سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

مقایسه اثربخشی مشاوره حضوری و کتاب درمانی به شیوه شناختی در کاهش علایم افسردگی


مقایسه اثربخشی مشاوره حضوری و کتاب درمانی به شیوه شناختی در کاهش علایم افسردگی

این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی شناخت درمانی بک, مشاوره حضوری و کتاب درمانی, در درمان بیماران افسرده خفیف و متوسط انجام شده است

● هدف:

این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی شناخت درمانی بک، مشاوره حضوری و کتاب درمانی، در درمان بیماران افسرده خفیف و متوسط انجام شده است.

● روش:

آزمودنی های پژوهش را ۳۰ نفر از مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره دانشگاه اصفهان تشکیل دادند که با علایم افسردگی خفیف و متوسط به کمک پرسش نامه افسردگی بک انتخاب شده و به تصادف در سه گروه ده نفری (دو گروه درمانی و یک گروه گواه) بررسی شدند. گروه درمان حضوری در شش جلسه ۴۵ دقیقه ای (هفتگی) مشاوره به شیوه شناختی، شرکت کردند.گروه کتاب درمانی نیز کتاب «روان شناسی افسردگی برنز» را طی شش هفته مطالعه کرده و هر هفته به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با درمانگر درباره شیوه انجام تکالیف و مطالب کتاب بحث کردند. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس بهره گرفته شد.

● یافته ها:

مشاوره به شیوه شناختی و کتاب درمانی هر کدام به طور جداگانه در کاهش علایم افسردگی موثر بودند (p<۰.۰۰۱). بین دو شیوه درمانی در کاهش علایم افسردگی بیماران تفاوت معنی داری دیده نشد.

● نتیجه گیری:

مشاوره به شیوه شناختی و کتاب درمانی اگر به صورت سازمان داده شده و بر پایه نظری مناسبی اجرا شوند موثر و سودمند خواهند بود.

عنوان فایل
مقایسه اثربخشی مشاوره حضوری و کتاب درمانی به شیوه شناختی در کاهش علایم افسردگی application/pdf
asarbakhshi moshavereye hozori.pdf
198 KB
دانلود

مهناز جوکار

ایران باغبان

سیداحمد احمدی