یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

انتخاب یک ISP مناسب


مطمئنأ انتخاب یک کارت اینترنت خوب و استفاده از یک ISP مناسب یکی از دغدغه های اصلی کاربران اینترنت در ایران است.
قصد داریم ترفندهایی فوق العاده را برای شناخت و انتخاب بهترین ISP به …

مطمئنأ انتخاب یک کارت اینترنت خوب و استفاده از یک ISP مناسب یکی از دغدغه های اصلی کاربران اینترنت در ایران است.

قصد داریم ترفندهایی فوق العاده را برای شناخت و انتخاب بهترین ISP به شما معرفی کنیم. عواملی که بر اساس آنها میتوانید مطمئن ترین ISP را امتحان کنید.

۱) نوع خطوط:

در حال حاضر دو نوع خط مخابراتی جهت ایجاد ارتباط از طریق مودم های معمولی وجود دارد :

۱-۱) خطوط دیجیتال (E۱ ) : دارای سرعت ماکزیمم kbps ۵۶ میباشد . که البته با توجه به کیفیت خط و همچنین رعایت استانداردهای لازم هنگام کابل کشی تلفن منزل یا محل کار این سرعت متغییر می باشد در نتیجه تاکید بر این است حتما" از کیفیت کابل کشی اطمینان حاصل کنید.

۲-۱) خطوط آنالوگ (معمولی): دارای سرعت ماکزیمم kbps ۳۳.۶ میباشند و همانند مورد فوق کیفیت خط در سرعت آن تاثیر گذار می باشد.

دقت داشته باشید استفاده از خطوط دیجیتال مناسب تر است بشرط آنکه از نظر پهنای باند محدودیتی وجود نداشته باشد . بعنوان مثال شما می توانید برای انتقال آب از لوله ۶ اینجی استفاده نمائید ولی آب هدایت شده به داخل لوله آب تنها ۲ اینچ باشد .

با آنکه لوله آب قابلیت انتقال حجم بیشتری دارد ولی بعلت حجم کمتر آب انتقال داده شده عملا از کل قطر لوله استفاده نمیشود. پس دقت داشته باشید خطوط دیجیتال بعنوان مزیت مطرح می باشد بشرط آنکه جریان اطلاعات همانند جریان آب با محدودیت مواجه نشود . ممکن است یک ISP با خطوط آنالوگ. ولی با ارئه پهنای باند کافی سرعت بیشتری داشته باشد.

روش تست پهنای باند ارائه شده توسط ISP در مباحث بعدی توضیح داده خواهد شد.

نکته:

کلیه خطوط E۱ در کشور با پیش شماره ۹۷۱ است .

نکته:

بعضی از مراکز تلفن داخل شهر و همچنین ساکنین شهرستانهای اطراف ممکن است با خطوط E۱ مشکلاتی داشته باشند پس بهتر است یک ISP هم از خطوط E۱ بهره مند باشد و هم از خطوط آنالوگ

۲) تعداد خطوط :

این مورد یک امر نسبی می باشد چون بر اساس تعداد کاربر تعداد خطوط مشخص می گردد ولی در کل هیچ ISP نباید وقت کاربر خود را با شنیدن بوق اشغال تلف نماید.

۳) پشتیبانی فنی مناسب:

یک ISP موفق باید دارای تیم فنی ۲۴ ساعته باشد تا در هر زمان مشکلات کاربران خود را رفع نماید و در صورت بروز مشکل هر چه سریعتر آن را بر طرف نماید.

۴) استفاده از سروس های BackUp

یک ISP موفق باید با استفاده از سرویس های پشتیبان بتواند امکان قطع بودن سرویس های خود را به کمترین زمان برساند.

۵) PING

پس از اتصال به شبکه لازم است از کیفیت ارتباط و سرعت آن مطلع شویم جهت انجام این مورد مراحل (الف) تا (ج) فوق را انجام دهید .

در پنجره DOS باز شده عبارت PING www.yahoo.com -t را تایپ نمایید سپس دکمه Enter صفحه کلید خود را فشار دهید .

در این حالت یکسری اطلاعات خط به خط ظاهر می شوند . اگر اطلاعات مربوطه با کلمه Replay آغاز شود به معنی اتصال به شبکه اینترنت میباشد و در صورتی که با کلمه Request Time Out شروع شود به معنی عدم اتصال به اینترنت می باشد در این حالت اگر سایتی را در اینترنت اکسپلورر خود وارد نمائیم پیام The Page Can Not Be Displayed نمایش داده خواهد شد .

حال اگر پیامهای خطی با کلمه Replay شروع شده باشند . در قسمت Time هر چه کمتر باشد اطلاعات در زمان کمتری به کامپیوتر شما می رسند که این زمان تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر می کند این عوامل شامل : دسترسی مستقیم به اینترنت . آب و هوا . تعداد کاربر همزمان و ... می باشد. ولی در خطوط معمولی نباید بیشتر از MS ۷۰۰ و در خطوط دیجیتال (E۱) بیشتر از MS ۶۰۰ باشد.

۶) پهنای باند (Band With)

همانطور که در قسمت نوع خطوط نیز گفته شد پهنای باند بعنوان یکی از مهمترین فاکتورهای شرکتهای ارائه کننده اینترنت می باشد جهت تست پهنای باند . یک فایل مشخصی را در یکی از سایتهای www.Download. com یا www.Microsoft. com انتخاب نمایید . دقت داشته باشید حجم فایل مورد نظر بیشتر از MB ۶ نباشد زیرا زمان زیادی وقت می گیرد . سپس همانند مثال ذیل عمل نماید .

فرض نمایید فایل مربوطه MB ۵ حجم داشته باشد .

۵MB*۱۰۲۴=۵۱۲۰ KB

فایل مورد نظر مثلا در زمان ۲۵ دقیقه دریافت شده است :

۲۵Min*۶۰Sec= ۱۵۰۰ Sec

۵۱۲۰/۱۵۰۰=۳. ۴۱ KB

عدد ۳.۴۱ KB پهنای باند اختصاص داده شده به شما می باشد.

در خطوط معمولی ( آنالوگ ) این عدد نباید کمتر از KB ۲.۵ باشد و در خطوط دیجیتال (E۱) کمتر از KB ۴.۵ نباید باشد .

فراموش نکنیم عامل کیفیت خطوط ارتباطی و همچنین مراکز مخابراتی تاثیر بسزایی در این پهنای باند دارد.