پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
کشور افسانه ای
● کشور افسانهای
مراکش با نام ماراکو کشوری افسانهای است که تاریخ دیرینهای دارد. افرادی که پا به این کشور گذاشتهاند، با خواندن این مطلب عطر و بوی بازارهای تو در تویش خاطرهای وصفناپذیر را در ذهنشان تداعی میکند.
شهر رباط پایتخت این کشور بازارهایی پر از ادویه، جواهرات، چرم و صنایع دستی دارد؛ در ضمن چرم مراکش از نرمترین چرمهای جهان محسوب میشود. در ذیل به شرح وضعیت جغرافیا، تاریخ و فرهنگ این کشور میپردازیم.
● غروب خورشید
مراکش به معنی مکان غروب خورشید و در عربی، المغرب کشوری است در دورترین قسمت شمال غربی قاره آفریقا. مراکش ساحلی طولانی در امتداد اقیانوس اطلس دارد که از شمال به جبلالطارق و دریای مدیترانه میرسد. از شرق با الجزایر، از غرب با اقیانوس اطلس، از جنوب با موریتانی و از شمال با دریای مدیترانه همسایه است.
این کشور دارای مناطق کوهستانی، درههای سرسبز و سواحل زیبای شنی گسترده و بیابانهای پهناور است.
آب و هوای مراکش به طور کلی خشک و در بعضی جاها بارانی است. از ماه آبان تا اسفند باران مختصری میبارد و دما کاهش مییابد. گرچه مناطق کوهستانی زمستانهای سردی دارد.
بسیاری از جهانگردان اولین ماههای تابستان را بهترین زمان دیدار از مراکش میداند زیرا شبهای خنک و مطبوعی دارد، دمای هوا در طول روز معتدل و بارش باران کم است.
● فرهنگشناسی
مراکش به دلیل داشتن تاریخ کهن از فرهنگ بهنسبت غنی برخوردار است. جمعیت این کشور را دو قوم سامی عرب و بربر آمازیغ تشکیل دادهاند. دین رسمی در این کشور اسلام است. در مراکش تعداد اندکی مسیحی و یهودی نیز زندگی میکنند.
گفتنی است، جمعیت مراکش حدود ۳۱ میلیون نفر است. تاریخ مراکش با بربرها در اواخر هزاره دوم قبل از میلاد آغاز شده است. این کشور در هر دوره از تاریخ بشری سعی داشته فرهنگ خود را حفظ کند و تحت تاثیر بیگانگان قرار نگیرد. مردم مراکش همواره تلاش کردهاند طی قرون به سنتهای مذهبی ملی خود حتی در پوشیدن لباس سنتی پایبند باشند. حتی زمانی که فرانسه و اسپانیا بر این کشور سلطه داشتند باز هم مردم مراکش دین و آیین خود را حفظ کردند. آنان به مراکز دینی و آموزشی اهمیت زیادی میدهند و حوزههای علمیه در شهر فاس به تربیت افراد پرداخته تا آنان به تبلیغ مذهبی در سراسر کشور مراکش اعزام شوند.
زنان در ایام ماه رمضان لباسهای سنتی خود را که بسیار پوشیده هستند به تن میکنند و در جامعه ظاهر میشوند.
زبان عربی، فرانسوی، اسپانیایی و انگلیسی در این کشور محاوره میشود.
همچنین، مردم مراکش خانوادهدوست و به طور کلی پر فرزند هستند. آنان به دیدار و دلجویی از بزرگترهای خانواده اهمیت زیادی میدهند.
● مکانهای دیدنی
یک مسافر ماجراجو وقتی پا به مراکش بگذارد بهتر است کوهها و صحرای این کشور را مشاهده کند. سفر به کوههای بلند اطلس و دیدار از شهرهای قدیمی مراکش از جمله طنجه، کازابلانکا و رباط از جذابیتهای سفر به این کشور است. شهرهای فاس و مکنس نیز به دلیل داشتن کوچههای تودرتوی چند صد ساله از مکانهای دیدنی این کشور به حساب میآید. مراکش به دلیل تاریخی بودنش جزو مناطق تحت حمایت یونسکو است. در شهر رباط آرامگاه چند پادشاه مربوط به هزار سال پیش به چشم میخورد که فقط ستونها و برج آن باقیمانده است. همچنین قلعه بازمانده از دوران رم قبل از میلاد از اماکن باستانی این شهر میباشد.
موزه باستانشناسی «وودایه» از دیدنیهای این شهر است. مسجد دارالبیضا، گنجایش ۸۰ هزار نمازگزار را دارد که بر کرانه اقیانوس اطلس ساخته شده و دو سوم این مسجد بر روی آب قرار گرفته است.
در شهر طنجه آرامگاه ابن بطوطه، غار هرکول - در این غار تعداد زیادی غار صخرهای وجود دارد که به یکدیگر وصل و به سوی اقیانوس سرازیر میشود - از جذابیتهای گردشگری مراکش است.
● رسانههای گروهی
پخش برنامههای رادیویی به دلیل تنوع زبان در این کشور به زبانهای عربی، فرانسه، اسپانیایی و بربری صورت میگیرد.
همچنین یک رادیو بینالمللی مدیترانه نیز برنامهها را به دو زبان عربی و فرانسه پخش میکند.
تقریبا نشریات زیادی در این کشور وجود دارد، ضمن اینکه حدود ۶۵۰ عنوان نشریه به زبانهای عربی و فرانسوی منتشر میشود.مردم تحصیلکرده و دانشجویان مراکشی به خواندن روزنامه و مجلات گوناگون اهمیت زیادی میدهند؛ گفتنی است، در این کشور نسبت به هر سلیقه و زبان رایجی مجله و نشریه یافت میشود.
امروزه این کشور به دلیل برگزاری جشنوارههای بینالمللی فیلم مراکش از شهرت زیادی برخوردار شده و همچنین عاملی برای جذب گردشگران خارجی است.
نوع لباس پوشیدن مردان این کشور هم بسیار جالب است، ضمن اینکه مانند مصریها از یک کلاه زرشکی بر روی سر خود استفاده میکنند. نکتهای که باید به آن اشاره داشت، بعدازظهرهای این کشور است، در تمامی شهرها اگر مردم بیکار باشند، برای خرید و البته دید و بازدید یکدیگر به بازارهای مختلف و شلوغ میروند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست