چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

پرافتخارترین آسیایی دنیا


پرافتخارترین آسیایی دنیا

کره پرافتخارترین تیم تاریخ فوتبال آسیا با ۷ بار حضور در جام جهانی, ۱۰ بار حضور در جام ملت های آسیا, یك بار حضور در جام كنفدراسیون ها, یك مقام چهارمی در جام جهانی, ۲ قهرمانی, ۳ نایب قهرمانی و ۲ مقام سومی محسوب می شود

● سرزمین كره جنوبی

شبه جزیره‌ای نه چندان وسیع واقع در شرق آسیا و در میان آب‌های دریای زرد، دریای چین و دریای شرق (دریای ژاپن). وسعت این كشور تقریباً ۹۹ هزار كیلومتر مربع است و از این حیث صد و هشتمین كشور جهان به حساب می‌آید‌. این كشور جمعیتی بالغ بر ۴۹ میلیون نفر را در خود جای داده و به تبع جریان پرجمعیت كشورهای آسیای دور جزو كشورهای پرجمعیت نسبت به مساحت محسوب می‌شود‌.

هرچند كه تاریخ تمدن در سرزمین كره به دوهزار سال پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد اما این سرزمین در اواخر قرن نوزدهم تا پایان جنگ جهانی دوم شاهد استعمار دول غربی و همسایگان ژاپنی خود بود‌.

در سال ۱۹۴۵ و با پایان جنگ جهانی دو كشور آمریكا و شوروی سرزمین كره را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم كردند و كره شمالی و جنوبی را براساس تفكرات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود بنا نهادند‌. اختلاف بسیار دیدگاه‌های حكومتی بین این دو همسایه هم نژاد نزاع‌های بسیاری را بین آنها به وجود آورده كه همچنان این مشكلات وجود دارد‌.

● فوتبال در كره جنوبی

استعمار سرزمین كره در اوایل قرن بیستم از سوی نیروهای بیگانه اروپایی موجب ورود فرهنگ‌ها و ورزش‌های خارجی به این كشور شد‌ که ورزش فوتبال نیز در همین دوره به كره وارد شد‌. در سال ۱۹۲۸ تشكیلاتی برای انجام مسابقات فوتبال در این كشور راه‌اندازی شد كه در سال ۱۹۳۳ به فدراسیون فوتبال كره تبدیل شد‌. اما این تشكیلات پس از جنگ جهانی و جدایی دو كره از یكدیگر از سال ۱۹۴۸ با ثبت در فیفا مستقلا فعالیت خود را آغاز كرد‌. با تأسیس كنفدراسیون فوتبال آسیا در سال ۱۹۵۴ فدراسیون فوتبال كره جنوبی نیز به عضویت AFC درآمد‌.

فوتبال كره جنوبی از همان آغاز جریان جدی فوتبال در آسیا به عنوان یك قدرت بلامنازع شناخته می‌شد و تاكنون نیز این قدرت در آسیا پا برجا مانده است‌. امروزه فدراسیون فوتبال كره با نگاهی كاملاً حرفه‌ای مسابقات باشگاهی این كشور موسوم به كی لیگ را برگزار و فوتبالیست‌های بسیار مطرحی را به فوتبال جهان معرفی می‌كند‌.

باشگاه‌های فعالی در كی لیگ در زمره پرافتخارترین باشگاه‌های آسیا به حساب می‌آیند‌. سرمایه گذاری كلان بخش‌های مختلف تجاری و صنعتی در فوتبال كره تحول عظیمی به وجود آورده و امروزه فوتبال در این كشور پیشرفته به مثابه صنعتی پولساز و مهم قلمداد می‌شود‌.

● تیم‌ملی كره جنوبی

کره پرافتخارترین تیم تاریخ فوتبال آسیا با ۷ بار حضور در جام جهانی، ۱۰ بار حضور در جام ملت‌های آسیا، یك بار حضور در جام كنفدراسیون‌ها، یك مقام چهارمی در جام جهانی، ۲ قهرمانی، ۳ نایب قهرمانی و ۲ مقام سومی محسوب می‌شود‌.

تیم‌ملی كره جنوبی اولین دیدار رسمی خود را در روز دوم آگوست سال ۱۹۴۸ در لندن مقابل تیم‌ملی مكزیك برگزار كرد و جالب اینجاست كه موفق شد با نتیجه پرگل ۵ بر ۳ حریف خود را شكست دهد‌. اما كره‌ای‌ها به فاصله روز سنگین‌ترین شكست تاریخ فوتبال خود را در همان شهر لندن رقم زدند و با ۱۲ گل مغلوب تیم پرقدرت سوئد شدند‌.

هرچند كه كره‌ای‌ها همواره به عنوان تیم پرافتخار و قدرتمند آسیا محسوب می‌شوند اما این تیم امسال پیش از آغاز رقابت‌ها با حاشیه‌های فراوانی مواجه بوده است‌. عدم همكاری باشگاه‌های كره جنوبی با تیم‌ملی كره موجب شده كه بسیار از بازیكنان كلیدی كره نتوانند در اردوهای آماده سازی تیم‌ملی این كشور حضور پیدا كنند و این تیم در‌هاله‌ای از بلاتكلیفی برای تعیین بازیكنان اصلی قرار گرفته است‌. به هرحال در هر شرایط باید كره‌ای‌ها را مدعی دانست حتی اگر شرایط به گونه‌ای دیگر باشد‌.

● اسامی بازیكنان تیم‌ملی كره جنوبی‌:

▪ دروازه بانان‌: لی وون جائه، كیم یونگ دائه و جانگ سونگ ریونگ

▪ مدافعان‌: سونگ چونگ گانگ، كیم جین كیو، كیم دونگ جین، كیم چی گون، كیم چی وو، او بوم سئوك و كانگ مین سو

▪ هافبك‌ها‌: سون دائه هو، كیم جانگ وو، كیم سانگ سیك، كیم دو هیون، لی هو و كیم نام ایل

▪ مهاجمان‌: چوی سانگ كوك، چو جائه جین، لی چون سو، لی دونگ گوك، ووسانگ یانگ و یئوم كی هیون

۱) زوم ۱ ـ پیم وربیك ـ سرمربی تیم‌ملی كره جنوبی

مربی ۵۱ ساله هلندی كه هیچگاه به عنوان یك بازیكن جدی در فوتبال هلند مطرح نبوده است‌. او عمر كوتاه بازیگری خود را در تیم اسپارتا روتردام گذراند‌‌، البته پیش از آن در چند تیم محلی حضور داشت‌. اما وربیك در سال ۱۹۸۱ به عنوان سرمربی روی نیمكت اسپارتا روتردام نشست تا فصل جدید و متفاوتی را در فوتبال خود آغازكند‌.

او در سال ۲۰۰۲ همراه با گاس هیدینک سرمربی معروف هلندی به كره آمد تا تیم‌ملی این كشور را در جام جهانی ۲۰۰۲ هدایت كرد‌. او پس از كسب مقام چهارمی در جام جهانی همراه با تیم‌ملی كره از این تیم جدا شد اما در سال ۲۰۰۵ بازهم به آسیا بازگشت تا به عنوان مربی روی نیمكت تیم‌ملی امارات حضور داشته باشد‌.

حضور وربیك در امارات دیری نپایید كه باز هم به همراه دیک ادوكات هلندی هدایت تیم‌ملی كره را در جام جهانی ۲۰۰۶ عهده دارشد‌. او پس از پایان جام جهانی در یك قرارداد دو ساله هدایت تیم‌های ملی و امید كره را پذیرفت و بالاخره سرمربی تیم‌ملی كره جنوبی شد‌.

۲) زوم ۲ ـ لی دونگ گوك ـ بازیكن كلیدی تیم‌ملی كره جنوبی

این بازیكن ۲۸ ساله در روز ۲۸ آوریل سال ۱۹۷۹ در پاهانگ كره متولد و ۱۹ سال بعد در تیم فوتبال همین شهر به یك پدیده مبدل شد‌. لی دونگ كوك از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ در تیم پاهانگ حضور داشت و در ۸۹ بار حضور خود ۳۴ گل به ثمر رساند‌. درخشش این پدیده جوان كره‌ای موحب شد كه تیم وردربرمن برای ۸ بازی او را از پاهانگ قرض بگیرد‌.

در خشش او در جام‌های جهانی ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ موجب شد كه مربیان میدلزبرو انگلستان از دعوت كنند تا از سال ۲۰۰۷ به این تیم بپیوندد‌. او در این مدت كوتاه حضورش در لیگ برتر انگلستان ۹ بار به میدان رفته و پیش بینی می‌شود در فصل آینده نام او را بسیار بشنویم‌.

بسیاری از كارشناشان فوتبال آسیا معتقدند كه لی دونگ گوك را باید در جمع نامزدهای دریافت جایزه بهترین بازیكن و یا گلزن رقابت‌های جام ملت‌های آسیا بدانیم‌. او یكی از جدی‌ترین رقیبان مهاجمان تیم‌ملی كشورمان به حساب می‌آید‌.