دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

بیایید به جنگ افسردگی برویم


بیایید به جنگ افسردگی برویم

همه ما طی روز به كارهای متفاوتی می پردازیم كه با وجود تنوع و گوناگونی یك وجه مشترك دارند و آن ایجاد تنش و هیجان است

همه ما طی روز به كارهای متفاوتی می پردازیم كه با وجود تنوع و گوناگونی یك وجه مشترك دارند و آن ایجاد تنش و هیجان است. بسیاری از دانشمندان تنش را جزو لاینفك زندگی در عصر حاضر می دانند. گاهی فشار فزاینده استرس های روزمره می تواند منجر به تضعیف توانایی اشخاص در مقابله با ناملایمات شود و افسردگی، عصبانیت بیش از حد (ترس) از اتفاقات آینده و احساس امنیت نداشتن را به همراه داشته باشد. بویژه هنگامی كه شخص نتواند برای تغییر زمینه هایی كه منجر به برانگیختن و ایجاد استرس می شوند، كاری انجام دهد، استرس بسیار خطرناك خواهد بود. بدترین حالت هنگامی است كه كه به نظر می رسد تنها انتخاب شما یافتن راهی برای مخفی كردن استرس و نه از میان بردن علت ایجاد كننده آن است.

دكتر جیمز گوردون، مدیر مركز تحقیقات روانپزشكی در نیویورك می گوید: احساس عصبانیت و یا نوسان احساسات كه همه ما كم و بیش طی روز تجربه می كنیم، حالاتی طبیعی هستند كه در نتیجه پاسخ بدن ما به تحریكات محیط اطراف ایجاد می شوند. مشكل هنگامی ایجاد می شود كه این فشارها بیشتر از ظرفیت روحی و جسمی اشخاص است. در این حالت شاهد بروز بیماری های جسمی و روحی هستیم. امروزه اثبات شده كه فشارهای روحی همانند ریسمانی است كه بیماری های فراوانی به آن متصل می شوند. دكتر كاسیلت در این مورد به تضعیف سیستم ایمنی بدن، آسیب به قلب و صدمه به سلول های مربوط به حافظه در مغز اشاره می كند. او می گوید اینها نمونه هایی از عواقب ناشی از استرس مزمن است كه در صورت عدم توجه می توانند بسیار خطرناك باشند. وی كه همراه با دكتر گوردون مدت ۶ سال را به درمان افراد بازمانده از جنگ در بوسنی و سایر نقاط جهان گذرانده است، تجربه های فراوانی از ارائه روشهای منحصر به فرد برای تسكین و فرونشاندن استرس دارد. برنامه های این ۲ پزشك برای مدیریت استرس و ناملایمات بسیار مفید است:

۱ـ همواره اطلاعات كاملی از وقایع اطراف خود داشته باشید. باید توجه داشت كه بی اطلاعی و نادیده انگاشتن اصل موضوع دلیل بر شادی و عدم وجود مشكل نیست. گاهی اوقات آنچه شما به علت عدم آگاهی از اصل موضوع در ذهن خود تصور می كنید، بسیار بدتر و ناراحت كننده تر از آن چیزی است كه واقعا اتفاق افتاده است.

۲ـ تماس بیش از حد با موضوعات تنش زا خودداری كنید. گروهی از مردم ساعتهای متمادی را به گوش دادن به اخبار رادیو و یا تماشای مداوم اخبار از تلویزیون اختصاص می دهند. استرس ناشی از پیگیری مداوم اخبار كه اغلب دلهره آور نیز هستند، منجر به خستگی فكر و مشكلات روحی خواهد شد. در این رابطه پیشنهاد می شود بیشتر اخبار هنری، علمی و ورزشی را دنبال كنید.

۳ـ روابط اجتماعی خود را گسترش دهید. به دیدار دوستان، اقوام و همكاران خود بروید و با آنها به گفتگو بپردازید. در مورد نگرانی های خود با دیگران صحبت كنید. اشخاصی كه شكلات را مخفی كرده و در مورد آن با هیچ كس صحبت نمی كنند از بیماری های جسمی و روحی بیشتری رنج می برند. حتی اگر با كسی صحبت نكنید، بودن با یك دوست یا هر كسی كه با او احساس راحتی می كنید، می تواند كمك بزرگی برای شما باشد. اگر روزی به هر علت دچار نگرانی و استرس شدید، با یك دوست تماس بگیرید و به دیدن او بروید.

۴ـ در زندگی روزمره از برنامه منظمی پیروی كنید. داشتن برنامه منظم در حفظ سلامت اهمیتی حیاتی دارد. افرادی كه برنامه معینی در زندگی روزانه خود ندارند، معمولا از احساس ناامنی شدیدی رنج می برند. داشتن زمان مشخصی برای وعده های غذایی و یا خواب حایز اهمیت بوده و برای بهره مندی از سلامت در زندگی ضروری است.

۵ـ به ورزش و فعالیت های بدنی بپردازید. اهمیت ورزش در حفظ سلامت جسم و روان بر كسی پوشیده نیست. جسم و روان بر كسی پوشیده نیست. تمرینات منظم ورزشی نه تنها استرس را فرو می نشاند؛ بلكه احساسی از قدرتمندی و مفید بودن را به شما می دهد. بنابراین توصیه می شود ضمن پرداختن به ورزش، دوستان و خانواده خود را نیز به شركت در فعالیتهای ورزشی تشویق كنید.

۶ـ مسائل روزمره زندگی را اولویت بندی كنید. هنگامی كه با انبوهی از مشكلات عاجز می شوید. اولویت بندی كنید. هنگامی كه با انبوهی از مشكلات به طور همزمان روبه رو می شوید، به آسانی در مقابل آنها به زانو درآمده و از حل مشكلات عاجز می شوید. اولویت بندی مسائل به ترتیب اهمیت و بررسی هر مورد به صورت مجزا و در یك زمان به خصوص به شما امكان می دهد كه به هر كاری در مكان ویژه خود رسیدگی و برای حل آن اقدام كنید.

۷ـ به روشهای تسكین جسم و روح بپردازید. تحقیقات متعدد دانشمندان وجود رابطه میان سلامت جسم و روح را بیش از هر زمان دیگری آشكار كرده است. روشهایی مثل تنفس آرام و عمیق و تمركز را فرا گرفته و انجام دهید. این كار در تسكین استرس بسیار موثر خواهد بود. ابتدا چشمان خود را ببندید، نفس عمیق بكشید، دم را از بینی وارد و بازدم را از دهان خارج كنید.

۸ـ در كمك به دیگران پیشقدم شوید. تلاش برای خدمت و كمك به دیگران بسیار موثر و شفا بخش است. این كار به شما احساس ثمر بخشی و مفید بودن خواهد داد و دست كم برای مدتی از درگیر شدن فكر به مسائل دیگر جلوگیری می كند.

ترجمه : آرش فرهودی