چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کدام غذاها قابلیت آلرژی زایی بالا دارند؟


کدام غذاها قابلیت آلرژی زایی بالا دارند؟

یک وعده غذایی خوشمزه قطعا باید لبخند رضایت را به چهره شما بنشاند، نه این که چهره‌تان را قرمز و برافروخته کند، بنابراین اگر پس از خوردن برخی غذاها و تنقلات دچار خارش، سوزش و …

یک وعده غذایی خوشمزه قطعا باید لبخند رضایت را به چهره شما بنشاند، نه این که چهره‌تان را قرمز و برافروخته کند، بنابراین اگر پس از خوردن برخی غذاها و تنقلات دچار خارش، سوزش و حساسیت شُدید، بدانید که به آن ماده غذایی خاص آلژری دارید و باید از مصرف آن پرهیز کنید. محققان تغذیه در یک مقاله جدید، فهرستی از مهمترین مواد غذایی آلرژی زا را منتشر کرده‌اند که اطلاع از آنها پیشگیری را آسانتر می‌کند. در برخی از افراد، برخی از مواد غذایی خاص می‌تواند سبب بروز بثورات جلدی، متورم شدن لب‌ها، خارش شدید و التهاب و یا اگزما شود. گاهی اوقات ممکن است حتی فرد در گذشته هیچ نوع واکنش آلرژیک نسبت به مواد غذایی نداشته باشد. اگر این حالت‌ها در کل بدن منتشر یابد و با گرفتگی سینه، خس خس سینه یا تنگی نفس همراه شود، در این صورت فرد دچار واکنش کامل آلرژیک شده که ممکن است، خطرناک و تهدید کننده باشد. بر اساس این گزارش، شایع‌ترین خوردنی‌های حساسیت‌زا عبارتند از: شیر گاو، تخم مرغ، بادام زمینی، مغزهای خشکبار مانند بادام و گردو، سویا، گندم، مرکبات مانند پرتقال و لیمو، گوجه فرنگی و چاشنی‌های تند مثل فلفل.