شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

خداحافظی جابز با سیبی که گاز زد


خداحافظی جابز با سیبی که گاز زد

استیون پل جابز در سال ۱۹۷۶ با بنیانگذاری فناوری جهان ‌‌‌ اپل توانست به صنعت رایانه‌های خانگی مفهومی متفاوت دهد و در عین حال خود را به عنوان یکی از مدیران مطرح جهانی در این حوزه …

استیون پل جابز در سال ۱۹۷۶ با بنیانگذاری فناوری جهان ‌‌‌ اپل توانست به صنعت رایانه‌های خانگی مفهومی متفاوت دهد و در عین حال خود را به عنوان یکی از مدیران مطرح جهانی در این حوزه مبدل سازد. البته در طول فعالیت رو به گسترش این شرکت، بارها جابز به دلیل بیماری مجبور شد تا کار و همکارانش را برای مدتی ترک کند، اما امکان حضور در اپل برای جابز ۵۶ ساله که با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد، از ماه ژانویه امسال تقریبا ناممکن شد تا حدی که در ماه آخر زندگی، او که تحت درمان پزشکی قرار داشت، اعلام کرد دیگر نمی‌تواند به وظایف خود به عنوان مدیرعامل عمل کند و به همین دلیل هم برای همیشه از سمت مدیرعاملی اپل استعفا کرد.

مشتریان اپل که سال‌های گذشته به دیدن تصویر جابز در کنار محصولات جدید این شرکت عادت کرده بودند، با انتشار درگذشت او، به فروشگاه‌های اپل هجوم آوردند تا برای بزرگداشتش یادداشت، دسته گل و سیب ‌(به عنوان نماد شرکت اپل) بگذارند و صفحات یادبود روزنامه‌ها پر شد از نوشته‌هایی که جابز را انسانی «دوراندیش» و «هنری فورد صنعت کامپیوتر» می‌خواندند. به این ترتیب جابز حتی پس از مرگ هم در میان طرفداران و دوستداران فناوری، به عنوان اسطوره‌ای باقی ماند و همچون سیب گاز زده اپل به نماد این شرکت تبدیل شد.

استیو جابز که در تولید و عرضه رایانه‌های مکینتاش، آی‌فون، آی‌پاد و آی‌پد نقش مهمی داشت و از طریق این محصولات پرطرفدار، اپل را به یکی از پرسودترین شرکت‌های آمریکا و دنیا تبدیل کرد، در آخرین نامه‌ خود به اعضای هیات‌مدیره این شرکت نوشته بود: «همیشه و همه جا گفته‌ام اگر لحظه‌ای تشخیص دهم که نمی‌توانم به وظایف خود به عنوان مدیرعامل عمل کنم، آن روز از سمت خود استعفا می‌کنم، متاسفانه آن روز فرا رسیده است و من از سمت خود به عنوان مدیرعامل شرکت اپل استعفا می‌کنم.» وی همچنین در ادامه استعفانامه خود اضافه کرده بود: «من اعتقاد دارم اپل نوآورترین شرکت دنیا بوده و آینده روشنی دارد. خوشحالم که تاکنون در موفقیت شرکت سهمی داشته‌ام. من بهترین دوستان خود را در اپل پیدا کردم و به همین دلیل دوران مدیرعاملی در این شرکت را هرگز فراموش نخواهم کرد.»

آن‌طور که گفته می شود، مدیرعامل سابق شرکت اپل پس از استعفا و حتی مرگش هم از فکر شرکتی که آن را متولد و بزرگ کرده بود، غافل نشده بود؛ چنانچه روزنامه دیلی‌میل در گزارشی می‌گوید جابز، از یک سال پیش طرح و ایده ساخت محصولات اپل برای ۴ سال آینده را آماده کرده بود.

او که بعد از چندین سال تحمل سرطان لوزالمعده، از نزدیک بودن مرگ خود مطلع بود، در این مدت سخت در تلاش برای تهیه طرح محصولات آینده شرکت اپل بوده‌است. حاصل تلاش جابز، طرح محصولاتی نظیر آی‌پد، آی‌پاد، آی‌فون و مک‌بوک‌های جدیدی هستند که در آینده قرار است به بازار عرضه شوند.

همچنین جابز چند ماه پیش، طرح احداث ساختمان جدید اپل با ظرفیت ۱۲ هزار نفر را به شورای شهر کوپرتینو داد و قرار است ساخت آن تا سال ۲۰۱۵ به پایان برسد.

در طول سال‌های فعالیت اپل، این شرکت طرفداران و منتقدان زیادی داشت، اما هیچ‌کس شکی ندارد که استیو جابز یکی از موفق‌ترین مدیران جهان به شمار می‌رفت؛ به طوری که همه او را عامل اصلی موفقیت اپل می‌دانند. در واقع شرکت اپل در زمان مدیریت جابز، به ارزشمندترین شرکت جهان در حوزه فناوری اطلاعات تبدیل شد و باید گفت مهم‌ترین موفقیت جابز در زندگی کوتاهش، هویتی است که برای اپل ایجاد کرد، چراکه نحوه بازاریابی او باعث شد سیب گاز زده اپل از نماد یک شرکت تبدیل به نمادی از جایگاه اجتماعی طرفداران آن شود.

بهاره صفوی