یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
کار کودکان در کمپانی فایرستون
۱۹۱۰ - لوئیس هاینه Lewis Hine با عکسهایش همان کاری را انجام داد که چارلز دیکنر با رمانهایش. هاینه با سفر به مناطق مخالف کشور عکسهایی از زندگی دشوار کارگران کودک گرفت. در این عکس گروهی از کارگران کودک دیده میشوند که کارشان جدا کردن زغالسنگ از خرده سنگها است.
مردم سراسر جهان دوازدهم ژوئن، روز جهانی مبارزه با کار کودکان را گرامی داشتند؛ کمپانی تایر و کائوچوی فایرستون نیز با تداوم سنت دیرپای استثمار کارگران در لیبریا که ۸۱ سال از آن می گذرد به استقبال این روز رفت.
کمپانی فایرستون از سال ۱۹۲۶ در شهر هاربل در لیبریا مزارع بزرگ کائوچو را تحت اختیار داشته و مورد بهره برداری قرار داده است. کارگران صبح زود با طلوع خورشید برای تیغ کشیدن و جمع کردن شیره درختان به مزارع می روند و سخت کار می کنند تا بتوانند به سقف میزان تولید تعیین شده از سوی کمپانی که البته بسیار نامعقول و بالا است دست یابند. بنا به اعتراف دان آدومیتی، رئیس هیات مدیره فایرستون در CNN، یک کارگر برای پر کردن سقف سهم تعیین شده از سوی کمپانی باید روزی ۲۱ ساعت کار کند و به همین دلیل برای آنکه دستمزد ناچیزش به نصف تقلیل پیدا نکند مجبور است زن و فرزندان خود را نیز به کار بگیرد. در این نظام تولید عقب مانده و فرساینده، کودکان اغلب ناگزیر از حمل بارهای سنگین هستند و اغلب ۱۲ ساعت در روز در معرض انواع سموم علف کش خطرناک کار می کنند. کارگران در آلونک هایی زندگی می کنند که از سال ۱۹۲۰ تا امروز بازسازی و تعمیر اساسی نشده اند.
این آلونک ها فاقد برق، سیستم بهداشتی در داخل ساختمان و آب لوله کشی هستند. برعکس، مدیران در ویلاهایی با تمام امکانات رفاهی از جمله زمین گلف زندگی می کنند. بنا به گزارش یک انجمن مدافع محیط زیست لیبریایی، کمپانی فایرستون مواد شیمیایی و زباله های سمی را مستقیماً در رودخانه فارمینگتون می ریزد. جوامع بومی از این رودخانه برای استحمام و ماهیگیری استفاده می کنند. به خاطر اعمال برده داری نوین، کمپانی مذکور در دادگاه های ایالات متحده مورد پیگرد قضایی قرار گرفته و در ژانویه نیز جایزه Public Eye Award را به خاطر کسب عنوان بدترین شرکت جهانی از آن خود کرد.
کارگران به منظور کسب حقوق به رسمیت شناخته شده بین المللی خود، جهت برگزاری انتخابات جدید اتحادیه در پایان ماه ژوئن، اقدام به سازماندهی کرده اند، آنها امیدوارند افرادی که بدنه مستقل و دموکرات کارگران را نمایندگی می کنند به پیروزی برسند.
هنگامی که مدیریت کمپانی تلاش کرد تا با استفاده از موانع قانونی روند برگزاری انتخابات را متوقف کند کارگران در اواخر ماه آوریل دست به اعتصاب زدند. در روز جمعه ۲۷ آوریل نیروهای پلیس در محل حاضر شدند و به شکل وحشیانه یی کارگران را مورد هجوم قرار دادند. افسران پلیس به داخل محل سکونت کارگران گاز اشک آور شلیک کردند. در این آلونک ها علاوه بر کارگران فایرستون، تعداد زیادی از افراد از جمله زنان، کودکان و سالمندان زندگی می کنند.
در این حمله شش کارگر به سختی مجروح و سیزده تن دیگر بازداشت شدند. حمله بحق تشکل کارگران آن هم در آستانه انتخابات اتحادیه، نگرانی هایی جدی برانگیخته است و برگزاری بی طرفانه انتخابات آتی را زیر سوال برده است. اخیراً میان کمپانی فایرستون و دولت حول امتیازات و حق بهره برداری این شرکت مذاکراتی صورت گرفته است. توافقنامه پیشین که توسط یک دولت انتقالی به امضا رسید به شدت یکجانبه و به سود شرکت فایرستون بود.
حال که لیبریا از یک دولت دموکراتیک برخوردار است و نخستین رئیس جمهور زن آفریقا در این کشور سکان امور را برعهده دارد، جای امیدواری است که توافقنامه جدید برای مردمانی که ثروتی عظیم را به جیب کمپانی فایرستون سرازیر می کنند منفعت بیشتری در بر داشته باشد.
مصرف کنندگان امریکایی از اینکه تایرهای همه جا حاضر فایرستون تحت شرایطی اینچنین استثماری تولید می شوند دچار شوک شده اند. کودکان ده ساله یی را تصور کنید که مجبورند بشکه های ۷۰ پوندی لاتکس را حمل کنند و مستقیماً در معرض سموم علف کش خطرناک قرار دارند. وضعیت مزارع کائوچوی فایرستون براساس تمام استانداردهای حقوقی و اخلاقی بین المللی غیرقابل قبول و مردود است. بر مصرف کنندگان است که خواستار بهبود وضع حقوقی کارگران فایرستون در روز جهانی مبارزه با کار کودکان باشند.
مذاکره بر سر حق بهره برداری و انتخابات اتحادیه که موعد آن نزدیک است در هفته های آتی برای مردم لیبریا فرصتی تاریخی فراهم خواهد کرد تا کمپانی فایرستون را نسبت به وضعیت اسفبار کارگران مسوول و پاسخگو کند. کمپانی فایرستون در مذاکرات درصدد اعمال قدرت بر کشوری است که تازه از منازعات و درگیری ها خارج شده است.
اینجا در ایالات متحده، ما باید پیامی محکم برای کمپانی هایی نظیر فایرستون ارسال کنیم. پیامی با این مضمون که کمپانی فایرستون نباید حقوق بشر را نقض کند و به جای مجازات، مشمول بخشودگی مالیاتی نیز شود. به همین دلیل، ائتلاف «فایرستون را متوقف کنید» هم اکنون اقداماتی را تا روز ۲۶ جولای، روز استقلال لیبریا، برنامه ریزی کرده است. ما تمام خوانندگان را جهت پیوستن به این اقدامات فرا می خوانیم. از وب سایت فایرستون را متوقف کنید www.stopfirestone.org دیدن کنید و به فایرستون بگویید ۸۰ سال استثمار کافی است.
برگردان: بابک پاکزاد
منبع؛ Common Dreams.org
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست