چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کدام روش ضـدبـارداری مـنـاسـب شـمـاسـت
امروزه روشهای متعددی برای پیشگیری از بارداری وجود دارد اما اینکه بهترین روش کدام است، سوالی است که بسیاری از زوجین دوست دارند جواباش را برحسب شرایط خودشان بدانند. پاسخگویی به ۷ پرسش زیر و مطالعه راهنمایی که در ادامه میآید، میتواند کمک کند بهترین جواب به سؤال بالا را برحسب شرایط خودتان پیدا کنید...
۱) آیا میخواهید روشی انتخاب کنید که از بیماریهای جنسی پیشگیری کند؟ بله خیر
۲) میخواهید در آینده بچهدار شوید؟ بله خیر مطمئن نیستم
۳) کارایی روش ضدبارداری چهقدر برایتان اهمیت دارد؟ بسیار مهم است مهم نیست
۴) آیا ترجیح میدهید دورههای قاعدگی ماهیانه شما بهطور طبیعی اتفاق بیفتد؟ بله خیر مطمئن نیستم
۵) آیا دچار مشکلات جسمی (مخصوصا میگرن) هستید؟ آیا سیگار میکشید؟ بله خیر مطمئن نیستم
۶) آیا استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری برایتان ناراحتکننده یا سخت است و مصرف منظم قرصها را فراموش میکنید؟ بله خیر
۷) آیا اسفنج ضدبارداری خطری ندارد؟ بله خیر مطمئن نیستم
▪ پاسخها:
بسیاری از روشهای کنترل بارداری به پیشگیری از بارداری کمک میکنند اما هیچکدام از بیماریهای منتقله جنسی جلوگیری نمیکنند. اگر شما یا همسرتان مبتلا به بیماریهای جنسی هستید، حتما باید درمان شوید یا از کاندوم استفاده کنید. کاندوم تنها روشی است که از انتقال ایدز، سوزاک، سیفلیس و دیگر بیماریهای جنسی جلوگیری میکند.
زوجینی که هرگز دوست ندارند بچهدار شوند، میتوانند از روشهای دایمی پیشگیری از بارداری استفاده کنند. بستن لولههای رحمی راهی برای نرسیدن تخمک به رحم است. روش وازکتومی هم روشی است که با بستن لولههایی که اسپرم را عبور میدهد مانع از خروج آنها میشود. وازکتومی و بستن لولههای تخمدان اصولا بهعنوان روشهای دایمی ضدبارداری استفاده میشوند. تنها در درصد کمی از موارد با جراحی میکروسکوپی امکان بازگشت باروری وجود دارد.
روش ضدبارداری موثر بسیار اهمیت دارد. همه روشهای پیشگیری از بارداری به یک اندازه موثر نیستند. هر روشی احتمال شکست دارد. اما اگر روشی که انتخاب میشود به موقع و صحیح مورد استفاده قرار گیرد احتمال شکست آن کاهش مییابد. اگر بخواهیم پیشگیری از بارداری را در یک روش تعیین کنیم، موثرترین روش آن است که با آن کمتر از ۳ تا ۸ بارداری در ۱۰ زن در یک سال اتفاق افتاده باشد. اینها شامل قرصهای ضدبارداری، هورمونهای تزریقی که سیکل قاعدگی را قطع میکنند، قرصهای کاشتنی، برچسبهای پوستی و آییودی است. در مقابل روشهای کمتر موثر شامل دیافراگم با ماده اسپرمکش است که در هر ۱۰۰ بارداری ۱۶ بارداری ممکن است در یک سال اتفاق بیفتد. اسفنج و اسپرمکشها همچنین روشهایی با تاثیر کمتر هستند.
باید از نسل جدید قرصهای ضدبارداری تشکر کرد، چراکه زنان با این روشها قادرند از قاعدگیهای ماهیانه خلاصی پیدا کنند. یک دسته از این قرصها برای بیش از یک سال قاعدگی را قطع میکنند، در حالی که بقیه تنها مانع از ۴ قاعدگی در سال میشوند. این قرصها حتی میتوانند علایم پیش از قاعدگی را در زنان نظیر آکنه، انقباضهای عضلانی و اختلالات خلقی برطرف کنند. شما باید این قرصها را روزانه مصرف کنید. قرصها تا ۹۸ درصد از بارداری جلوگیری میکنند.
زنان سیگاری بالای ۳۵ سال در معرض خطر حملات قلبی هستند، اگر از قرصهای ضدبارداری هم استفاده کنند. قرصهای ضدبارداری ترکیبی که حاوی استروژن و پروژسترون هستند نظیر برچسبهای پوستی میتوانند خطر لختههای خونی را افزایش دهند. تحقیقات نشان میدهد که قرصهای خوراکی هم میتوانند موجب سردرد و تشدید آنها در زنانی شوند که دچار چنین سردردهایی میشوند. در هر حال درصد کمی از زنان اظهار میکنند که قرصهای ضدبارداری سر دردشان را بهبود بخشیده است. قرصهایی که فقط پروژسترون دارند راه خوبی برای زنانی است که نمیتوانند از استروژن استفاده کنند.
در صورتی که شما فردی پرمشغله و فراموشکار هستید و نمیتوانید سر ساعت و هر روز قرص خود را مصرف کنید، بهتر است از روشهای طولانیمدت موثر برای پیشگیری از بارداری استفاده کنید. میتوانید از برچسبهای پوستی هفتهای یکبار به مدت ۳ هفته استفاده کنید و سپس در هفته چهارم برای شروع قاعدگی آنها را بردارید. حلقههای واژن هم یکبار در ماه قرار داده میشوند. هورمونهای پروژسترون تزریقی به مدت ۹۰ روز از تخمکگذاری جلوگیری میکنند. آییودی میتواند به مدت ۵ تا ۱۰ سال از بارداری جلوگیری کند. هورمونهای کاشتنی که توسط پزشک زیر پوستتان قرار داده میشود هم میتواند به مدت سه سال از بارداری شما جلوگیری کند. اما روش بستن لولهها یا وازکتومی هم روشهای طولانیمدتی است که اگر هرگز نخواستید بچهدار شوید، میتوانید از آنها استفاده کنید.
اسفنجهایی که بدون نسخه در بازار عرضه میشود دارای مواد اسپرمکش هستند و از ورود اسپرم به رحم هم جلوگیری میکنند. این وسیله باید تا ۶ ساعت بعد از رابطه جنسی در واژن بماند. خطر این روش ضدبارداری احتمال ابتلا به عفونتها و همچنین بروز سندرم خطرناک شوک سمی است. بنابراین در مورد استفاده از این روش با دکترتان مشورت کنید.
منبع: WebMD
ترجمه: مژگان کریمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست