سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
با این غذا ها تیزبین شوید
![با این غذا ها تیزبین شوید](/web/imgs/16/160/sd72l1.jpeg)
اولین چیزی که به ذهن میرسد هویج است، تقریبا همه ما فکر میکنیم که هویج تنها ماده غذایی است که به قدرت چشمان ما میافزاید اما واقعیت غیر از این است.
مطالعات گسترده نشان داده است که اگر به سلامت چشمهایتان اهمیت میدهید باید به رنگینکمان فکر کنید؛ رنگینکمانی از غذاها. این مطالعات نشان داده، سبزیجات و میوههای زرد، نارنجی و سبزرنگ میتوانند شما را از ابتلا به بیماری چشمی موسوم به تخریب تدریجی ماکولا- که اصلیترین علت نابینایی در میانسالی و سالخوردگی است- حفظ کند. شما با افزودن این ۴رنگ به سفره خود میتوانید چشمها و دید بهترتان را بیمه کنید.
● هویج پخته بخورید
۱- هویج
از دوران باستان رابطه میان هویج و بینایی کشف شده بود و براساس طب باستانی بسیاری از نقاط جهان هرکس که دچار مشکلات بینایی بود، باید به مقدار زیادی هویج را در رژیم غذایی خود قرار میداد اما آیا این رابطه واقعیت دارد؟
رنگ نارنجی خاص هویج بهدلیل بتاکاروتن موجود در آن است (هویج مقدار بسیار بالایی بتاکاروتن در خود دارد). در بدن انسان بتاکاروتن متابولیزه شده و به ویتامین A بدل میشود. ویتامین A، ویتامینی موثر در بینایی و بهخصوص میزان دید در شب است و علت آنکه هویج دارای خاصیت افزایش دید شمرده میشود، همین موضوع است.
اما مهمترین نکته درباره خوردن هویج این است که نباید آن را خام بخورید. در طب سنتی تصور میشد که خوردن هویج به صورت خام یا خوردن آب آن باعث بهبود دید میشود اما حالا تحقیقات نشان داده، تنها ۵درصد از بتاکاروتن موجود در هویج خام در بدن انسان جذب میشود اما با بخارپز کردن، پختن یا حتی سرخ کردن هویج میتوان میزان جذب بتاکاروتن هویج توسط بدن را افزایش داد و حتی در مواردی باعث شد که ۵۰درصد از بتاکاروتن موجود در یک هویج توسط بدن جذب شود. مطالعات گسترده نشان داده، مقادیر مناسبی از ویتامین A در رژیم غذایی افراد میتواند تیزی و دقت دید در آنها و بهخصوص دقت دید شب در آنها را بالا ببرد.
● بفرمایید سیبزمینی
۲- سیبزمینی و سیبزمینی شیرین
رنگ سیبزمینی معمولی زرد و رنگ سیبزمینیهای شیرین نارنجی است، آیا تابهحال به این فکر کردهاید که آنها چرا این رنگی هستند؟ مطالعات نشان داده، ترکیبات کاروتنوئیدی موجود در سیبزمینی و سیبزمینی شیرین علت رنگ آنها هستند. کاروتنوئیدها از گروه آنتیاکسیدانها هستند. این آنتیاکسیدانها در بدن رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند و از کار میاندازند. رادیکالهای آزاد و عامل اصلی رقم خوردن بسیاری از بیماریها و مشکلات مزمن، از جمله التهابات قلبی- عروقی، سرطانها و البته مشکلات بینایی هستند. اینگونه، بودن سیبزمینی و سیبزمینی شیرین در رژیمغذایی انسان میتواند به سلامت چشمها و حفظ بینایی کمک کند. مطالعات نشان داده، میزان کاروتنوئیدهای موجود در سیبزمینی و سیبزمینی شیرین با پختن، یا بخارپز شدن کاهش نمییابد و برای همین شما میتوانید از آنها در انواع و اقسام غذاها استفاده کنید و سلامت چشمانتان را تضمین کنید.
