سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

داروهای بیهوشی و نوزادان


داروهای بیهوشی و نوزادان

نوزادانی که از لحظه تولد تا سه‌سالگی برای انجام اعمال جراحی، داروهای بیهوشی دریافت می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به ناتوانی و ضعف یادگیری قرار خواهند گرفت. مطابق با تحقیقات …

نوزادانی که از لحظه تولد تا سه‌سالگی برای انجام اعمال جراحی، داروهای بیهوشی دریافت می‌کنند، در معرض خطر ابتلا به ناتوانی و ضعف یادگیری قرار خواهند گرفت. مطابق با تحقیقات اخیر، داروهای بی‌حس‌کننده و مواد بیهوشی، در صورتی که قبل از سن سه‌سالگی در انجام اعمال جراحی مورد استفاده قرار گیرند، عوارض متعددی را در آینده متوجه فرد می‌کنند.

محققان معتقدند: استفاده از داروهای بیهوشی در نوزادان، خطر ابتلا به مشکلات یادگیری و ناتوانی در محاسبات ذهنی و منطقی را تا سه برابر افزایش می‌دهد. آزمایشی که روی پنج هزار کودک و نوجوان ۱۰ تا ۱۵ سال مبتلا به مشکلات یادگیری انجام شد، نشان داد درصد زیادی از این دانش‌آموزان تا سن پنج‌سالگی داروهای بیهوشی دریافت کرده‌اند. یک متخصص هوش‌بری پس از انجام تحقیقات درخصوص ارتباط میان داروهای بیهوشی و کاهش عملکرد ذهنی کودکان می‌گوید: ترکیبات موجود در مواد بی‌هوش‌کننده، بر عملکرد مغز که دوران تکامل خود را طی می‌کند، تأثیر گذاشته و احتمال ابتلا به مشکلات رفتاری و ناتوانی ذهنی را افزایش می‌دهد. دانشجویان در جست‌وجوی یافتن داروهای بیهوشی با عوارض کمتر بوده و توصیه آنها به والدین پیشگیری از انجام عمل‌های جراحی غیرضروری تا سن سه‌سالگی است.

رزا نجفی