهند:

تشک بچه‌ها، سالمندان و خانم‌های باردار با تشک سایر افراد متفاوت نیست. زیرا در مورد راحتی، نرمی و سفتی تشک‌ها باید خود فردی که می‌خواهد روی تشک بخوابد، تصمیم بگیرد و بچه‌ها، سالمندان و خانم‌های باردار هم جزو استثناها محسوب نمی‌شوند. تا به حال در هیچ کجای دنیا تحقیق استاندارد و جامعی در مورد اینکه این گروه‌های سنی و جنسی مختلف باید روی چه نوع تشکی بخوابند، انجام نشده است. به همین دلیل اگر فروشنده‌ای ادعا کرد محصول او فقط مناسب افراد خاصی مانند بچه ها، سالمندان یا خانم‌های باردار است، نباید به حرفش اعتماد کرد.

● راحتی تشک مهم‌تر از سبک و سنگینی است:

معمولا وزن تشک‌ها با توجه به جنس و تعداد لایه هایشان متفاوت است اما از آنجا که قرار نیست تشک روی تختمان را روزی یک بار بلند یا جابه‌جا کنیم، وزن و سبکی و سنگینی آن اهمیت چندانی ندارد. یعنی وزن کم یا زیاد تشک ملاکی برای توصیه به خریدن یا نخریدن آن نیست. البته حتما باید تشک‌های سنگین و دونفره را با کمک ۲ یا حتی ۳ نفر دیگر از جا بلند و آن را تا قرار دادن روی تخت حمل کرد تا فشار کمتری به کمر هر یک از شما وارد شود.

● سعی کنید هنگام خرید تشک و کاور محافظ را نیز خریداری کنید:

برخی از تشک‌ها دارای کاورهای محافظ برای جلوگیری از کثیف شدن تشک هستند. برخی نیز فاقد این کاور هستند که توصیه می‌شود در صورت عدم تجهیز تشک به این کاورها آن را خریداری نکنید.

● تشک با گارانتی خریداری کنید:

از خرید تشک بدون گارانتی به شدت پرهیز کنید. زیرا ممکن است تشکی که خریداری می‌کنید فاقد استانداردهای لازم باشد و شما را دچار دردسر کند. پس قبل از خرید تحقیق کرده و از نمایندگی‌های فروش تشک را خریداری کنید.