● دریا دوست چشمان شماست
۳- سبزیجات دریایی
یک منبع سبزیجات هم دریاست، شاید بسیاری از مردم علاقهای نداشته باشند اما به هرحال گیاهان دریایی در بسیاری از نقاط جهان، از شرق آسیا گرفته تا اروپا و ایالاتمتحده یکی از منابع تهیه مواد معدنی در بدن هستند. این گیاهان دارای کلروفیل در بدن رفتاری شبیه هموگلوبین دارند و باعث افزایش تولید سلولهای خونی، افزایش محل اکسیژن و افزایش متابولیسم در بدن میشوند. حالا بسیاری از گیاهان اینگونه به شکل پودر در سوپرمارکتها در دسترس هستند. البته یادتان باشد که این غذاها برای کودکان و زنان باردار مناسب نیستند اما مکانیسم اثر آنها در بدن به گونهای است که میتواند با چند شیوه از بینایی شما محافظت کند.
● یک معجون چینی برای چشمان شما
چینیها یک معجون سنتی برای افزایش قدرت چشمها و توانایی بینایی دارند که ترکیبی است از کرفس، نعناع و جعفری که گاهی به تنهایی و گاهی همراه با چای سبز سرو میشود. هر سه این سبزیجات دارای لوتئین و سایر آنتیاکسیدانها هستند که سلولها را از آسیب سلولی حفظ میکنند. درباره بینایی باید گفت که اصلیترین مکانیسم آسیب سلول ناشی از نور مستقیم خورشید و اشعههای ماورایبنفش است. نوشیدن این معجون به طور سنتی هم مانع از آسیبهای سلولی ناشی از اشعههای مضر نورخورشید میشود و هم مانع از آسیبهای ناشی از اثرات تخریبی قندها به بافت شبکیه.
● نسخه ملوان زبل برای شما
۴- اسفناج
ملوان زبل را که یادتان هست؟ یادتان هست چطور با یک ظرف اسفناج دوپینگ میکرد؟ شاید آن کارتون به نظر اغراقآمیز میرسید اما واقعیت این است که شما میتوانید با یک ظرف اسفناج درباره چشمان خودتان دوپینگ کنید. البته این خاصیت صرفا مربوط به اسفناج نیست و بسیاری از سبزیجات سبز واجد آن هستند. سبزیجات سبز و بهخصوص اسفناج غنی از لوتئین و گزانتین هستند. هردو این مواد آنتیاکسیدانهای بسیار قویای دارند که در موارد متعددی از بدن در مقابل تاثیرات منفی آنتیاکسیدانها محافظت میکنند که یکی از شاخصترین آنها محافظت از بافت رتینای چشم است. رتینای چشم (بافت شبکیه چشم) در گذر زمان و براثر تاثیر رادیکالهای آزاد دچار آسیب و تخریب تدریجی (دژنراسیون) میشود که اگر این روند ادامه پیدا کند، درنهایت بیماری تخریب ماکولای چشم رخ میدهد که اصلیترین علت نابینایی در سنین میانی و بالاست. سبزیجات سبز رنگ به دلیل دارا بودن لوتئین و گزانتین مانع از رخ دادن این بیماری میشوند، هرچه رنگ این سبزیجات سبز تیرهتر باشد، میزان لوتئین آنها بالاتر است و به همین دلیل است که اسفناج در این گروه دارای جایگاه ویژهای ارزیابی میشود.
درضمن یادتان باشد که برای جذب لوتئین در بدن نیاز به چربیهای مفید دارید برای همین اگر میخواهید بهترین استفاده را از اسفناج ببرید آن را با روغن زیتون بپزید. سایر منابع لوتئین و گزانتین در طبیعت عبارتند از: کاهو، کدوتنبل، نخودسبز و کلم بروکلی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست