چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نقاشی های معروفی که به سرقت رفتند
قیمت خیرهکننده برخی آثار هنری و شرایط فیزیکی خاص آنها، برای هر سارقی اغواکننده است. چرا که بسیاری از سارقان به این دلیل که قطعه هنری ارزشمند است و میلیونها دلار میارزد و همچنین در نهایت چندکیلوگرم وزن دارد برای سرقت آنها انگیزه پیدا میکنند.
حمل کالایی مثل نقاشی معمولا آسان است و سارق با واردکردن خسارتی چون بریدن نقاشی از قابش و لوله کردن آن براحتی میتواند آن را حمل کند.
اغلب موزههایی که آثار ارزشمندی در آنها نگهداری میشود سیستم امنیتی بسیار قوی دارند، اما بسیاری از مکانهایی که مجموعههای هنری میلیونی را نگهداری میکنند از سیستمهای امنیتی چندان بهروزی استفاده نمیکنند که همین امر این مکانها را مستعد برای سرقت میکند.
تابلوی «پسری با جلیقه قرمز» پل سزان یکی از آثاری بود که سال ۲۰۰۸ به سرقت رفت. این تابلو که ۹۱ میلیون دلار ارزش دارد ، امسال پیدا شد.
این اثر به همراه سه شاهکار هنری دیگر ازجمله آثار کلود مونه، ونگوگ و ادگار دگاس سال ۲۰۰۶ از یک کلکسیوندار در زوریخ به سرقت رفت.
نقاشی سزان و ونگوگ بدون آسیب دیدگی در یک ماشین پارک شده در نزدیکی بیمارستانی در زوریخ کشف شدند. همچنین اثر دگاس به نام «کنت لپیک و دخترانش» که ۱۶۲ میلیون دلار ارزش دارد دیگر اثری بود که سال ۲۰۱۲ پیدا شد.
تابلوی «مونالیزا» اثر معروف لئوناردو داوینچی نیز یکی از آثاری است که سال ۱۹۱۱ از موزه لوور پاریس به سرقت رفت.
شهرت فزاینده این تابلو بعد از به سرقت رفتنآن بیشتر شد. موزه لوور در تحقیقاتش به کسی که این تابلو را سرقت کرده بود بسیار نزدیک شده بود و هنگامی که سارق تابلو یعنی وینسنزو پروگایا قصد فروش آن را داشت دستگیر شد.
اما یک نقاشی گرانبها از رافائل به نام «پرترهای از یک مرد جوان» سال ۱۹۴۰ در لهستان به سرقت رفت، این نقاشی که ارزشش صد میلیون دلار تخمین زده شده، هنوز پیدا نشده است.
این نقاشی توسط نازیها در جنگ جهانی دوم از لهستان به سرقت رفت. بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که این تابلو پرترهای از خود رافائل است.
در زمان جنگ جهانی دوم نازیها بسیاری از آثار نقاشی را به سرقت بردند. از آن جمله میتوان به آثاری از گوستاو کلیمت - که دو پرتره متعلق به آدل بلاوخ بائر بود- اشاره کرد که بعد از سالها اتریشیها توانستند این تابلوها را از آلمانها بگیرند.
در موردی دیگر «توفان در دریای جلیله» که یکی از معجزههای عیسی مسیح(ع) را به تصویر کشیده است در موزه ایزابلا استوارت گاردنر بوستون نگهداری میشد تا این که دو مرد که خود را به شکل پلیس درآورده بودند این اثر را در سال ۱۹۹۰ دزدیدند و هنوز این نقاشی پیدا نشده و جای آن در موزه خالی مانده است. این سرقت یکی از ده جرم هنری است که در فهرست افبیآی ثبت شده است.
تابلوی «کنسرت» جوهانس ورمیر که ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده نیز یکی از ۱۲ تابلویی است که از موزه ایزابلا استوارت گاردنر در سال ۱۹۹۰ به سرقت رفت و هنوز پیدا نشده است.
پرتره «سوزان بلاوخ» اثر پابلو پیکاسو نیز در سال ۲۰۰۷ از موزه هنر سائوپائولو به سرقت رفت. این سرقت را میتوان مفیدترین سرقت در تاریخ دانست! سه مرد تنها در سه دقیقه یک اثر ۵۵ میلیون دلاری را به سرقت بردند. این اثر البته سال ۲۰۰۸ به موزه برگردانده شد.
همچنین پرتره «دوک ولینگتون» اثر فرانسیسکو گویا سال ۱۹۶۱ دزدیده شد. پلیس لندن اعلام کرد که یک سارق ـ که کارشناس آثار هنری استـ این نقاشی را از گالری ملی سرقت کرده است.
سارق در نامهای خود را یک دکتر معرفی کرده بود و خواهان اهدای ۱۴۰ میلیون دلار به خیریه و اعطای اجازه استفاده از تلویزیون کابلی به فقرا شده بود.
بعد از پیدا شدن تابلو مشخص شد که سارق نه یک سارق حرفهای و نه حتی یک پزشک بوده است. او تنها یک مرد مسن فقیر بود که تلاش میکرد بهای پروانه تلویزیون خود را پرداخت کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست