چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
حذف افراد نامناسب از لیست استخدامی
پیدا کردن کارمندان مناسب، بسیار سخت است. برای گرفتن نتیجهای خوب، باید سوالات مصاحبه استاندارد و درست باشند.
اگر میخواهید کاندیداهای مناسبی را برای موقعیتهای شغلی موجود در شرکت انتخاب نمایید، بهتر است فرآیند مصاحبه را تغییر دهید.
ضروری است، سوالات مصاحبهای طرح شوند که عمیقا به بررسی و کنکاش علایق، انگیزه، تعهد و مهارتهای حل مساله مصاحبه شونده بپردازند. تمرکز انحصاری بر مهارتها و مسوولیتهای شغلی، رویکرد مناسبی در فرآیند استخدام نیست- شما ابتدا باید دریابید که کاندیدای مذکور، از لحاظ انسانی و شخصیتی، فرد مناسبی است.
کارمندی که هیچ گونه انگیزه و تعهدی نسبت به شرکت شما نداشته باشد، تنها بی انگیزگی و ناکارآمدی را به خود و شرکت هدیه خواهد داد. این امری عادلانه نیست- نه برای او و نه برای شما. در اینجا به هفت سوال شخصیتی اشاره خواهیم کرد که شما باید هنگام مصاحبه بپرسید:
۱. چه ویژگی این شغل در ابتدا برایتان جالب توجه بود؟
پرسیدن این سوال به شما کمک خواهد کرد که دریابید، آیا کاندیدای مورد نظر واقعا به شرکت توجه دارد و شغل مربوطه را درک کرده است! اگر پاسخ مفصل و دقیقی داده شود و مشخص شود که کارجو در رابطه با شرکت و شغل مذکور تحقیق کرده است، احتمالا شما گزینه مناسبی را برای شغل مربوطه به دست آوردهاید. اما اگر پاسخی کلی ارائه داد که نشان میدهد هیچ درکی از آنچه که شرکت شما انجام میدهد ندارد یا شغل مربوطه را نمیشناسد.
۲. آیا از وب سایت شرکت، بازدید کردهاید؟ چه بخشی از آن جذاب بود؟
پاسخ کاندیدا به این سوال را کاملا مورد توجه قرار دهید. اگر احساس کردید که غافلگیر شده است یا جزئیات خاصی را به شما ارائه نمیدهد، به احتمال زیاد او به وب سایت سر نزده یا خوب آن را کنکاش نکرده است. اگر کاندیدا تمایل نداشته تا پیش از مصاحبه از وب سایت شرکت بازدید کند، احتمال دارد یا واقعا به این شغل علاقهمند نبوده، یا اینکه او فردی جزئی نگر نیست، یا توانایی کافی برای انجام چنین شغلی را ندارد.
۳. چقدر حقوق میخواهید؟
این مصاحبهای در رابطه با میزان حقوق نیست. فقط میخواهید بدانید که داوطلب شما به چه میزان حقوق نیاز دارد. پرسیدن این سوال کمک میکند بفهمید که کارجو چه میزان حقوق میخواهد، سپس گفتوگو را به سمت خود شغل هدایت کنید.
۴. چقدر برای ما سودآور هستید؟
برای کاندیدا، یک موقعیت فرضی ایجاد کنید. او شغل را به دست آورده ؛ با همان میزان حقوقی که خودش درخواست کرده است و همه چیز شرکت و شغل خود را دوست دارد. سپس، او پیشنهاد شغلی از یک شرکت دیگر دریافت میکند. چقدر حقوق باید به او پیشنهاد شود- بالاتر از حقوقی که خودش به شرکت شما پیشنهاد داده است- تا آن مصاحبه را انجام دهد؟ این سوال واقعا مهم است، زیرا یک کاندیدای خوب، خواهد گفت که علایق او ارزشمندتر از پول هستند (تا حدی که هزینههای او را پوشش دهد). کاندیدای معمولی خواهد گفت، اگر دو یا سه برابر اینجا به من حقوق دهند، برای مصاحبه می روم و یک کاندیدای بد میگوید: آنچه که مهم است، پول است. شما دوست دارید فردی را استخدام کنید، که تنها برای پول کار نمیکند؛ شخصی که اگر ترفیع هم بگیرد، باز پول برایش در اولویت بالایی قرار نداشته باشد.
۵. آیا تاکنون برایتان پیش آمده که روز کاری تمام شود و شما کارهایتان مانده باشد؟ چه کار کردید؟
این سوال در اصل، توسط مقالهنویس، جف هادین، پیشنهاد شد. جواب به آن آشکار خواهد ساخت که کارمند استخدامی، فرد متعهدی هست یا خیر. کاندیدای بد خواهد گفت که کار باقیمانده را فردا انجام خواهد داد؛ اما کسی که دوردست ها را نیز میبیند، خواهد گفت که روز تمام نمیشود، مگر آنکه کار انجام شده باشد. شما شخصی را میخواهید که از شرکت مراقبت کند، نه شخصی که تمرکز نداشته و فرصتهای شرکت را از بین ببرد.
۶. شما چه کاری انجام خواهید داد، اگر همکارتان کاری را تمام نکرده باشد؟
لیگ بوچانان، سردبیر، این سوال را پیشنهاد داد تا تعهد نسبت به همکاران را مشخص سازد. یک سناریو تنظیم کنید: فرض کنید که کاندیدا تا ساعت ده پنجشنبه شب در حال کار بر روی یک پروژه است. یک مشتری تماس گرفته و بسیار عصبانی است؛ زیرا یکی از همکارانتان کار او را انجام نداده است. یک کارمند خوب، این وظیفه را بر عهده گرفته و آن را انجام میدهد. یک کارمند معمولی، جزئیات موضوع را نوشته و آن را به همکار مربوطه تحویل میدهد. مهم این است که کارمند بتواند ابتکار عمل را به دست بگیرد- حتی اگر به معنای انجام آن کار باشد- تا اعتبار شرکت حفظ شود.
۷. آیا میتوانید این مشکل را حل کنید؟
سوالات مصاحبه در شرکتی مثل گوگل، با موانع کاری سر و کار دارد. این سوالات به شما کمک خواهند کرد تا نقاط قوت حل مساله و تحلیلی کاندیدا را مورد ارزیابی قرار دهید؛ حتی اگر سناریو چیزی باشد که او تجربه نکرده است. از کارجو بپرسید، اگر شرکت با یک مشکل مواجه شود، او چه کاری انجام خواهد داد؛ در نتیجه شما خواهید فهمید که واکنش او در برخورد با مشکلات چگونه است. نیاز نیست که به دنبال یافتن پاسخ درست یا غلط باشید، مهم آن است که بفهمید او چگونه این مشکل را در ذهنش حلاجی کرده و آن را پردازش میکند. از او بخواهید که بلند فکر کند.
هنگامی که از کاندیدای مربوطه، چنین سوالات مهمی را بپرسید، در پایان میتوانید از او درباره تجارب شغلی و مهارتهایش سوال نمایید. پس از اتمام مصاحبه، مهم است که توجه کنیم، کاندیدا تا چه حد این شغل را میخواهد و تا چه حدی نسبت به داشتنش اشتیاق نشان میدهد. شناسایی کاندیدای فوقالعاده، کار آسانی نیست؛ برای به دست آوردن چنین فردی، سوالات مصاحبه هوشمندانهای طرح کنید.
مترجم: رقیه بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست